Διακόσμηση Σαλονιού - Καθιστικού

Διακόσμηση σαλονιών: πρωτότυπες ιδέες που δεν κοστίζουν.

Ποιος είπε ότι η πρωτοτυπία πρέπει να κοστίζει ακριβά; Το αντίθετο συμβαίνει μια που η μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης, η φαντασία, είναι δωρεάν! Στη διακόσμηση σαλονιών η αγορά ακριβών επίπλων δεν είναι απαραίτητη πλέον. Καινοτόμες ιδέες, έξυπνη χρήση των αντικειμένων που ήδη έχετε στην κατοχή σας και μικρές αλλαγές στο χώρο, μπορούν να ανανεώσουν το σαλόνι σας στη στιγμή. Δείτε μερικές ιδέες για να ξεκινήσετε, εδώ!

Διακόσμηση Σαλόνι 1

Διακόσμηση σαλονιών: Κρεμάστε τα!

Και κυριολεκτικά! Έχετε μια συλλογή από τότε που ήσασταν παιδιά; Χρησιμοποιήστε την ως στοιχείο διακόσμησης των τοίχων στο σαλόνι σας και δείτε το χώρο να αλλάζει αμέσως και μάλιστα ανέξοδα! Το μόνο που χρειάζεται είναι να τα κορνιζάρετε. Ιδανικές συλλογές για τοίχους στη διακόσμηση σαλονιών είναι σχεδόν όλες! Από γραμματόσημα, κέρματα, μπιμπελό, δίσκους (μουσικούς αλλά και σερβιρίσματος!) μέχρι card-postal ή ακόμα και παλιά γυαλιά ηλίου. Στην ουσία χρησιμοποιείτε τον τοίχο σας σαν καμβά και δημιουργείτε με τα προσωπικά σας αντικείμενα ένα έργο τέχνης. Αυτό θα πει πρωτοτυπία!

Διακόσμηση Σαλόνι 2

Διακόσμηση σαλονιών: Τα φυτά στη θέση τους!

Δεν είναι μόνο για το μπαλκόνι. Μην απορρίπτετε την ιδέα για φυτά στον εσωτερικό σας χώρο, ακόμη και αν δεν συμπαθείτε τα φυσικά. Τα φυτά, αληθινά ή μη, αλλάζουν το χώρο κάνοντάς τον πιο ανθρώπινο και βιώσιμο. Δείτε το και μόνοι σας, επιλέγοντας ψεύτικα, πλαστικά άνθη, καλής ποιότητας. Τοποθετήσετε τα μέσα σε όμορφα κουτιά ή βάζα στο πάτωμα για να δημιουργήσετε ένα πιο ιδιαίτερο στυλ μέσα στο σαλόνι σας. Εναλλακτικά στη διακόσμηση σαλονιών με φυτά μπορείτε να προσθέσετε δύο ή τρία ραφάκια στους τοίχους και πάνω τους να τοποθετήσετε πολύ μικρά ψεύτικα γλαστράκια, κακτάκια ή ακόμα και μπονσάι. Να θυμάστε πως εκτός από ένα όμορφο στοιχείο στη διακόσμηση σαλονιού, τα φυτά (ακόμη και τα ψεύτικα) σας ξεκουράζουν οπτικά και ψυχολογικά.

Διακόσμηση Σαλόνι 3

Διακόσμηση σαλονιών: Δώστε νέους ρόλους

Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε ούτε ένα ευρώ. Απλά δώστε νέους ρόλους στα έπιπλα σαλονιού σας. Τα περιοδικά ή και τα βιβλία που έχετε σκόρπια από εδώ και από εκεί, κάντε τα μία όμορφη στοίβα και τοποθετήστε την δίπλα από τον καναπέ, ως μικρό τραπεζάκι για τον καφέ ή το σνακ σας! Το αντίστροφο μπορεί να γίνει εάν διαθέτετε βοηθητικό τραπεζάκι για την τραπεζαρία ή τρόλεϊ φαγητών. Βάλτε το σε μια γωνιά στο σαλόνι σας και μεταμορφώστε το σε μίνι βιβλιοθήκη γεμίζοντάς το με βιβλία ή περιοδικά. Στη διακόσμηση σαλονιών σχεδόν όλα τα έπιπλα ή διακοσμητικά μπορούν να αλλάξουν ρόλους. Πειραματιστείτε!

Διακόσμηση Σαλόνι 4

Διακόσμηση σαλονιών: Κοιτάξτε κάτω!

Μπορεί να μην το ξέρατε αλλά η διακόσμηση σαλονιών ξεκινάει από κάτω. Αλλάξτε ολοκληρωτικά στυλ στο χώρο αγοράζοντας ένα οικονομικό χαλί σε πάρα πολύ έντονο χρώμα ή σχέδιο. Πράσινο, κόκκινο, πορτοκαλί, ριγέ, ζεβρέ ή animal prints ντύνουν τέλεια το πάτωμα και μεταμορφώνουν εντελώς το σαλόνι σας.

Όπως είδατε οι ιδέες ανανέωσης για τη διακόσμηση σαλονιών μπορεί να είναι πολύ οικονομικές. Απλά χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας και τα έπιπλα που διαθέτετε.