Διακόσμηση Παιδικού Δωματίου

Δημιουργήστε το παιδικό δωμάτιο των ονείρων του!

aftokollita-toixou

Έξυπνα tips για ένα υπέροχο παιδικό δωμάτιο!

Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά. Το παιδικό δωμάτιο θέλει μόνο φαντασία και δημιουργικότητα. Έξυπνες λύσεις και ιδέες το μεταμορφώνουν γρήγορα και εύκολα στον πιο αγαπημένο χώρο του σπιτιού σας!

Παιδικό δωμάτιο με χρώμα

Δημιουργήστε έναν μαγικό χώρο για το παιδί σας επιλέγοντας να βάψετε τους τοίχους του παιδικού δωματίου σε συνδυασμούς αποχρώσεων. Ξεφύγετε από τη μονοχρωμία και επιλέξτε τόνους σε λευκό και πορτοκαλί, που χαρίζουν φως και κάνουν τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος. Τολμήστε φούξια αποχρώσεις για ένα παιδικό δωμάτιο γεμάτο ενέργεια.

Αν πάλι η ηρεμία είναι το απόλυτο ζητούμενο, δημιουργήστε ένα χώρο χαλαρότητας σε τόνους του γαλάζιου με πινελιές του κίτρινου. Σε περίπτωση που θέλετε το λευκό να παραμείνει το βασικό χρώμα του δωματίου, μπορείτε να βάψετε μόνο τον ένα τοίχο με ένα έντονο χρώμα της επιλογής σας και να αφήσετε τους άλλους λευκούς.

Αυτοκόλλητα ειδικά για το παιδικό δωμάτιο

Δεν κοστίζουν πολλά και αλλάζουν αμέσως την αίσθηση του χώρου. Παράλληλα, τα αυτοκόλλητα για παιδικά δωμάτια τοποθετούνται εύκολα, χωρίς να προκαλούν φθορά στον τοίχο κατά την αφαίρεσή τους. Επιλέξτε τα κατάλληλα αυτοκόλλητα για να δημιουργήσετε ένα παιδικό δωμάτιο με συγκεκριμένο θέμα.

Φτιάξτε στο παιδί σας ένα δωμάτιο-σαφάρι, κολλώντας στους τοίχους αυτοκόλλητα δέντρα, λουλούδια και εξωτικά ζωάκια. Εναλλακτικά, χαρίστε στο μωρό σας την εικόνα του μαγευτικού ουρανού με αυτοκόλλητα αστέρια και στο κέντρο ένα ολόγιομο φεγγάρι. Για τις μικρές πριγκίπισσες, επιλέξτε εφαρμογές με χαριτωμένες νεράϊδες ή ρομαντικές πεταλούδες.

Αυτοκόλλητα για το παιδικό δωμάτιο
Αυτοκόλλητα για το παιδικό δωμάτιο

Μαγικά παιδικά χαλιά

Εδώ ισχύει ο κανόνας των αντιθέτων. Εάν έχετε επιλέξει να βάψετε τους τοίχους σε ανοιχτό χρώμα, επιλέξτε ένα παιδικό χαλί σε σκούρους χρωματισμούς, μπλε, καφέ, μοβ ή γκρι. Αν έχετε τολμήσει σκούρες αποχρώσεις στις γύρω επιφάνειες, τότε διαλέξτε ένα χαλί σε ανοιχτούς τόνους.

Όσον αφορά στο σχέδιο, έχετε άπειρες επιλογές! Ήρωες κινουμένων σχεδίων είναι το πιο αγαπητό θέμα στα παιδικά χαλιά. Εάν προτιμάτε ένα χαλί-επένδυση που θα μπορέσει να διατηρηθεί και στο μετέπειτα εφηβικό δωμάτιο, αναζητήστε πολύχρωμα σχέδια σε ριγέ, που είναι και νεανικά αλλά και χαρούμενα.

Παιδικό χαλί για παιδικό δωμάτιο
Δείγμα για παιδικό χαλί

Ονειρεμένες παιδικές κουρτίνες

Κι εδώ ακολουθούμε τον κανόνα που ισχύει για τα παιδικά χαλιά. Εάν ο τοίχος είναι ανοιχτόχρωμος τότε η παιδική κουρτίνα επιλέγουμε να είναι σε σκούρο χρώμα και το αντίστροφο. Σύμφωνα με τα τελευταία trends στο παιδικό δωμάτιο, επιλέγουμε μία εσωτερική κουρτίνα σε λευκό χρώμα και συμπληρώνουμε τις δύο πλαϊνές πλευρές της με συνοδευτικές παιδικές κουρτίνες σε έντονες αποχρώσεις.

Εάν το δωμάτιο είναι αρκετά φορτωμένο από έπιπλα ή σχέδια στους τοίχους, προτιμάμε κουρτίνες μονόχρωμες ώστε να μη «βαρύνει» κι άλλο ο χώρος.

Το πιο βασικό στοιχείο πάντως για το παιδικό δωμάτιο παραμένει η φαντασία και η καλή διάθεση! Καλή διασκέδαση!