Διακόσμηση Κρεβατοκάμαρας

25 ιδέες για μικρά υπνοδωμάτια για έναν πραγματικά υπέροχο (και μικροσκοπικό!) χώρο ύπνου

Αναζητάτε ιδέες για μικρές κρεβατοκάμαρες που θα μεγιστοποιήσουν τον χώρο και θα δώσουν στην κρεβατοκάμαρά σας στο bijou μια κομψή νέα ανανέωση; Είμαστε εδώ για να σας εμπνεύσουμε.

Συνήθως, οι ιδέες για υπνοδωμάτια απευθύνονται στους τυχερούς που έχουν πλεόνασμα χώρου, όμως μπορείτε να εφαρμόσετε οπωσδήποτε όλες αυτές τις υπέροχες τάσεις κρεβατοκάμαρας στο δωμάτιό σας. 

Από το πώς να τακτοποιήσετε τα έπιπλα σε ένα υπνοδωμάτιο που βρίσκεται στη μικρότερη πλευρά, μέχρι τις πρακτικές ιδέες αποθήκευσης κρεβατοκάμαρας που θα κάνουν θαύματα σε ένα μικροσκοπικό δωμάτιο, έχουμε όλες τις ειδικές συμβουλές που χρειάζεστε για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον βαρετό χώρο ύπνου σας.

Ιδέες για μικρό υπνοδωμάτιο 

«Τα μικρά υπνοδωμάτια είναι υπέροχα, άνετα μέρη σε κάθε σπίτι, προσφέροντας ένα άνετο καταφύγιο από τον έξω κόσμο», σημειώνει η Laura Burnett.

«Μπορούν επίσης να είναι το ιδανικό δωμάτιο επισκεπτών, ένα διασκεδαστικό καταφύγιο για μικρά παιδιά ή ένας χώρος για μερικούς κερδισμένους χρόνους μόνοι τους. Ένα πρόβλημα με τις ιδέες κρεβατοκάμαρας για μικρά δωμάτια είναι το θέμα του χώρου. Τις περισσότερες φορές, το μεγαλύτερο μέρος του δωματίου καταλαμβάνεται από το κρεβάτι ως κεντρικό στοιχείο και μπορεί να είναι δύσκολο να χωρέσεις σε οτιδήποτε άλλο.»

Αλλά με την γκάμα έξυπνων ιδεών και έξυπνων συμβουλών παρακάτω, θα βρείτε σίγουρα πολλές ιδέες για μικρά υπνοδωμάτια για να λύσετε όλα τα δεινά της κρεβατοκάμαρας σας. 

1. Δημιουργήστε την ψευδαίσθηση του χώρου

(Photo: Future PLC/David Giles Photography Ltd)

Αν υπάρχει ένα πράγμα που μάθαμε από το The Mummy είναι το εξής: οι καθρέφτες είναι εξαιρετικοί στο να αναπηδούν το φως γύρω από ένα δωμάτιο – και να δημιουργούν την ψευδαίσθηση του περισσότερου χώρου σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο επίσης.

«Οι καθρέφτες είναι ένας τέλειος τρόπος να αντανακλούν το φως και να δίνουν την ψευδαίσθηση του περισσότερου χώρου», συμφωνεί η Georgia Metcalfe, ιδρύτρια και δημιουργική διευθύντρια στο French Bedroom.  

«Τοποθετήστε τον καθρέφτη σας είτε απέναντι από ένα παράθυρο για να αναπηδήσει το φως πίσω στο δωμάτιό σας ή βάλτε έναν μακρύ ψηλό καθρέφτη στον τοίχο ακριβώς μπροστά από την πόρτα για να δώσετε την ψευδαίσθηση ενός βαθύτερου δωματίου.

2. Διασκεδάστε με το κεφαλάρι σας.

(Photo: Future PLC)

Ενώ η μαξιμαλιστική τάση της κρεβατοκάμαρας ενός μεγάλου κεφαλαριού ταιριάζει ίσως καλύτερα σε ένα ευρύχωρο δωμάτιο, υπάρχουν ακόμα πολλοί τρόποι για να ενσωματώσετε ένα statement κομμάτι σαν αυτό στη λίστα με τις ιδέες σας για μικρά υπνοδωμάτια.

