Διακόσμηση Σαλονιού - Καθιστικού

Βικτωριανή διακόσμηση στο σαλόνι του σπιτιού – Πως να το πετύχετε

Κανείς δεν μπορούσε να αμφισβητήσει την επιρροή της Βασίλισσας Βικτώριας κατά τη διάρκεια της βασιλείας της για να αλλάξει ακόμη και τα σπίτια των ανθρώπων της εποχή της, αλλά και της δικής μας με τη Βικτωριανή διακόσμηση

Οι άνθρωποι που ανήκαν στη μεσαία τάξη διακοσμούσαν τα σπίτια τους με μεγάλη υπερηφάνεια, δείχνοντας το status τους στην κοινωνία. Αυτό οδήγησε τους ανθρώπους να επανασχεδιάσουν τα σπίτια τους με αναθεωρήσεις του γοτθικού, ροκοκοσικού και ανατολικού στυλ.

Μπορείτε να δείτε εκλεκτικό μείγμα, με έντονα επικαλυμμένα έπιπλα, υπερβολικές διακοσμήσεις, ρεαλιστικές απεικονίσεις λουλουδιών, πουλιών και ζώων, ξύλινα γλυπτά, με ασήμι, ορείχαλκο και χρυσές πινελιές.

Ένα από τα πιο αγαπημένα στυλ διακόσμησης σαλονιού είναι το βικτοριανό στυλ που μπορεί εύκολα να γίνει με τη χρήση άφθονου λαμπερού μέταλλου με περίπλοκα σχέδια σε έπιπλα, κορνίζες φωτογραφιών και αξεσουάρ.

Αλλά εκτός από αυτό, υπάρχουν ακόμα περισσότεροι τρόποι για να δημιουργήσετε Βικτωριανή διακόσμηση στο σαλόνι του σπιτιού σας. Θα σας δώσουμε συμβουλές για το πώς θα μπορούσατε να το κάνετε αυτό. Σίγουρα θα είστε ευτυχείς να διαπιστώσετε ότι δεν είναι δύσκολο να δημιουργήσετε σαλόνι με βικτοριανό στιλ.

#1 Επιλέξτε Βικτωριανά έπιπλα

Τα περισσότερα βικτοριανά έπιπλα έχουν διακοσμημένα ξυλόγλυπτα διακοσμητικά με πλούσια υφάσματα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε καθίσματα που είναι επικαλυμμένα με μπροκάρ, βελούδο και κεντημένα.

Προσθέστε μερικά μαξιλάρια με ελκυστικά καλύμματα. Επιλέξτε έπιπλα με εκτεθειμένο ξύλο σε ορισμένα μέρη, όπως στο βραχίονα, στα πόδια και στο επάνω μέρος της καρέκλας.

Χρησιμοποιήστε ένα τραπέζι που είναι σκαλιστό ή με μαρμάρινο φινίρισμα.

Τοποθετήστε φωτιστικά παραδοσιακού στιλ και βάζα από πορσελάνη με “πετσετάκια” κάτω από αυτό. Για μια πιο κλασική εμφάνιση, τοποθετήστε μια βιβλιοθήκη που μπορεί να υψώνεται μέχρι το ταβάνι.

#2 Χρησιμοποιήστε σκούρα χρώματα και πλούσιες αποχρώσεις.

Σκούρες και φωτεινές αποχρώσεις με πλούσια χρώματα χρησιμοποιούνται για να αποκτήσουν βικτοριανό στιλ. Τα ξύλινα σκεύη πρέπει να είναι από σκοτεινούς τόνους χρωμάτων, έτσι ώστε να μπορούν να προχωρήσουν στις άλλες αποχρώσεις του δωματίου.

Η χρήση του κόκκινου, μπορντό, μωβ, κίτρινο και μπλε είναι πολύ κοινή σε ένα βικτοριανό δωμάτιο. Το λευκό μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί όσο χρησιμοποιείτε βικτοριανά έπιπλα.

#3 Τοποθετήστε περίπλοκες κουρτίνες παραθύρων

Χρησιμοποιήστε περίπλοκες κουρτίνες παραθύρων όπως σάμπες, κιγκλιδώματα και στεφάνια. Χρησιμοποιήστε υφάσματα που είναι μετάξι, μπροκάρ και δαμασκ. Συνδυάστε τα με φούντες, κορδόνια, πλεξούδες και κρύσταλλα για να προσθέσετε περισσότερες διακοσμήσεις. Μπορείτε επίσης να έχετε ένα παράθυρο βιτρό, αν είστε πρόθυμοι να δαπανήσετε χρήματα γι ‘αυτό.

#4 Διακοσμήστε κατάλληλα τους τοίχους

Για να πετύχετε αυτό το βικτοριανό στυλ διακόσμησης, χρησιμοποιήστε διακοσμητικά καλούπια, στολίδια, γύψο και αψίδες για τους τοίχους σας.

