Διακόσμηση Κήπου / Εξωτερικοί Χώροι

8 κορυφαίοι μικροί κήποι και εξωτερικοί χώροι!

Ο καθένας δουλεύει με αυτό που έχει και έτσι στην περίπτωσή μας σου παρουσιάζουμε μερικούς μικρούς κήπους, που ομορφαίνουν τις ζωές των ιδιοκτητών τους σε λίγα τετραγωνικά. Οι περιορισμένες διαθέσιμες εκτάσεις προς διαμόρφωση, μπορεί να αποδειχθούν Θείο δώρο, καθώς είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμες. Την ίδια στιγμή αποτελούν σπαζοκεφαλιά για τη μεγαλύτερη δυνατή εκμετάλλευση και του τελευταίου εκατοστού, κάτι που μπορεί να αποβεί άκρως δημιουργικό.

Κομμάτι της ομορφιάς τους είναι ότι μπορούν να προκύψουν οπουδήποτε: σε ακάλυπτους χώρους, σε διαδρόμους μεταξύ κτηρίων, σε κρυφές πίσω αυλές των 8-10 τετραγωνικών με φυτά μέχρι και πάνω στις μάντρες!

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, χρειάζεται σωστή αναλογία μεταξύ αρκετών λουλουδιών και περισσότερης πρασινάδας. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι μικρές οάσεις που σου παρουσιάζουμε, αποδεικνύουν ότι το μέγεθος δεν μετράει πάντα!

Η μινιμαλιστική και πρωτοποριακή εταιρεία διαμόρφωσης εξωτερικών χώρων και αρχιτεκτονικής τοπίου Reed Hilderbrand (κοινώς κηπουροί με πτυχία), κατασκεύασε αυτόν τον ήρεμο κήπο με πλακόστρωτο, ο οποίος περικλείεται στις 2 μεριές από τοίχους πρασίνου. Ο πέτρινος τοίχος με τη βρύση δημιουργεί ένα εκπληκτικό χώρο για τραπεζαρία ή cocktail που εμπνέει και χαλαρώνει.

Αυτό το μικρό ταρατσάκι των 17 περίπου τετραγωνικών διαμορφώθηκε από τους Jaqueline και Damien Harrison σε έναν πολυλειτουργικό χώρο. Ο χτιστός πάγκος δίνει πολλές επιλογές για μικρές ή μεγάλες παρέες, ενώ οι θάμνοι και τα χαμηλά φυτά προσθέτουν χρώμα στη μινιμαλιστική παλέτα. Εκπληκτικό αποτέλεσμα που αλλάζει όλη την οπτική της πόλης, δημιουργώντας ένα μικρόκοσμο.

Ένα μικρό μπαλκόνι στη Νέα Υόρκη. Το διαμόρφωσε ο Dennis Walker της Urban Green. Επέλεξε γλάστρες από fiberglass σε συνδυασμό με πολύχρωμα φυτά. Πρόκειται για μια μείξη βοτάνων και λουλουδιών, μαζί με τροπικά φυτά και βουκαμβίλια νάνο, πετούνιες και αφρικάνικες μαργαρίτες.

Ο μινιμαλισμός οδήγησε εδώ το γραφείο Hendy Curzon Designs Limited, στο Oxfordshire της Αγγλίας, να τοποθετήσει κατσαρούς θάμνους σε γλάστρες, δημιουργώντας αντίθεση στην υφή με τις λείες πέτρινες πλάκες της αυλής, τα ξύλα και το προσεγμένο κοντοκουρεμένο γκαζόν.


Στο Venice της California η Whitney Leigh Morris δημιούργησε αυτό το γαλήνιο ησυχαστήριο, όπως το αποκαλεί, στην πίσω αυλή της. Φώτα και φαναράκια σε καλωσορίζουν σε ελάχιστα τετραγωνικά και σε προσκαλούν να καθίσεις, στα μαξιλάρια, τις καρέκλες ή στο γκαζόν. Χρησιμεύει και ως παιδικός χώρος οπότε όλα τα φυτά είναι ασφαλή και ο χώρος baby proof.

Στο Providence του Rhode Island μια αυλή στρώθηκε με χαλίκι και φιλοξενεί μια κλασσική τραπεζαρία κήπου. Τοποθετήθηκαν πολλά διαφορετικά λουλούδια σε πληθώρα χρωμάτων, όπως τριαντάφυλλα και ορτανσίες και το αποτέλεσμα είναι γαλήνιο.


Ο πέτρινος τοίχος έχει σχεδόν καλυφθεί από κισσό και μπροστά έχει τοποθετηθεί ένα όμορφο διθέσιο παγκάκι, πάλι στο Oxfordshire της Αγγλίας. Η μπλε πόρτα, το παγκάκι και τα παράθυρα δίνουν χρώμα σε μια κατά τα άλλα πράσινη παλέτα.

Η Elisa Baier της εταιρείας Small Spot Gardens με έδρα το San Francisco, ήταν ο ιθύνων νους πίσω από τον πολυλειτουργικό αυτόν χώρο, ενός νεαρού ζευγαριού. Τοποθέτησε φυτά ανθεκτικά στην ξηρασία, κίτρο, μικρούς θάμνους για πρασινάδα και ένα λαχανόκηπο, ενώ το αποθηκάκι είναι ταυτόχρονα και γραφείο!

Πηγή άρθρου : decoration.gr