«Αν θέλετε να προσθέσετε την τάση στο σπίτι, αλλά έχετε ένα μικρό υπνοδωμάτιο, τότε επιλέξτε ένα απαλό χρώμα και ένα απλό μοτίβο, καθώς οτιδήποτε πολύ τολμηρό μπορεί να κάνει το δωμάτιο να φαίνεται μικρότερο», προτείνει η Harriet Pringle, η ιδρύτρια του  Narchie.

Μπορείτε να πάτε τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα κρεμώντας μια ράγα πάνω από το κρεβάτι σας και προσαρμόζοντας μαξιλάρια ή υλικό σε αυτό, για ένα εντυπωσιακό κεφαλάρι DIY που εξοικονομεί χώρο.

3. Δοκίμασε να χρωματίσεις

(Photo: Future PLC/Dominic Blackmore)

Αν νομίζατε ότι όλες οι ιδέες μας για το μικρό υπνοδωμάτιο θα περιελάμβαναν το βάψιμο του δωματίου σε λευκό, ξανασκεφτείτε το! Το να πας πιο τολμηρός με τις χρωματικές σου επιλογές μπορεί να αποδειχθεί πιο ωφέλιμο.

«Στα μικρά υπνοδωμάτια, οι άνθρωποι συχνά αποφεύγουν την τολμηρή χρήση του χρώματος και κατευθύνονται προς το λευκό ή το μπεζ», λέει η Shelley Cochrane, αγοραστής αξεσουάρ στο Furniture Village. Θα συμβούλευα να δοκιμάσουν αντ ‘αυτού να βάλουν χρώμα στο δωμάτιο».

Συνεχίζοντας εξηγώντας ότι «τα σχέδια μονότονων εσωτερικών χώρων δημιουργούν έναν χώρο που περιβάλλει και κουκουλώνει», η Shelley προσθέτει ότι αυτό μπορεί να μειώσει το επίπεδο του οπτικού θορύβου στο δωμάτιο, βοηθώντας να προκαλέσει μια ήρεμη ατμόσφαιρα. 

«Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε μικρότερα υπνοδωμάτια που μπορούν εύκολα να αρχίσουν να αισθάνονται ακατάστατα λόγω της έλλειψης χώρου», λέει, σημειώνοντας ότι μπορείτε να τονίσετε αυτό το αποτέλεσμα επιλέγοντας γήινους τόνους όπως η τερακότα που εκπέμπει φυσικά ζεστασιά. 

«Για να αποφύγετε την εμφάνιση επίπεδη, προσθέστε χρώματα έμφασης με μια μικρή τονική παραλλαγή στα έπιπλα και τα αξεσουάρ που επιλέγετε, ώστε η συνολική εμφάνιση να εξακολουθεί να είναι συνεκτική», καταλήγει.

4. Δώστε προτεραιότητα στις καμπύλες

(Photo: Future PLC/Blackmore Photography Ltd)

Σε μικρά υπνοδωμάτια, είναι ακόμη πιο σημαντικό να λάβετε υπόψη τη ροή για να το κάνετε να αισθάνεται όσο πιο ευρύχωρο γίνεται – γι’ αυτό η Τζόρτζια προτείνει να επιλέξετε «σαρωτικές σιλουέτες αντί για γωνιακά σχήματα».

Σημειώνοντας ότι οι γωνίες μπορούν να κάνουν ένα δωμάτιο να αισθάνεται κουτί, η Georgia λέει ότι «τα έπιπλα με απαλές καμπύλες θα δημιουργήσουν μια αίσθηση οπτικής ροής».

«Οι απαλές καμπύλες προάγουν επίσης μια αίσθηση άνεσης που είναι ιδανική για τη δημιουργία της φιλόξενης και χαλαρής ατμόσφαιρας που όλοι λαχταρούμε στα υπνοδωμάτιά μας», προσθέτει.  

5. Χτίστε σε μια μονάδα ματαιοδοξίας

(Εικόνα: Future Plc/Άννα Σταθάκη)

Για να βεβαιωθείτε ότι οι ιδέες σας για το μικρό υπνοδωμάτιο θα παραμείνουν χωρίς ακαταστασία, συμπεριλάβετε ένα ενσωματωμένο μπουντουάρ, ώστε τα μπιχλιμπίδια του μακιγιάζ σας να μπορούν να κλείσουν για να δώσουν στο δωμάτιο μια βελτιωμένη εμφάνιση. 

