Γράφουν για εμάς / Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση μπάνιου – Ιδέες για το 2017!

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν με ταχείς ρυθμούς και όλοι ετοιμαζόμαστε για οικογενειακά τραπέζια, ρεβεγιόν και πολλές επισκέψεις. Μαζί με αυτά, ξεκινά και ο άτυπος διαγωνισμός για το καλύτερα στολισμένο σπίτι (στον οποίο όλοι συμμετέχουμε ακόμα κι αν το παραδεχόμαστε μόνο στον εαυτό μας). Αν πιστεύετε ότι το σπίτι σας χρειάζεται μια ανακαίνιση, μέσα στις γιορτές είναι λίγο αργά να ξεκινήσετε. Αλλά πάντα υπάρχει τρόπος να το ομορφύνετε και εμείς θέλουμε να σας βοηθήσουμε.

Αν θέλετε να είσαστε εσείς λοιπόν που θα πάρετε το ‘πρώτο βραβείο’ 🙂 αυτή τη χρονιά, ενθουσιάζοντας τους επισκέπτες του σπιτιού σας και εισπράττοντας τις καλύτερες κριτικές, θα πρέπει εκτός από το καλό γούστο να επιστρατεύσετε και λίγη πρωτοτυπία.

Η τελευταία τάση, που προς το παρόν κάνει δειλά την εμφάνιση της στην χώρα μας, είναι η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του μπάνιου με στολισμό.
Σε αυτό το άρθρο, θα σας παρουσιάσουμε απλούς και έξυπνους τρόπους να διακοσμήσετε το μπάνιο σας στο πνεύμα των ημερών και να κάνετε τη διαφορά.

Διακοσμήστε την κουρτίνας της μπανιέρας.

Αν σας περισσεύουν μερικά στολίδια από το δέντρο, μέσα στα τόσα που έχετε συσσωρεύσει με τα χρόνια και δεν ξέρετε πως να τα αξιοποιήσετε, ορίστε μια καλή ιδέα. Κρεμάστε τα στολίδια στους κρίκους της κουρτίνας του μπάνιου σας, δίνοντας μια γιορτινή νότα στην καθημερινότητα σας με μια απλή κίνηση.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι στολίδια θέλετε (αρκεί να μην είναι εκείνες οι μπάλες με τα κουδουνάκια μέσα, γιατί θα νομίζετε πως μπαίνετε σε κάποιο κατάστημα κάθε φορά που χρησιμοποιείτε τη μπανιέρα). Αν θέλετε να το πάτε και ένα βήμα παραπέρα, μπορείτε να αντικαταστήσετε την κουρτίνα με μία ”χριστουγεννιάτικη”, διαλέγοντας από τα πολλά διαθέσιμα σχέδια, αυτό που ταιριάζει στο δικό σας γούστο.

Παίξτε με τα χρώματα.

Ένας ακόμη, πολύ απλός τρόπος, να δώσετε μια γιορτινή νότα στο χώρο του μπάνιου είναι η αξιοποίηση των χρωμάτων.
Αντί για την καθιερωμένη άσπρη πετσέτα, μπορείτε να τοποθετήσετε μία κόκκινη ή πράσινη.
Ιδανικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα τρία χρώματα είτε στην ίδια πετσέτα, αν έχετε, είτε χρησιμοποιώντας περισσότερες από μία.
Επίσης, ένα χαλάκι σε παρόμοιους χρωματισμούς ή με ένα γιορτινό σχέδιο, προσθέτει το κάτι παραπάνω στην διακόσμηση του μπάνιου.
Τέλος, μπορείτε να προσθέσετε χρωματιστά, αρωματικά κεριά, αν είναι και σε γιορτινά σχέδια ακόμα καλύτερα, ομορφαίνοντας την ”ατμόσφαιρα” του χώρου και με ένα πρακτικό τρόπο.

Χρησιμοποιήστε στεφάνια.

Αν σας περισσεύει ένα γιορτινό στεφάνι και δεν ξέρετε πως να το χρησιμοποιήσετε, ο χώρος του μπάνιου είναι η λύση που σας έλειπε. Μπορείτε να το τοποθετήσετε στον καθρέφτη, στην πόρτα ή όπου αλλού σας αρέσει περισσότερο.
Αν δεν έχετε ένα τέτοιο στεφάνι, μπορείτε να κατασκευάσετε ένα πολύ εύκολα, χρησιμοποιώντας κλαδιά από έλατα ή πεύκο και μια παλιά συρμάτινη κρεμάστρα ρούχων. Μπορείτε επίσης να το διακοσμήσετε και με μία γιορτινή κορδέλα για λίγο περισσότερο γούστο.
Το θετικό του χειροποίητου στεφανιού είναι πως τα φρέσκα κλαδιά αποπνέουν μία μυρωδιά που σας βάζει ακόμη περισσότερο στο πνεύμα των ημερών.
Η επιλογή είναι δική σας.

Προσθέστε αξεσουάρ.

Ακόμη ένας έξυπνος, εύκολος και οικονομικός τρόπος να στολίσετε το μπάνιο είναι τα γιορτινά αξεσουάρ. Μπορείτε να διαλέξετε από μία μεγάλη ποικιλία όπως θήκες για σαπούνι και κρεμοσάπουνο, κρεμαστράκια για τις πετσέτες, κορδέλες για το χαρτί υγείας ή ακόμη και ένα σετ στολισμού της λεκάνης! Η λίστα είναι μακριά και οι συνδυασμοί που μπορείτε να κάνετε ακόμα περισσότεροι.

Επειδή τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της χαράς και επιτρέπεται, αν όχι επιβάλλεται, η υπερβολή στη διακόσμηση, μπορείτε να προσθέσετε την προσωπική σας πινελιά στο στολισμό του μπάνιου χρησιμοποιώντας κορδέλες, γιρλάντες, φιόγκους ή ακόμη και ένα μικρό χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Οι μέρες πλησιάζουν και οι ”διαγωνιζόμενοι” ετοιμάζονται πυρετωδώς.
Μην διστάζετε να πειραματιστείτε με τη δημιουργικότητα σας και τολμήστε να πρωτοτυπήσετε.
Δεν ξέρω αν θα κερδίσετε το διαγωνισμό αλλά σίγουρα θα κερδίσετε τις εντυπώσεις.
Καλή επιτυχία!

Αρθρογράφος
Ανακαίνιση σπιτιού – Σωτήρης Ευθυμίου
https://anakainisisspitiou.gr