Διακόσμηση Ιδέες

Ιδέες και tips για ανοιξιάτικη διακόσμηση

Ο Μάρτης όπως πάντα έτσι και φέτος ήταν απρόβλεπτος. Μαζί με τον Απρίλη όμως καλωσορίζουμε επιτέλους και την αγαπημένη μας άνοιξη. Οι ηλιόλουστες ανθισμένες μέρες κάνουν και πάλι την εμφάνιση τους. Καιρός λοιπόν για ανοιξιάτικη διακόσμηση.


Το σίγουρο είναι ότι το σπίτι μας και η διάθεση μας χρειάζονται αυτή την ανοιξιάτικη φρεσκάδα!

Σε αυτό το άρθρο θα σου δώσουμε μερικές ιδέες για να φέρεις αυτή την ανοιξιάτικη ανανέωση στον χώρο σου. Φυσικά, χωρίς να ξοδέψεις πολλά χρήματα. Όποιο κι αν είναι το στυλ σου minimal, industrial, rustic, chic, boho δεν έχει σημασία. Μπορείς να εφαρμόσεις τις ιδέες αυτές στον βαθμό που θέλεις και να κάνεις τη διαφορά. Μερικές έξυπνες πινελιές μπορούν να μετατρέψουν τα σπίτια μας σε ανοιξιάτικες φωλιές διατηρώντας το coziness και τη ζεστασιά που επιθυμούμε να έχουμε όλο τον χρόνο.

Να θυμάσαι πως δεν υπάρχουν αυστηροί κανόνες και πρέπει. Η διακόσμηση είναι τρόπος έκφρασης. Επομένως, διακόσμησε τον χώρο σου με σκοπό να εκφράζει τον δικό σου χαρακτήρα και όχι κάποιου άλλου. Κάνε αυτό που σου ταιριάζει και σου δίνει χαρά.

Πάμε λοιπόν να ξεκινήσουμε…

Wooden shelve with plant
Απλά ράφια από φυσικό ξύλο πεύκου. Ταιριάζουν απόλυτα με πρασινάδα.

1. Φώτησε και ελάφρυνε

-Μάζεψε όλες τις χοντρές κουβέρτες και ριχτάρια και αντικατέστησε τα με πιο λεπτά και ανάλαφρα καλύμματα. Χρησιμοποίησε λιγότερα! Άλλαξε τα χειμερινά runner και τραπεζομάντηλα σου με κάποια σε πιο φωτεινά και απαλά χρώματα.

-Χρησιμοποίησε μαξιλάρια σε πιο ουδέτερα χρώματα μαζί με μερικά με ανοιξιάτικα prints όπως ρίγες και floral. Μάλιστα τα tropical floral είναι πολύ της μόδας φέτος. Συνδύασε 2-3 διαφορετικά prints και υφές για ένα ακόμα πιο ιδιαίτερο στιλ.

-Αντικατέστησε κάποια βαριά έργα τέχνης και πίνακες με κάποια πιο ανάλαφρα, φυσικά και φρέσκα. Μπορείς ακόμα να τα αντικαταστήσεις με κάποιον ιδιαίτερο καθρέπτη όπως τον Rustic mirror. Οι καθρέπτες βοηθούν τους χώρους να δείχνουν μεγαλύτεροι και φωτεινότεροι.

Rustic mirror
Ο Rustic mirror θα σου θυμίζει πάντα εξοχή..
Έξτρα tip:

Μην υπερφορτώνεις τους τοίχους σου. Δεν χρειάζεται να έχουν όλοι οι τοίχοι κάτι επάνω τους. Διάλεξε τα αγαπημένα σου διακοσμητικά για τους τοίχους και άφησε τουλάχιστον έναν άδειο για να μη βαρύνει το decor. Έτσι θα δοθεί και περισσότερη έμφαση σε αυτό το έργο τέχνης που ήθελες εξαρχής.

Live edge maple slab table
Country style dining table από φυσικό ξύλο σφένδαμου για να έχεις την αίσθηση εξοχής στο σπίτι σου.

2. Φέρε πρασινάδα και χρώμα

-Ανοιξιάτικη διακόσμηση χωρίς καταπράσινα φυτά και λουλούδια δεν γίνεται. Τοποθέτησε αληθινά φυτά σε διαφορετικά σημεία του σπιτιού. Λουλούδια παντού είτε αληθινά είτε ψεύτικα (προσοχή στην επιλογή, γιατί δεν είναι όλα τόσο αληθοφανή). Διάλεξε μονόχρωμα ή και πολύχρωμα αν ταιριάζουν στον χαρακτήρα σου.

Wooden shelves with decorations

– Δημιούργησε γωνιές που θυμίζουν φύση. Μη διστάσεις να βάλεις και μεγαλύτερες γλάστρες στην είσοδο του σπιτιού ή σε άδειες γωνιές. Θα δώσουν ζωή στον χώρο σου!

-Μπορείς να στοιβάξεις 2-3 βιβλία με φωτεινά χρώματα και να βάλεις ένα μικρό βάζο με λουλούδια πάνω τους για να το αναδείξεις.