Εάν έχετε χώρο για δωμάτιο-ντουλάπα, τότε αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ελευθερώσετε τον χώρο όπου θα τοποθετηθεί το κρεβάτι, πράγμα που σημαίνει ότι το δωμάτιο μπορεί να φαίνεται από απλοποιημένο και λιγότερο ακατάστατο.

6. Να είστε έξυπνοι με την αποθήκευση σε ένα δωμάτιο κουτιών

(Photo: Future PLC/Dominic Blackmore)

Εάν το μικρό σας υπνοδωμάτιο είναι περισσότερο δωμάτιο κουτιού, θα θέλετε να μάθετε πώς να τακτοποιήσετε τα έπιπλα σε ένα υπνοδωμάτιο για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χώρο. 

Δημιουργήστε ένα ψηλό ράφι σε διακοσμητικά στηρίγματα, με καλάθια με λαβή που ταιριάζουν στο ταβάνι. Χρησιμοποιήστε μια επιτοίχια συρμάτινη σχάρα περιοδικών ως βιβλιοθήκη εάν δεν υπάρχει χώρος για κομοδίνο. 

Είναι επίσης σημαντικό να κάνετε ένα μικρό δωμάτιο να αισθάνεται όσο πιο ευάερο γίνεται και ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να βελτιώσετε τα επίπεδα φυσικού φωτός.

«Μία από τις βασικές πτυχές για να φωτίσετε ένα μικρό υπνοδωμάτιο είναι να αφήνετε το φυσικό φως να μπει μέσα», εξηγεί ο Nic Shacklock, επικεφαλής μάρκετινγκ στο Online-Bedrooms.co.uk. 

«Προσπαθήστε να μην μπλοκάρετε κανένα παράθυρο με κεφαλάρια ή φυτά, αλλά αφήστε το φως να μπει για να κάνει το δωμάτιο πιο ευρύχωρο. Το φυσικό φως θα δημιουργήσει επίσης ένα αναζωογονητικό περιβάλλον μέσα στο δωμάτιο και δεν θα το κάνει να αισθάνεται ρηχό και σφιχτό.»

7. Ψωνίστε τριγύρω για ουδέτερα και ανοιχτόχρωμα ξύλα

(Photo: Future PLC)

Η τήρηση ενός σταθερού ουδέτερου χρωματικού συνδυασμού είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε έναν αέρα ευρυχωρίας –  ειδικά αν επιλέξετε επίσης ανοιχτόχρωμα ξύλα και κρεμώδη αξεσουάρ.

«Τα ελαφρύτερα ξύλα και τα έπιπλα είναι γενικά καλύτερα για μικρότερους χώρους, καθώς αισθάνονται λιγότερο επιβλητικά, ειδικά όταν πρόκειται για μεγαλύτερα έπιπλα όπως κρεβάτια και ντουλάπες», λέει η Georgia. 

«Τα πιο ανοιχτά χρώματα αντανακλούν επίσης το φως, βοηθώντας στο να διατηρείται το δωμάτιό σας φωτεινό και ευάερο».

8. Επενδύστε σε λύσεις κατά παραγγελία

(Εικόνα: Sharps)

Αν και οι ιδέες για εντοιχισμένη ντουλάπα μπορεί να φαίνονται ακριβές, αξίζει η επένδυση για να μεγιστοποιήσετε το χώρο στο μικρό σας υπνοδωμάτιο.

«Υπάρχουν πολλές επιλογές για να εξατομικεύσετε μια εντοιχισμένη γκαρνταρόμπα για να διασφαλίσετε ότι λειτουργεί τέλεια για τον τρόπο ζωής σας», λέει η Rachal Hutcheson, Retail Manager της Sharps. 

«Για παράδειγμα, ο συνδυασμός κρεμαστών ράγες με ράφια περιστεριών, εσωτερικών συρταριών και αποθήκευσης παπουτσιών θα σας βοηθήσει να παραμείνετε οργανωμένοι, ενώ θα σας επιτρέψει την εύκολη πρόσβαση στα ρούχα που χρειάζεστε, όταν τα χρειάζεστε».

«Σκεφτείτε τις κυρτές γωνιακές ράγες, τραβήξτε έξω τις ράγες παντελονιού και κατεβάστε τις κρεμαστές ράγες για να βεβαιωθείτε ότι η γκαρνταρόμπα σας είναι όσο πιο αποτελεσματική γίνεται».

