Διακόσμηση Παιδικού Δωματίου

Παιδικό δωμάτιο για κορίτσια με άποψη!

Είναι η πριγκίπισσά σας και θέλετε να της χαρίσετε το πιο όμορφο δωμάτιο! Ξεκινήστε τη διαμόρφωσή του έχοντας αποφασίσει από πριν ποιο στυλ θέλετε να εκφράζει ώστε να μην χαθείτε στην ποικιλία που θα συναντήσετε αλλά και για να είσαστε σίγουροι πως το δωμάτιο θα εντυπωσιάσει τη μικρή σας πριγκίπισσα. Διαβάστε παρακάτω τον σύντομο οδηγό παιδικού δωματίου για κορίτσια και χαρίστε της ένα παιδικό δωμάτιο που θα την ενθουσιάσει!

Αγαπημένοι ήρωες

Ντύστε το δωμάτιο της μικρής σας πριγκίπισσας με τους αγαπημένους της ήρωες κινουμένων σχεδίων. Στα καταστήματα θα βρείτε μεγάλη γκάμα από παιδικά χαλιά, παιδικά φωτιστικά αλλά και παπλωματοθήκες με τα αγαπημένα καρτούν του παιδιού σας. Για να μην βαρύνετε πολύ το παιδικό δωμάτιο, αποφασίστε από νωρίς ποιες επιφάνειες θα εκμεταλλευτείτε.

Εάν για παράδειγμα ντύσετε τους τοίχους με παιδικά αυτοκόλλητα, αφήστε ουδέτερα τα υπόλοιπα έπιπλα. Βασικό είναι να υπάρχει αρμονία και ηρεμία στο δωμάτιο του παιδιού σας.

Αυτοκόλλητα για το παιδικό δωμάτιο

Συνδυασμός χρωμάτων

Εάν η λύση των καρτούν δεν είναι ιδανική για το παιδί σας, επιλέξτε να δημιουργήσετε ένα παιδικό δωμάτιο για κορίτσια… με βάση το χρώμα. Επιλέξτε συνδυασμούς δύο ή τριών χρωμάτων για να διαμορφώσετε ένα σύγχρονο παιδικό δωμάτιο. Οι τελευταίες τάσεις deco μας οδηγούν σε συνδυασμούς του λευκού-απαλού μοβ-καφέ, λευκό-ροζ-πράσινο, λευκό-θαλασσί-κίτρινο. Φροντίστε οι παιδικές κουρτίνες να έχουν το πιο σκούρο χρώμα από την παλέτα χρωμάτων που θα έχετε επιλέξει, ώστε να κρατούν μακριά το φως και να προσφέρουν στο παιδί σας έναν ήρεμο ύπνο.

Διαλέξτε στυλ

Μια πολύ δημοφιλής ιδέα είναι να ακολουθήσετε ένα στυλ που συνήθως χρησιμοποιούμε για δωμάτια ενηλίκων, τοποθετώντας παράλληλα παιδικά στοιχεία για να το γλυκάνετε. Στο μοντέρνο στυλ διαλέγετε παιδικά έπιπλα σύγχρονα με καθαρές απλές γραμμές στο σχεδιασμό τους. Τα συγκεκριμένα, αποτελούν καλή επένδυση για το μέλλον. Στο παραδοσιακό στυλ τα έπιπλα έχουν το χρώμα του ξύλου (καφέ) με καμπύλες και ανάγλυφα. Όποιο στυλ κι αν επιλέξετε, ακολουθήστε το και στην επιλογή της παπλωματοθήκης, στις παιδικές κουρτίνες και στο παιδικό χαλί.

Παιδικό δωμάτιο για κορίτσια Παιδικό δωμάτιο για κορίτσια 2

Ντύστε το οικογενειακά

Ένα παιδικό δωμάτιο για κορίτσια δεν είναι εύκολη υπόθεση, ιδιαίτερα αν το παιδί δεν εκφράζει τα θέλω του. Εάν το παιδί σας δεν έχει εκφράσει κάποια συγκεκριμένη άποψη για το δωμάτιό του, κρατήστε το μίνιμαλ ώστε να μπορέσετε να το διαμορφώσετε ανάλογα με τις επιθυμίες του όταν μεγαλώσει. Δώστε πινελιές ζεστασιάς τοποθετώντας στους τοίχους παιδικές κορνίζες με οικογενειακές φωτογραφίες, επιλέξτε ένα παιδικό χαλί σε γήινους τόνους και κρεμάστε κουρτίνες σε ένα χαρούμενο χρώμα.

Ό,τι πάντως κι αν επιλέξετε για να διαμορφώσετε το παιδικό δωμάτιο για κορίτσια, φροντίστε να ζητήσετε και την άποψη του παιδιού σας.