Οι καμάρες στις πόρτες μπορούν να κάνουν ιδιαίτερη αίσθηση, ενώ οι σοβάδες και τα καλούπια δίνουν την εμφάνιση της αυθεντικότητας.

Αυτά τα πράγματα μπορεί να κοστίζουν πολύ, αλλά σίγουρα θα σας δώσουν το αποτέλεσμα που θέλετε. Αλλά αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα, μπορείτε να επιλέξετε τοίχους με βαθιά πλούσια χρώματα όπως το κόκκινο. Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε μοναδικές ταπετσαρίες με μεταλλικές ή διακοσμημένες εκτυπώσεις.

#5 Επιλέξτε τα κατάλληλα δάπεδα

Τα βικτοριανά δάπεδα είναι συνήθως με μοτίβα. Χρησιμοποιούν πλακάκια που δείχνουν πραγματικά κάποια πλούσια σχέδια. Μπορείτε να το κάνετε αυτό, αλλά βεβαιωθείτε ότι τα έπιπλα και ο τοίχος θα συμπληρώσουν το δάπεδο σας.

Αν χρησιμοποιήσατε ένα “βαρύ” πάτωμα, τότε επιλέξτε έναν “ελαφρύτερο” τοίχο και ένα ελαφρύτερο χαλί έτσι ώστε το δωμάτιό σας να μην φαίνεται πολύ βαρύ και ογκώδες.

#6 Χρησιμοποιήστε κλασικά διακοσμητικά στοιχεία

Κρεμάστε τα προγονικά πορτρέτα και τις ζωγραφιές με ξύλινες κορνίζες στον τοίχο. Επίσης, εγκαταστήστε έναν κρυστάλλινο πολυέλαιο πάνω από το καθιστικό σας.

Χρησιμοποιήστε ελεύθερους φωτισμούς με διακοσμητικές αποχρώσεις και ορείχαλκο για να πετύχετε την Βικτωριανή διακόσμηση του σαλονιού σας.

Για επιπλέον εμφάνιση, κρεμάστε βικτοριανού τύπου πιάτα ή ασημένια είδη, τοποθετήστε απλίκες κεριών και καθρέφτες με περίτεχνα χρυσά ή ξυλόγλυπτα πλαίσια.

Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε το ρολόι ενός παππού για πιο κλασική εμφάνιση.

#7 Μαζική χρήση υφάσματος

Χρησιμοποιήστε πλούσια σχέδια υφασμάτων οπουδήποτε θα μπορούσατε. Μπορείτε ακόμη να το χρησιμοποιήσετε ως ταπετσαρία, αν θέλετε.

#8 Χρησιμοποιήστε βιτρό και πέτρινα τζάκια

Χρησιμοποιώντας αυτά τα δύο θα προσθέσετε μια βικτοριανή πινελιά στο σαλόνι σας.

Χρησιμοποιώντας βιτρό παράθυρα ή χρωματισμένο γυαλί προσθέτετε μια φωτεινή διάθεση στην περιοχή.

Το τζάκι με πέτρα ή γυαλισμένο μάρμαρο μπορεί να κάνει το καθιστικό σας να φαίνεται πιο κλασικό.

#9 Τοποθετήστε φρούτα, κεριά και λουλούδια

Το δωμάτιό σας θα φανεί πιο βικτοριανό εάν τοποθετήσετε τριαντάφυλλα σε ένα βάζο, φρούτα σε ένα μπολ και μερικά όμορφα κεριά.

Αυτά είναι απλά πράγματα, αλλά θα ενισχύσουν σίγουρα την ομορφιά του σπιτιού και θα το κάνουν πιο φιλόξενο.

#10 Τοποθετήστε χαλί με μοτίβα

Τοποθετήστε ένα χαλί με μοτίβο Oriental, με ιδιαίτερη σχεδίαση και άλλα. Μπορείτε να το τοποθετήσετε από τοίχο σε τοίχο ή μπορείτε απλά να το τοποθετήσετε στο κέντρο του καθιστικού.

Εκτός από τα χαλιά, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε υφάσματα για το πάτωμα.

Κατά κύριο λόγο, πρέπει να πάρετε τα κατάλληλα έπιπλα για το σαλόνι σας για να πάρετε εκείνη την βικτοριανή εμφάνιση. Χρειάζεται επίσης φροντίδα, προσπάθεια και δημιουργικότητα για να επιτύχουμε ένα εντυπωσιακό σχέδιο.

Θα πρέπει πραγματικά όλα να είναι σε σωστή θέση και να έχουν σωστή διάταξη των αξεσουάρ για την Βικτωριανή διακόσμηση σαλονιού.

Οτιδήποτε τοποθετείτε στο σαλόνι σας θα συμβάλει σίγουρα στην ομορφιά του όταν τοποθετηθεί σωστά.