9. Χρησιμοποιήστε πολυλειτουργικά έπιπλα

(Eικόνα: Sofa.com)

Όταν ο χώρος είναι κορυφαίος, τα πολυλειτουργικά έπιπλα έρχονται από μόνα τους. Αναζητήστε κομμάτια που μπορούν να διπλασιαστούν, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο κάτω μέρος του κρεβατιού ως κάθισμα, ενώ λειτουργούν και ως το ιδανικό μέρος για επιπλέον κουβέρτες και κουβέρτες και στρώματα για να τραβήξετε έξω σε μια στιγμή. 

Η διατήρηση του επιπλέον κρεβατιού μακριά από το οπτικό σας πεδίο βοηθά στη δημιουργία ενός χώρου χωρίς ακαταστασία, που συμβάλλει στο να κάνετε τις ιδέες σας για το μικρό υπνοδωμάτιο να φαίνονται μεγαλύτερες.

«Ένας χώρος χωρίς ακαταστασία θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα όταν εξετάζετε ιδέες για μικρά υπνοδωμάτια και τη διάταξη τους», συμβουλεύει η Patricia Gibbons, Επικεφαλής Εμπορευμάτων και Αγοράς στο Sofa.com. 

«Η κρεβατοκάμαρά σας θα πρέπει να είναι ένα άνετο δωμάτιο σχεδιασμένο για χαλάρωση και χαλάρωση – αποφύγετε να έχετε πολλά έπιπλα και βεβαιωθείτε ότι έχετε πολυλειτουργικά κομμάτια που λειτουργούν πολύ σκληρά για να κρατήσουν μακριά την ακαταστασία.»

«Κοιτάξτε τους πάγκους αποθήκευσης και τα οθωμανικά υποπόδια που κάθονται στην άκρη του κρεβατιού για να αποθηκεύσετε γρήγορα φορητούς υπολογιστές και φορτιστές, εάν η κρεβατοκάμαρά σας είναι πλέον το γραφείο του σπιτιού σας και ανακτήστε τον χώρο ως κατάλληλο για χαλάρωση τα βράδια».

10. Ξανασκεφτείτε τη διάταξη

(Photo: Future PLC/David Giles)

Ένα πράγμα από το οποίο σίγουρα θα επωφεληθεί ο χώρος σας είναι η επανεξέταση της παραδοσιακής διάταξης. Επιλέξτε μια διάταξη μικρής κρεβατοκάμαρας που σας κάνει να αισθάνεστε λιγότερο καταπονημένοι. 

Τοποθετήστε την πλειονότητα των επίπλων σε έναν μόνο τοίχο, κατά προτίμηση στον τοίχο που βλέπετε λιγότερο όταν βρίσκεται στο χώρο για να μην αισθάνεται ότι είναι γεμάτος.

Προσπαθήστε να ελαχιστοποιήσετε την ποσότητα των επίπλων στα υπνοδωμάτια μπιζού, όντας πολυμήχανοι με έξυπνα πολυλειτουργικά κομμάτια – τον ​​μπουφέ που λειτουργεί και ως μπουντουάρ, για παράδειγμα.

11. Χρησιμοποιήστε όλες τις άβολες γωνίες

(Photo: Future PLC/Rachael Smith)

Όταν ο χώρος είναι premium, απαιτεί έξυπνες λύσεις. Η χρήση ενός κατά τα άλλα άχρηστου χώρου για κρυφή ιδέα αποθήκευσης μικρού υπνοδωματίου βοηθά στην αποφυγή της ακαταστασίας από την καταπάτηση ενός ήδη περιορισμένου χώρου.

Είναι καλύτερο να μην το βλέπετε όταν εξετάζετε ιδέες για μικρά υπνοδωμάτια. Οποιαδήποτε ορατά αντικείμενα θα κάνουν το δωμάτιο να αισθάνεται υπερπλήρη – επομένως θα αισθάνεται ακόμα μικρότερο.

