Διακόσμηση Σαλονιού - Καθιστικού

6 έξυπνοι τρόποι να εκμεταλλευτείς τις γωνιές του σπίτι

Ανήκεις στην κατηγορία ανθρώπων που δημιουργούν γκρουπ με έπιπλα στο κέντρο του δωματίου, ξεχνώντας εντελώς τις γωνιές; Μήπως είσαι στο άλλο άκρο, σ αυτούς που θέλουν τα πάντα να ακουμπούν σε τοίχο κλείνοντας εντελώς τις γωνιές χωρίς χώρο να αναπνεύσουν;

Κάποτε υπήρχαν ειδικά κατασκευασμένα έπιπλα για γωνιές και ίσως καταφέρεις να βρεις κάποια σε αντικερί αλλά αν δεν θες να μπεις σε κόπο, πιο κάτω θα βρεις 6 λύσεις για να αξιοποιήσεις τις γωνιές του σπιτιού σου. Υπάρχουν διάφορες ιδέες και άκρως ενδιαφέρουσες.

Μπορείς να τοποθετήσεις ψηλά έπιπλα (όπως βιβλιοθήκες) που θα ακουμπούν σε γωνιές ή θα τις καλύπτουν εντελώς, δημιουργώντας μια νέα, ενδιαφέρουσα εικόνα. Αν οι γωνιές που θέλεις να αξιοποιήσεις βρίσκονται σε ένα μικρό δωμάτιο, ψάξε για έπιπλα που καταλαμβάνουν ολόκληρο το μήκος ή το πλάτος του π.χ. ένα έπιπλο με αποθηκευτικούς χώρους που ξεκινά στη μία γωνιά και καταλήγει στην άλλη.

Η πιο απλή λύση, φυσικά, είναι να τοποθετήσεις στη γωνιά ένα κάθισμα, μια αγαπημένη πολυθρόνα με το δικό της επιδαπέδιο φωτιστικό ή έναν γωνιακό καναπέ με το μικρό τραπέζι που θα αξιοποιείς σαν cozy σημείο συνάντησης με φίλους.


Φωτογραφία: Mark Anthony Fox
Φωτογραφία: Tom Griffiths
Φωτογραφία: Simon Brown
Φωτογραφία: Owen Gale
Φωτογραφία: Rachel Whiting
Φωτογραφία: Paul Massey

Πηγή : myplace.cy