Διακόσμηση Κρεβατοκάμαρας

Διακόσμηση κρεβατοκάμαρας: tips για ένα δωμάτιο που δεν μοιάζει με κανένα άλλο!

Σας έχει τύχει να επισκέπτεστε σπίτια φίλων, συναδέλφων ή γειτόνων και να βλέπετε συνέχεια τα ίδια έπιπλα κρεβατοκάμαρας, την ίδια διακόσμηση υπνοδωματίου ακόμη και τα ίδια… φωτιστικά; Μην απορείτε για τις κοινές επιλογές που κάνετε εσείς και οι γνωστοί σας. Η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με την επεκτεταμένη διαφημιστική επιρροή μας οδηγούν όλους στις ίδιες λύσεις και τις ίδιες επιλογές.

Αν η διακόσμηση κρεβατοκάμαρας για εσάς θέλετε να είναι μία ιδιαίτερη εμπειρία που να χαρίσει στο δωμάτιό σας ένα στυλ μοναδικό, που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, διαβάστε τις προτάσεις που έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω. Έτοιμοι;

Διακόσμηση Κρεβατοκάμαρας Tips 1

Τα πάνω κάτω.

Ναι, ναι καλά διαβάσατε. Πρέπει να φέρετε τα πάνω κάτω και τα κάτω πάνω στη διακόσμηση κρεβατοκάμαρας για να καταλήξετε με ένα ιδιαίτερο μοναδικό στυλ. Τι εννοούμε; Μοναδικότητα σημαίνει να πας αντίθετα στο ρεύμα. Να ξεφύγεις από τα κοινά όρια διακόσμησης και να σκεφτείς με ανοιχτό μυαλό. Οπότε στη συγκεκριμένη περίπτωση σκεφτόμαστε ότι όσα έπιπλα κρεβατοκάμαρας βλέπουμε συνήθως να βρίσκονται ψηλά στο δωμάτιο, τα κατεβάζουμε κάτω και το αντίστροφο. Για παράδειγμα, συνήθως οι πίνακες ζωγραφικής, οι καδραρισμένες φωτογραφίες και οι καθρέφτες, είναι όλα ψηλά κρεμασμένα στους τοίχους. Ξεκαρφώστε τα και κατεβάστε τα κάτω, να ακουμπούν στο πάτωμα και να στέκονται στον τοίχο.

Διακόσμηση Κρεβατοκάμαρας Tips 2

Τα μέσα έξω.

Όπως η πρόταση πάνω-κάτω αλλά σε νέα εκδοχή. Για παράδειγμα, αν έχετε τηλεόραση στο δωμάτιο, αποθηκεύστε την! Αντί να την έχετε να φαίνεται πάνω στο κομοδίνο, τοποθετήστε την μέσα σε ένα ντουλάπι. Το ανοίγετε όταν θέλετε να δείτε τηλεόραση, ενώ όταν την κλείνετε, κλείνετε και το ντουλάπι, χαρίζοντας μία πιο μίνιμαλ αίσθηση στο χώρο, πιο χαλαρή. Το αντίστροφο, δηλαδή τα μέσα έξω, μπορεί να εφαρμοστεί για παράδειγμα με τα ρούχα της ντουλάπας. Έχουμε συνηθίσει τα ρούχα να είναι κρυμμένα μέσα στη ντουλάπα. Τολμήστε το διαφορετικό στη διακόσμηση κρεβατοκάμαρας και βγάλτε τα ρούχα έξω. Κρεμάστε τα σε μια ειδική μεταλλική κρεμαστιέρα, όπως αυτές που βλέπετε στα δοκιμαστήρια στα καταστήματα ρούχων.

Διακόσμηση Κρεβατοκάμαρας Tips 3 Διακόσμηση Κρεβατοκάμαρας Tips 4

Φτιάξτε τοίχο.

Δεν υπάρχουν όρια στη διακόσμηση κρεβατοκάμαρας όταν αυτή θέλουμε να είναι μοναδική και να μην μοιάζει με καμία άλλη. Γι’ αυτό μπορείτε εκτός από όλα τα έπιπλα κρεβατοκάμαρας, να εκμεταλλευτείτε και τους τοίχους του δωματίου. Δώστε στον κάθε τοίχο και ένα χαρακτηριστικό και διακοσμήστε τον ανάλογα. Για παράδειγμα ο ένας τοίχος μπορεί να είναι ο οικογενειακός, ο άλλος τοίχος ο ρομαντικός, ο τρίτος τοίχος ο ρετρό. Για ακόμη πιο τολμηρές ιδέες, βάψτε τον κάθε τοίχο με διαφορετικό χρώμα και δώστε του… χαρακτήρα. Για παράδειγμα μπορεί να φτιάξετε έναν τοίχο λέξεων (αυτοκόλλητα τοίχου με λέξεις ή γραφίτι), έναν τοίχο της εικόνας (για φωτογραφίες, κορνίζες και πίνακες) ή έναν τοίχο που να αποτυπώνει όλα σας τα όνειρα και τους στόχους για το μέλλον (χάρτες από χώρες που θέλετε να επισκεφτείτε, αποφθέγματα που σας αρέσουν).

Διακόσμηση Κρεβατοκάμαρας Tips 5

Το βασικό στην διακόσμηση κρεβατοκάμαρας είναι να αφήσετε ελεύθερο τον εαυτό σας να δημιουργήσει και να εκφραστεί. Είναι ο προσωπικός σας χώρος και πρέπει να σας ταιριάζει.