12. Σκεφτείτε τις επιλογές της επιφάνειας

(Photo: Future PLC/Colin Poole)

Διπλασιάστε την αίσθηση των ιδεών για το μικρό σας υπνοδωμάτιο χρησιμοποιώντας ανακλαστικές επιφάνειες για να δημιουργήσετε την οπτική ψευδαίσθηση του συνεχούς χώρου. Ποιος δεν μπήκε σε ένα μπαρ και σκέφτηκε ότι ήταν διπλάσιο, αλλά συνειδητοποίησε ότι ήταν μια έξυπνη χρήση καθρεφτών που σε έκανε να το πιστέψεις; 

Στο συμπαγές υπνοδωμάτιο χρησιμοποιούνται ντουλάπες με καθρέφτες, γυαλιστερό κάλυμμα τοίχου και τραπέζια με καθρέφτες για να κάνουν τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος από ό,τι είναι, ενώ προσθέτουν ρομαντικές ιδέες για υπνοδωμάτιο στο χώρο.

Ίσως η χρήση και των τριών να αισθάνεται υπερβολικά συντριπτική, μην φοβάστε – οι ίδιες αρχές λειτουργούν χρησιμοποιώντας μόνο ένα από αυτά τα στοιχεία. Σκεφτείτε πού μπορείτε να εγκαταστήσετε καλύτερα ανακλαστικές επιφάνειες όταν σχεδιάζετε τη διάταξη του μικρού σας υπνοδωματίου.

13. Γίνετε έξυπνοι με τα μοτίβα βαφής

(Photo: Dulux)

Η βαφή είναι μια θαυμάσια λύση για τόσα πολλά προβλήματα διακόσμησης. Όχι μόνο μια βουτιά χρώματος μπορεί να βοηθήσει άμεσα στην αναζωογόνηση ενός χώρου, κάνοντάς τον να αισθάνεται πιο φιλόξενος, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί με τρόπο που βοηθά στην καταπολέμηση ευρύτερων αισθητικών ζητημάτων, όπως το να κάνετε τους μικρούς χώρους να αισθάνονται μεγαλύτεροι. 

Πάρτε για παράδειγμα αυτήν την ιδέα βαφής κρεβατοκάμαρας, όπου ένας συνδυασμός χρωμάτων βοήθησε στη δημιουργία ενός περιγράμματος και ως εκ τούτου έχει δημιουργήσει μια νέα προοπτική για τους τοίχους. Μια οπτική ψευδαίσθηση του είδους.

Ο προσεγμένος συνδυασμός του Dulux’s Denim drift στο κάτω μισό, που συναντάται από ένα λεπτό περίγραμμα από Spiced Honey σε στιλ dado, με το Tranquil Dawn βοηθά στο σπάσιμο του δωματίου – επιμηκύνοντας τους τοίχους. Μια εξαιρετική λύση βαφής για την αντιμετώπιση των κινδύνων μικρών χώρων.

14. Κάντε το κεφαλάρι σας να δουλεύει πιο σκληρά

(Photo: Future PLC/Joanna Henderson)

Εάν ο χώρος είναι ελλιπής, απορρίψτε το συνηθισμένο στυλ κεφαλάρι για ένα με χώρο αποθήκευσης και επιφάνεια, όπου μπορείτε να τοποθετήσετε τα πράγματα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να καταργήσετε τα ογκώδη κομοδίνα, καθώς θα έχετε ένα βολικό μέρος για να αποθηκεύσετε το διάβασμα πριν τον ύπνο. 

Επιπλέον, αυτό λειτουργεί και για οικονομικά ιδέες κρεβατοκάμαρας, καθώς παίρνετε δύο έπιπλα για ένα! Πηγαίνετε καλύτερα με τις ιδέες του υπνοδωματίου σας για μικρά δωμάτια και τοποθετήστε και φωτιστικά τοίχου.

15. Χτίστε σε κόγχες

(Photo: Future PLC/Jody Stewart)

Είτε έχετε κόγχες είτε άβολους χώρους που προκαλούνται από μαρκίζες ως μέρος των ιδεών σας για το μικρό υπνοδωμάτιο, αξιοποιήστε τους στο έπακρο δημιουργώντας έξυπνες λύσεις αποθήκευσης. Η αρχιτεκτονική φύση των κόγχων παρέχει το τέλειο μέρος για να έχετε μια σειρά από ανοιχτά ράφια, με ειδικά ντουλάπια από κάτω.

Τα ράφια αυτής της έξυπνης ιδέας κόγχης είναι ιδανικά για τη στέγαση βιβλίων και πραγμάτων που θέλετε να έχετε στην οθόνη, ενώ τα ντουλάπια είναι ιδανικά για μεγαλύτερα αντικείμενα, όπως επιπλέον κλινοσκεπάσματα ή κουτιά της ζωής.