Honeycomb wooden shelves with plants
Honeycomb shelves για ακόμα πιο ιδιαίτερες ανοιξιάτικες συνθέσεις.

-Κάνε τριάδες με διακοσμητικά διαφορετικού μεγέθους και ύψους (ένα από αυτά να έχει πρασινάδα). Ακόμα μπορείς να βάλεις διαφορετικά είδη φυτών ή λουλουδιών χωρίς μεγάλη απόσταση μεταξύ τους. Δημιούργησε συνδυασμούς γεμάτους ζωντάνια.

Έξτρα tip:

Για να δώσεις χρώμα οικονομικά, βάλε στη διακόσμηση σου φρούτα και λαχανικά εποχής, όπως αγκινάρες ή λεμόνια.


Θυμήσου! Όμορφοι δίσκοι, γυάλες, βάζα, κεριά, ξύλινα διακοσμητικά, αυτά είναι οι καλύτεροι σου φίλοι για συνθέσεις που ξεχωρίζουν.

2. Άφησε το φως να μπει μέσα

Country style dining table 2
Το Country style dining table με λευκά λουλούδια δείχνει πιο φρέσκο και ανοιξιάτικο από ποτέ.

-Κουρτίνες: Αν έχεις βαριές, σκουρόχρωμες κουρτίνες ίσως είναι η στιγμή να τις αλλάξεις με κάποιες πιο ανοιχτόχρωμες και λεπτές που επιτρέπουν στο φως του ήλιου να μπει μέσα στο χώρο. Αν δεν έχεις τη δυνατότητα να τις αλλάξεις θα ήταν μια καλή ιδέα να τις αφήνεις ανοιχτές. Τώρα που μεγαλώνει η μέρα μπορούμε να απολαμβάνουμε αυτό το φυσικό φως περισσότερο.

4. Χρησιμοποίησε φυσικά υλικά

Oak and metal TV console decor
Το Oak TV console σε ανοιξιάτικη rustic διάθεση.

Συνδύασε διαφορετικές υφές και φυσικά υλικά όπως βαμβάκι, μπαμπού, σπάγκο, πέτρα, ξύλο κ.α.
Όλα αυτά τα υλικά μας δίνουν πολλές διακοσμητικές επιλογές, αποπνέουν φρεσκάδα, ηρεμία και το καλύτερο; Είναι φιλικά προς το περιβάλλον.
Και εφόσον το ξύλο είναι ο τομέας μας θα σας δώσουμε κάποιες σχετικές ιδέες. Για άλλη μια φορά αυτό το φυσικό υλικό ταιριάζει τέλεια στη διάθεση της εποχής. Τι λέει φύση παραπάνω από το φυσικό ξύλο;

Wooden decorative stands
Οι ξύλινες διακοσμητικές στήλες μας αποτελούν ιδανική βάση για ιδιαίτερη διακόσμηση κάθε εποχή.

Τα “ξύλινα” tips μας


– Πρόσθεσε ιδιαίτερα χειροποίητα ξύλινα διακοσμητικά. Για παράδειγμα πάρε μια ξύλινη διακοσμητική σκάλα σαν την Decorative pipe ladder και κρέμασε λουλούδια ή ολόκληρες γλάστρες πάνω. Επίσης, μπορείς να διαλέξεις ένα ιδιαίτερο centerpiece για το τραπέζι σου. Συνδυαστικά με όλα τα παραπάνω tips θα κάνουν τη διαφορά στο ανοιξιάτικο décor σου ειδικά αν είναι χειροποίητα.

Wood and metal decorative ladder
Η πιο χρήσιμη διακοσμητική σκάλα που θα μπορούσες να έχεις.

-Αν έχεις ξύλινα έπιπλα φώτισε τα ακόμα περισσότερο με ανοιχτά και φωτεινά χρώματα τριγύρω. Τόλμησε συνδυασμούς με γαλάζιο, μπλε και αποχρώσεις του πράσινου και το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει. Μάλιστα αυτά τα χρώματα είναι top trends για το 2022. Λογικό μιας και στη φύση αυτά τα χρώματα κυριαρχούν.

– Αν η εποχή αυτή σε βρήκε σε περίοδο που φτιάχνεις το σπίτι σου απ’ την αρχή, επένδυσε σε διαχρονικές κατασκευές από μασίφ ξύλο. Μάλιστα τόλμησε να τις συνδυάσεις με μέταλλο σε λευκό, χρυσό και πιο ιδιαίτερες αποχρώσεις όπως το Chestnut side table. Τραπεζάκια σαν κι αυτά δίνουν απίστευτες διακοσμητικές επιλογές σε κάθε εποχή του χρόνου.

Chestnut side table hairpin legs
Chestnut side table..ένα βοηθητικό τραπεζάκι statement.

Ποια ιδέα σου άρεσε λοιπόν περισσότερο;; Βάλε την σε εφαρμογή και ανανέωσε τον χώρο σου αλλά και τη διάθεση σου! Δημιούργησε τη δικιά σου μοναδική ανοιξιάτικη διακόσμηση.

Πηγή : bronzeage.gr