Διακόσμηση Σαλονιού - Καθιστικού

Ιδέες διακόσμησης για την τραπεζαρία σας

Ταπετσαρίες, χρώµατα στον τοίχο, έπιπλα, φωτισµός ή διακοσµητικά και αξεσουάρ όπως χαλιά και πίνακες, είναι κάποιοι από τους ατέλειωτους τρόπους για να διαµορφώσετε την τραπεζαρία σας ώστε να ταιριάζει στο σπίτι, τη διάθεση ή τον τρόπο ζωής σας.

Δείτε παρακάτω κομψές και λειτουργικές ιδέες διακόσμησης, που θα δώσουν µια ευχάριστη πινελιά στο χώρο της τραπεζαρίας σας, που έχει σχεδιαστεί για να μοιράζονται αξέχαστα γεύματα µε την οικογένεια, να φιλοξενεί επισκέπτες ή να χρησιμεύει ως χώρος για διάβασμα, μελέτη ή εργασία από το σπίτι.

1.Διακόσµηση τοίχου :

Αν η τραπεζαρία σας είναι σχετικά απλή και δεν θέλετε να πειραματιστείτε µε αλλαγές και ανακατασκευές, τότε φροντίστε η διακόσμηση να τραβήξει όλα τα βλέµµατα. Αυτό θα το πετύχετε µε
ένα μεταλλικό διακοσμητικό τοίχου ή ένα μεγάλο ρολόι, έναν πίνακα ή έναν καθρέφτη.

Ένας καθρέφτης µπορεί να αποτελέσει σηµαντικό στοιχείο στη διακόσµηση τραπεζαρίας και να σας εντυπωσιάσει µε τη δύναµή του! Θα δηµιουργήσει ένα µοναδικό εφέ που θα δώσει βάθος στο χώρο. Ανάλογα µε τα έπιπλα που έχετε στην τραπεζαρία, µπορείτε να τον τοποθετήσετε πάνω από ένα σύνθετο ή τον µπουφέ.

2.Διακόσµηση τραπεζιού :

Όταν λέμε διακόσμηση τραπεζαρίας, πέρα από τη διαμόρφωση του χώρου εννοούμε ταυτόχρονα και τη διακόσμηση του τραπεζιού. Το έπιπλο αυτό χρειάζεται όμορφα αντικείμενα για να αναδειχθεί.

Πέρα από τα διακοσμητικά και τις τραβέρσες, σηµαντικό ρόλο στη διακόσµηση του τραπεζιού έχει και το σερβίτσιο.

3.Φωτισμός :

Μία φοβερή ιδέα για να ανανεωθεί ο χώρος της τραπεζαρίας σας είναι να δώσετε φως. Η τραπεζαρία συνήθως έχει το δικό της φωτιστικό, το οποίο όσο πιο μεγάλο είναι τόσο πιο εντυπωσιακό θα είναι το αποτέλεσμα.

4.Διακόσμηση μπουφέ:

Τα πορτατίφ είναι ιδανικά για να διακοσμήσετε έναν μπουφέ, καθώς δίνουν μια πιο ρομαντική αύρα στο χώρο και μεταμορφώνουν με καλαισθησία τον χώρο σας. Επιλέξτε κάποιο με παλ χρωματισμούς για πιο “ήσυχο” αποτέλεσμα, ή ένα με πιο έντονα σχέδια για μοντέρνο στυλ.

Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε κάποιο μπολ ή πιατέλα, φανάρια, αλλά και βάζα, για να εμπλουτίσετε τη διακόσμηση του μπουφέ σας. Για πιο κλασικό αποτέλεσμα διαλέξτε βάζα σε ίδιο ύψος και στυλ, για πιο μοντέρνο επιλέξτε διαφορετικά ύψη, υφές και χρώματα.