16. Διπλασιάστε το μπουντουάρ σας

(Photo: Future PLC/Tim Young)

Καθώς η εργασία από το σπίτι είναι κανόνας, τουλάχιστον μερικές φορές, για πολλούς, ακόμη και η κρεβατοκάμαρα έχει μπει στο ρόστερ. Αν και δεν είναι ιδανικό να εργάζεστε ή να έχετε τον υπολογιστή σας στην κρεβατοκάμαρα, μπορεί το μπουντουάρ σας να γίνει και γραφείο;

Ακόμα κι αν είναι κάπου για να συγκεντρώσετε ειρηνικά τις σκέψεις σας και να γράψετε τη λίστα με τις υποχρεώσεις σας, αξίζει να διατηρείτε την επιφάνεια καθαρή αντί να την γεμίζετε με λοσιόν και φίλτρα.

17. Χρησιμοποιήστε αναζωογονητικό χρώμα για να ανοίξετε το χώρο

(Photo: Future PLC/Dominic Blackmore)

Η χρήση ενός αναζωογονητικού συνδυασμού χρωμάτων κρεβατοκάμαρας, όπως το κίτρινο ηλιοφάνειας, μπορεί να βοηθήσει στην αναζωογόνηση κάθε μικρού χώρου, απλά προσέξτε πώς χρησιμοποιείτε το χρώμα. Το να βάψετε το φωτεινό χρώμα μέχρι το μεσαίο ύψος του δωματίου θα σας βοηθήσει να στερεώσετε το χρώμα στο κάτω μισό του δωματίου.

Ολοκληρώστε την υπόλοιπη ζωγραφική σε έντονο λευκό ή παρόμοιο ουδέτερο για να διατηρήσετε την εμφάνιση ευάερη και ευρύχωρη. Αφήστε την πρόσθετη πινελιά χρώματος να καθορίσει μια τονική παλέτα για κλινοσκεπάσματα, αξεσουάρ και χαλιά δαπέδου για να δημιουργήσετε μια συνεκτική εμφάνιση.

18. Επιτοίχια βάση του φωτισμού

(Photo: Future PLC/David Giles)

Οι ιδέες για φωτισμό μικρών κρεβατοκάμαρων που τοποθετούνται στον τοίχο μπορούν να βοηθήσουν στην απελευθέρωση κάποιου τόσο απαραίτητου χώρου στην επιφάνεια. Η χρήση του τοίχου σάς επιτρέπει να τοποθετήσετε τέλεια τον φωτισμό εργασίας για να βελτιώσετε τη διάταξη.

19. Αλλάξτε το κρεβάτι με έναν καναπέ-κρεβάτι

(Photo: Future PLC/Carolyn Barber)

Όταν τα τετραγωνικά είναι σε υψηλό επίπεδο, δοκιμάστε να ενσωματώσετε ένα κρεβάτι τοίχου αντί για έναν παραδοσιακό καναπέ-κρεβάτι. Χρειάζεται ένα τυπικό στρώμα, προσφέροντας μεγαλύτερη άνεση και μπορεί να διπλωθεί για να μοιάζει με ντουλάπα ή ντουλάπι, ελευθερώνοντας πολύτιμο χώρο στο πάτωμα για ένα γραφείο και μια καρέκλα.

Βεβαιωθείτε ότι τα γύρω έπιπλα είναι ελαφριά, ώστε να μπορούν να μετακινηθούν εύκολα για να φιλοξενήσουν ένα πτυσσόμενο κρεβάτι. 

Ακόμη και οι ιδέες μικρών κρεβατοκάμαρων μπορεί να έχουν επαρκές ύψος οροφής για να μπορείτε να δείτε κατά παραγγελία επιλογές, όπως ένας απλός ημιώροφος που ενσωματώνει χώρο ύπνου σε υπερυψωμένη πλατφόρμα με ντουλάπα ή ράφια από κάτω.

20. Επιλέξτε συρόμενες πόρτες

(Photo Future PLC/Colin Poole)

Όταν πρόκειται για ιδέες κρεβατοκάμαρας για μικρά δωμάτια, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τις πόρτες της ντουλάπας για να εξασφαλίσετε ότι ανοίγουν εύκολα.

«Αν ένα κρεβάτι βρίσκεται κοντά στην ντουλάπα, επιλέξτε συρόμενες πόρτες για να παρέχετε μια κομψή, αποτελεσματική εναλλακτική λύση», λέει η Rachael.

