Μπορεί να μην τους δίνετε πολύ σημασία αλλά οι κουρτίνες, εκτός από ένα λειτουργικό κομμάτι κάθε δωματίου, είναι και το στοιχείο που προσδίδει ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και στυλ μέσα στο χώρο. Στο παιδικό δωμάτιο οι επιλογές σε σχέδια και υφάσματα είναι άπειρες.

Ρίξτε μια ματιά στις προτάσεις που έχουμε συγκεντρώσει ειδικά για αγόρια και κορίτσια και πάρτε ιδέες για φανταστικά παιδικά δωμάτια!

Παιδικές κουρτίνες 1

Δώστε βάση στο χρώμα

Είναι το πρώτο βήμα στην επιλογή της κουρτίνας. Ανάλογα με το στυλ που θέλετε να δώσετε στο παιδικό δωμάτιο, επιλέγετε και την κουρτίνα. Εάν οι τοίχοι στο παιδικό δωμάτιο είναι βαμμένοι με σχετικά σκούρο χρώμα, επιλέξτε κουρτίνες σε ανοιχτό χρώμα και το αντίστροφο. Σε περίπτωση που έχετε ντύσει τους τοίχους του δωματίου με αυτοκόλλητα και γενικά το δωμάτιο είναι γεμάτο από έπιπλα, τότε για να μην το φορτώσετε και άλλο οπτικά, επιλέξτε μια παιδική κουρτίνα απλή, μονόχρωμη, χωρίς σχέδια. Αντίθετα, αν το δωμάτιο είναι ήδη σε μίνιμαλ στυλ, μπορείτε να επιλέξετε μία κουρτίνα σε έντονο χρώμα και με πολλά παιδικά σχέδια.

Παιδικές κουρτίνες 2

Επιλέξτε το ύφασμα

Σίγουρα τα αέρινα υφάσματα είναι η νούμερο ένα επιλογή στις παιδικές κουρτίνες. Όμως το «ελαφρύ» ύφασμα δεν παρέχει επαρκή κάλυψη από το φως η οποία είναι απαραίτητη στο παιδί σας όταν κοιμάται. Σε αυτήν την περίπτωση φροντίστε να έχετε επιλέξει και μία κουρτίνα από βαρύ ύφασμα, που να κρατάει το φως μακριά και να προσφέρει ήρεμο ύπνο στο παιδί σας. Κατά τη διάρκεια της επιλογής σας τεστάρετε μήπως το ύφασμα τσαλακώνει εύκολα και αναγκάζεστε να το σιδερώνετε τακτικά. Επίσης αποφύγετε τις κουρτίνες από βελούδο, ιδιαίτερα εάν το παιδί έχει ευαίσθητο αναπνευστικό σύστημα. Το βελούδο ως γνωστόν μαζεύει αρκετό χνούδι.

Παιδικές κουρτίνες 3

Παιδικές κουρτίνες με σχέδια

Είναι οι αγαπημένες όλων των παιδιών! Στα παιδικά δωμάτια για αγόρια διαλέξτε σχέδια με αυτοκίνητα, σούπερ ήρωες από κινούμενα σχέδια, εξωτικά ζωάκια ή με θέμα από την αγαπημένους ομάδα. Εάν ψάχνετε παιδικές κουρτίνες για κορίτσια αναζητήστε κάποιες με σχέδια νεράϊδες, πριγκίπισσες, χαρούμενες ζωγραφιές ή εικόνες από καρτούν. Να θυμάστε ότι όσο πιο πυκνό και έντονο είναι το σχέδιο, τόσο περισσότερο θα «φορτώσει» το δωμάτιο.

Παιδικές κουρτίνες για αγόρια 2

Παιδικές κουρτίνες για κορίτσια

Παιδικές κουρτίνες με αυτοκόλλητα

Έχετε μια απλή μονόχρωμη κουρτίνα αλλά το παιδί σας τη θεωρεί βαρετή για το παιδικό δωμάτιο; Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε χρήματα για να την αντικαταστήσετε. Στο εμπόριο θα βρείτε αμέτρητα ειδικά παιδικά αυτοκόλλητα για υφάσματα με αγαπημένα παιδικά σχέδια της επιλογής σας.

Μπορείτε να τα κολλήσετε πάνω στις κουρτίνες του παιδικού μαζί με το παιδί σας και να δημιουργήσετε μια μοναδική σε σχέδιο κουρτίνα! Να είστε σίγουροι ότι το παιδί σας θα την αγαπήσει περισσότερο καθώς θα έχει συμμετάσχει και το ίδιο στη δημιουργία της.

Παιδικές κουρτίνες 4

Η συγκεκριμένη λύση είναι ιδιαίτερα πρακτική και για ένα ακόμη λόγο. Αν μετά από καιρό αφαιρέσετε τα υφασμάτινα αυτοκόλλητα, έχετε στα χέρια σας μία μίνιμαλ απλή κουρτίνα που ταιριάζει σε κάθε δωμάτιο.

Επιλέξτε λοιπόν τις ιδανικές παιδικές κουρτίνες και μεταμορφώστε το παιδικό δωμάτιο του παιδιού σας στον πιο όμορφο χώρο του σπιτιού!