Διακόσμηση Κουζίνας

4 Οικονομικοί τρόποι να ανανεώσετε τη τραπεζαρία σας

Το δωμάτιο που έχουμε τη τραπεζαρία μας, μπορεί πολύ εύκολα να γίνει μουντό και ξεπερασμένο. Εφόσον οι περισσότεροι από εμάς επιλέγουμε να τρώμε στο τραπέζι της κουζίνας στη καθημερινότητα μας, όταν έρχεται η στιγμή να κάνουμε κάποια ανακαίνιση  στο σπίτι μας, συχνά παραβλέπουμε τη τραπεζαρία.

Ευτυχώς, δε είναι αναγκαίο να έχετε υψηλό προϋπολογισμό για να ανανεώσετε τη τραπεζαρία σας. Παρακάτω ακολουθούν 4 εύκολοι τρόποι να αναβαθμίσετε το τυπικό χώρο της τραπεζαρίας και να υποδέχεστε τους καλεσμένους σας, χωρίς να καταστραφείτε οικονομικά.

Add an accent wall for color. Image: Insides

Προσθέστε ένα τοίχο με διαφορά – Accent wall

Είτε επιλέξετε να βάψετε το τοίχο σας ένα νέο έντονο χρώμα, είτε διαλέξετε μια μοντέρνα ταπετσαρία, το να προσθέσετε ένα διαφορετικό τοίχο θα ανανεώσει αμέσως το χώρο σας. Επιπλέον, εφόσον και τα χρώματα αλλά και οι ταπετσαρίες είναι σχετικά οικονομικά υλικά και η εφαρμογή τους είναι εύκολη διαδικασία, αυτή η εργασία είναι ένας εύκολος τρόπος να δημιουργήσετε ένα σημείο εστίασης χωρίς να χρειαστεί να μπείτε στη διαδικασία ανακαίνισης ολόκληρου του δωματίου.

Ξεκινήστε επιλέγοντας ποιος θα είναι ο τοίχος τον οποίο θα χρησιμοποιήσετε ως σημείο εστίασης. Συνήθως, ο διαφορετικός τοίχος  είναι αυτός που παρατηρεί κανείς πρώτα όταν μπαίνει μέσα σε ένα δωμάτιο: ο τοίχος που βρίσκεται απέναντι από τη πόρτα. Ιδανικά, θα είναι ένας τοίχος ο οποίος δεν θα έχει καθόλου πόρτες ή παράθυρα, ώστε η καινούρια σας δημιουργία να κλέβει τη παράσταση χωρίς παρεμβάσεις.

Μη φοβηθείτε να κάνετε ένα Statement: Οι accent τοίχοι είναι φτιαγμένοι ώστε να μαγνητίζουν τα βλέμματα. Μετά από αυτό το βήμα είναι η στιγμή να παίξετε με σχέδια και μοτίβα, να προσθέσετε μερικές μεταλλικές λεπτομέρειες ή ακόμη να δημιουργήσετε ένα τοίχο με συλλογή από οικογενειακές φωτογραφίες. Τα πάντα ταιριάζουν, αρκεί να θυμάστε πως πρέπει  να κάνετε το τοίχο σας να ξεχωρίζει από το υπόλοιπο δωμάτιο.

Mix things up by going eclectic. Image: CC Construction Ltd

 

Γίνετε εκλεκτικοί

Το να συντονίσετε όλα τα στοιχεία στη τραπεζαρία σας, μπορεί να γίνει αρκετά δαπανηρό. Μη φοβηθείτε να χρησιμοποιήσετε τον εκλεκτικό σχεδιασμό για αναμείξετε και να  ταιριάξετε διαφορετικά στυλ, ακόμη και σε περιόδους εορτών. Κάντε ελεύθερα  τους συνδυασμούς που θεωρείται πιο αντιπροσωπευτικούς , συμβαδίζοντας όμως πάντα και με τον προϋπολογισμό σας.

Μιας και μιλάμε για αυτό, υπάρχουν μερικά πράγματα που θα διασφαλίσουν ότι ο σχεδιασμός σας θα παραμείνει ενιαίος. Να θυμάστε πως πάνω απ’όλα, ο χώρος θα πρέπει να παραμείνει λειτουργικός. Κάντε ένα σχέδιο πριν προχωρήσετε στις αλλαγές και βάλτε τα δυνατά σας να διατηρήσετε λειτουργικό το μπροστινό τμήμα. Μην φοβηθείτε να κάνετε αλλαγή σχεδίων ενώ έχετε ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία της ανανέωσης. Εάν υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία ώστε να φτάνει σε σημείο να γίνεται δύσκολο το να είναι εμφανής η λειτουργικότητα με τη πρώτη ματιά, τότε αφαιρέστε κάποια κομμάτια τα οποία δεν είναι τόσο απαραίτητα και συνεχίστε μέχρι η λειτουργικότητα να γίνει ξανά εμφανής.

Επίσης, προσπαθήστε να κρατήσετε το δωμάτιο ενοποιημένο. Επικεντρωθείτε στο να βρείτε κάποιες μικρές λεπτομέρειες όπως χρώμα, μοτίβο, σχήμα όπου θα μπορούν αν επαναλαμβάνονται με διαφορετικές μορφές στο σχέδιο σας. Αυτό εξασφαλίζει πως όλα σας τα στοιχεία θα φαίνεται σαν να έχουν μπει σε αυτές τις θέσεις εσκεμμένα και όχι πως μπήκαν με τυχαίο τρόπο.

