Διακόσμηση Παιδικού 2

Όσα περισσότερα τόσο καλύτερα έλεγαν οι παλιοί. Και σίγουρα, τα παιδιά είναι χαρά που δεν συγκρίνεται με άλλη. Τι κάνουμε όμως όταν μέσα στο ίδιο παιδικό δωμάτιο πρέπει να φιλοξενηθούν δύο αδέρφια; Σύμφωνα με τους επιστήμονες το σωστό είναι να βρούμε λύσεις που εξυπηρετούν και εκφράζουν τις προτιμήσεις και των δύο παιδιών.

Διαβάστε εδώ βασικά tips για τη διακόσμηση παιδικού για αδέρφια και δημιουργήστε για τα παιδιά σας έναν ισορροπημένο και ευχάριστο κοινό χώρο.

Παιδικά κρεβάτια… στις θέσεις τους!

Στη διακόσμηση παιδικού για 2 (ή και περισσότερα) αδέρφια, το βασικότερο στοιχείο αποτελούν τα παιδικά κρεβάτια. Εάν το μέγεθος του χώρου είναι αρκετά μεγάλο, μπορείτε να τοποθετήσετε κάθε κρεβάτι σε διαφορετική πλευρά του δωματίου, ώστε αυτά να είναι απέναντι και να έχουν ανάμεσά τους ένα κενό. Στον ελεύθερο αυτό χώρο μπορείτε να έχετε πάντα έτοιμο ένα πρακτικό διαχωριστικό, ώστε σε περίπτωση που κάποιο από τα παιδιά θέλει να απομονωθεί, να μπορεί να το κάνει με ευκολία. Εάν πάλι ο χώρος του δωματίου είναι μικρός επιλέξτε τη λύση της κουκέτας: το ένα κρεβάτι πάνω από το άλλο. Με αυτόν τον τρόπο κάθε παιδί νιώθει πως έχει το δικό του μικρό ιδιωτικό χώρο, έστω κι αν αυτός είναι το κρεβάτι του.

Διακόσμηση Παιδικού 3

Διακόσμηση Παιδικού 1

Ο τοίχος σου και ο τοίχος μου!

Για να αποφύγετε τσακωμούς χαρίστε στο κάθε παιδί από ένα τοίχο. Βάψτε τους δύο τοίχους που θα επιλεγούν με διαφορετικό χρώμα και παρακινείστε τα παιδιά σας να τους γεμίσουν με το προσωπικό τους γούστο βάζοντας αφίσες,  αυτοκόλλητα για παιδικό δωμάτιο, φωτογραφίες ή ζωγραφιές. Με αυτόν τον τρόπο κάθε παιδί νιώθει πως το δωμάτιο εκφράζει την προσωπικότητά του κάνοντας τον χώρο να μοιάζει αποκλειστικά δικός του.

Παιδικά γραφεία… πλάτη με πλάτη!

Βασικό κομμάτι στη διακόσμηση παιδικού είναι η θέση των γραφείων των παιδιών σας. Επιλέξτε τα παιδικά γραφεία να βρίσκονται σε διαφορετικές άκρες του δωματίου ή αν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε αυτά να είναι τοποθετημένα πλάτη με πλάτη. Εκτός του ότι θα δώσει μία αίσθηση ιδιωτικότητας στο κάθε παιδί αυτή η θέση θα μειώσει τις πιθανότητες να αποσπάσει το ένα την προσοχή του άλλου κατά τη μελέτη.

Βάλτε ζώνες… στη διακόσμηση παιδικού!

Εάν όλα σας φαίνονται βουνό, βάλτε ζώνη! Χωρίστε το δωμάτιο σε τρεις χωρο-ζώνες. Μία που θα «ανήκει» στο κάθε παιδί και μία τρίτη η οποία θα είναι κοινή. Για να κάνετε αυτόν τον διαχωρισμό εμφανή, θέστε τα όρια της κάθε ζώνης με ένα παιδικό χαλί ήένα επιδαπέδιο παιδικό φωτιστικό.

Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν με θέρμη τη σημασία του διαχωρισμού του παιδικού δωματίου σε ζώνες καθώς αυτή επιτρέπει στο κάθε παιδί να αναπτύξει τη δική του ξεχωριστή προσωπικότητα.

Και να θυμάστε. Το κλειδί στη διακόσμηση παιδικού είναι να αφήσετε τα παιδιά σας να βάλουν στο χώρο την προσωπική τους πινελιά.

Διακόσμηση Παιδικού 4