Τα στυλ με καθρέφτη θα βοηθήσουν επίσης να κάνετε έναν χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος.

21. Δημιουργήστε έναν τοίχο χαρακτηριστικών

(Photo: Future PLC/Malcolm Menzies)

Γίνετε τολμηροί με μια εντυπωσιακή ταπετσαρία και εντυπωσιακά έργα τέχνης και γυρίστε το παιχνίδι με το υπνοδωμάτιο με ιδέες για τοίχους για να δημιουργήσετε ένα εστιακό σημείο σε έναν μικρό χώρο. Επιλέξτε μια περιορισμένη χρωματική παλέτα με πεντακάθαρα λευκά κλινοσκεπάσματα και έπιπλα από ανακυκλωμένο ξύλο.

Επιμείνετε κυρίως σε λευκά κλινοσκεπάσματα, ώστε η εμφάνιση να μην είναι πολύ απασχολημένη και δώστε μια πινελιά χρώματος για να ζωντανέψετε το σχέδιο.

22. Βάψτε ένα μικρό υπνοδωμάτιο λευκό

(Photo: Future PLC/Jason Ingram)

Διακοσμήστε τους τοίχους και τις οροφές με την καλύτερη λευκή βαφή για να ανοίξετε οπτικά τις ιδέες για το μικρό υπνοδωμάτιό σας και να σας απελευθερώσετε να χρησιμοποιήσετε το χρώμα και το σχέδιο με ελεγχόμενο τρόπο αλλού. Στη συνέχεια, πηγαίνετε στην πόλη με λουλούδια κήπου εξοχικών σπιτιών  στο απλό φόντο που δεν θα υπερνικήσουν.

Αφήστε τα πολύχρωμα υφάσματα να βρίσκονται στο επίκεντρο με ένα τολμηρό, κόκκινο κάλυμμα και μαξιλάρια που κάνουν αντίθεση με το υπόλοιπο δωμάτιο.

23. Δημιουργήστε μια δροσερή ζώνη εργασίας

Σε ένα μικροκαμωμένο παιδικό δωμάτιο, αναλάβετε μέρος του χώρου της ντουλάπας για να δημιουργήσετε μια δροσερή ζώνη εργασίας. Η εγκατάσταση ενός επιτοίχιου φωτιστικού και η ανάρτηση μιας σανίδας με καρφίτσα, όπου μπορείτε να στερεώσετε γλάστρες για στυλό και άλλα τεχνάσματα, θα διατηρήσει τον χώρο του γραφείου ελεύθερο για εστίαση σε σημαντικά πράγματα.

24. Κάντε το minimal

(Photo: Future PLC/David Giles)

Η συμμετρία είναι ο φίλος σας όταν πρέπει να απογυμνώσετε τα απαραίτητα σε ένα μικρό δωμάτιο. Διπλασιάστε τα ντουλάπια δίπλα στο κρεβάτι και φωτισμό για ένα απλό, εύκολο σχέδιο. 

Χρησιμοποιήστε επιτυχίες διπλών χρωμάτων για να δημιουργήσετε οπτική ισορροπία και να προσθέσετε ορισμό και ενέργεια.

Απολαύστε την ιδέα της ουδέτερης κρεβατοκάμαρας ως ενισχυτικό χώρου χωρίς προβλήματα. Εδώ, τα απαλά ουδέτερα προσθέτουν ακριβώς τη σωστή ποσότητα ζεστασιάς, ενώ τα minimal διακοσμητικά τοίχου τραβούν το βλέμμα στο κρεβάτι και το κρατούν εκεί.

25. Μοτίβο αγκαλιάς

(Photo: Future PLC/Dominic Blackmore)

Αν αγαπάτε τα έντονα prints ή την υφή, μην αποφεύγετε το αγαπημένο σας μοτίβο σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο.

Είτε πρόκειται για τοίχους είτε για μαλακά έπιπλα, δημιουργήστε ένα χαρακτηριστικό από ένα δυνατό σχέδιο: η τοποθέτηση χαρτιού σε έναν τοίχο με ταπετσαρία με φλοκ ή φλοράλ θα σταματήσει το μοτίβο να καταλάβει το μικρό δωμάτιο, αλλά θα εξακολουθεί να επιτυγχάνει το επιθυμητό φινίρισμα.