 

Σκεφτείτε τα φωτιστικά Statement

Ο πιο εύκολος τρόπος να αναβαθμίσετε τη τραπεζαρία σας οικονομικά, να ανταλλάξετε τα κλασικά φωτιστικά σας, με statement φωτισμό. Από μεγάλα κρεμαστά, σε πολυτελείς πολυελαίους, καθώς δεν υπάρχει λάθος αισθητική. Θα ήταν προτιμότερο, να επιλέξετε κομμάτια τα οποία θα αντικατοπτρίζουν το χαρακτήρα και το στυλ σας. Επίσης, έχουμε κάποιες συμβουλές να σας δώσουμε, για να εξασφαλίσετε πως το φωτιστικό θα ταιριάξει με το χώρο απόλυτα.

Αρχικά, κάντε μετρήσεις στο χώρο σας. Θα πρέπει να μετρήσετε τις διαστάσεις του τραπεζιού αλλά και όλων των επίπλων στο δωμάτιο. Αν η τραπεζαρία σας χωράει περίπου 10 άτομα, τότε ίσως καλύτερα να ψάχνατε για μια σειρά από κρεμαστά φωτιστικά. Εάν όμως το δωμάτιο σας είναι φτιαγμένο για να χωράει μόνο την οικογένεια σας, δηλαδή περίπου 4 άτομα, τότε ένας μόνο πολυέλαιος θα ήταν πιο καλή επιλογή. Σαν κανόνα, να θυμάστε πως ο φωτισμός θα πρέπει να  καλύπτει το 2/3 του τραπεζιού σε ύψος.

Επιπλέον, καλύψτε με επίπεδα το φωτισμό σας, έτσι ώστε η μόνη πηγή φωτός να μην είναι μόνο από αυτό το φωτιστικό. Σκεφτείτε να προσθέσετε διάχυτο φως, με τη μορφή φωτιστικών οροφής και κάποια επιπλέον μικρά φωτιστικά, για να φωτίσετε πιθανές σκοτεινές γωνίες. Δεδομένου ότι οι τραπεζαρίες έχουν να κάνουν κατά κύριο λόγο με την εμφάνιση, θα μπορούσατε να κοιτάξετε και για φωτισμό με διακόπτη dimmer (ώστε ένα μπορείτε να ρυθμίζετε τη φωτεινότητα στο χώρο σας).

Add personality with accessories. Image: REFINED LLC

 

Μην ξεχάσετε τα αξεσουάρ

Το να διακοσμείς ένα δωμάτιο, είναι σαν να βάζεις το κερασάκι πάνω στο παγωτό. Κάνει όλη τη διαφορά. Δεν χρειάζεται να κάνετε εξωπραγματικές αλλαγές, αφού ο στόχος σας είναι να ανανεώσετε το χώρο σας με βάση κάποιο προϋπολογισμό, αλλά το να προσθέσετε κάποιες πινελιές, το οποίο μπορεί να πάρει αρκετό διάστημα.

Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε το χώρο σας σοφά. Σε κανένα δεν αρέσει το χάος, ειδικά σε ένα χώρο που είναι διαμορφωμένος με σκοπό να φιλοξενεί πολύ κόσμο μαζί. Ένας όμορφος μπουφές θα ήταν μία όμορφη επιλογή, αλλά θα λειτουργήσει μόνο εάν και το δωμάτιο σας είναι ευρύχωρο και σωστά διαρρυθμισμένο. Σε περίπτωση που δεν έχετε  αρκετό χώρο, μια καλή επιλογή θα ήταν κάποια μικρότερα διακοσμητικά όπως ένα διακοσμητικό με λουλούδια ή ένα μικρό φορητό μπαρ.

Τέλος, διασκεδάστε το. Το σπίτι σας θα πρέπει να αντικατοπτρίζει το χαρακτήρα και το στυλ σας, οπότε μην φοβηθείτε να γεμίσετε το χώρο σας με την προσωπικότητα σας. Διαλέξτε κάποια διακοσμητικά όπως γυάλινα ποτήρια και μπουκάλια ή χρωματίστε κουκουνάρια για να τα τοποθετήσετε μέσα σε μεγάλα γυάλινα βάζα σαν διακοσμητικό στο κέντρο του τραπεζιού.

Ότι και να επιλέξετε, θα λατρέψετε το αποτέλεσμα της μετατροπής του σαλονιού σας, εάν το διασκεδάσατε καθ’όλη τη διάρκεια.

Use these tips to makeover your dining room on a budget. Image: S.O.M.E. Architects, P.C.

 

Το να κάνατε μια μικρή ανανέωση στο χώρο της τραπεζαρίας σας, δεν σημαίνει πως πρέπει να δώσετε πολλά χρήματα. Για αυτό το λόγο σκεφτήκαμε 4 έξυπνους και απλούς τρόπους να αναβαθμίσετε το δωμάτιο σας με βάση κάποιο προϋπολογισμό.

Αφού δοκιμάσετε αυτές τις ιδέες, καλέστε μερικούς φίλους σας για δείπνο και δείτε τι θα παρατηρήσουν σε σχέση με τη νέα διακόσμηση.

 

 

 

Πηγή: https://freshome.com/dining-room-budget