Διακόσμηση Ιδέες

Τα 10 πιο φανταστικά trends διακόσμησης του καλοκαιριού

Παστέλ χρώματα, έντονα μπλε, με glitter, χρυσά, είναι όλα τάσεις αυτής της χρονιάς. Παρακάτω θα δούμε τα  καλύτερα από αυτά και πώς να τα συνδυάσουμε.

Κατασκευές

Μακραμέ, κρόσσια, φούντες και φτερά, κάνουν την παρουσία τους αισθητή και θα τα δείτε σε μαξιλάρια, κουρτίνες, ριχτάρια, χαλιά και αξεσουάρ. Αυτή η  τάση θα δώσει μια χειροποίητη αίσθηση σε όλους τους χώρους. Μαξιλάρια με όμορφα μοτίβα στον καναπέ και μια πολυτελής κουβέρτα με φούντες στο κρεβάτι, έντονοι πίνακες σε δυο απλούς τοίχους, θα δώσουν ενδιαφέρον στο χώρο.



Χρώματα του παγωτού

Τα χρώματα του παγωτού ήταν και θα είναι μία τεράστια τάση τόσο στη διακόσμηση, όσο και στη μόδα αυτή τη χρονιά.

“Το να επιλέξετε την αγαπημένη σας γεύση παγωτού, μπορεί να θυμίζει κάπως την επιλογή του χρώματος μπογιάς.”  Όπως μας εξηγεί η Kasia Wiktorowicz. “Οπότε γιατί να περιοριστούμε σε ένα μόνο όταν μπορούμε να τα έχουμε όλα; Μπορείτε να αναμείξετε χρώματα που σας ταιριάζουν ανάλογα με το γούστο σας στα παγωτά.” Καλώς ορίστε αυτά τα όμορφα χρώματα σε ένα ή και σε πολλούς τοίχους αν νοιώθετε τολμηροί και ολοκληρώστε τη διακόσμηση σας με παστέλ βάζα, καρέκλες και τραπεζομάντηλα.

 

Γεωμετρικά σχήματα

Παρόλο που είδαμε τα γεωμετρικά σχήματα πολύ το 2017, ήταν κυρίως σε αξεσουάρ, όπως τα μαξιλάρια και τα χαλιά. Φέτος, θα υπερισχύσει στα πλακάκια, σε ταπετσαρίες και στη τέχνη. Όπως βλέπουμε και εδώ, χρησιμοποιήθηκε ένα έντονο σχέδιο και έδωσε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Δεν είναι πλακάκι, για την ακρίβεια είναι μια ειδικά σχεδιασμένη μεμβράνη τόσο υδατοστεγής, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί απευθείας πάνω στο τοίχο ενός μπάνιου ή σαν πλακάκια τοίχου κουζίνας.

Πρασινάδα και πάλι πρασινάδα

Με τα καθημερινώς αυξανόμενα νέα για την ευεξία που κρύβει το “πράσινο”,  το ταπεινό φυτό εσωτερικού χώρου, γίνεται γρήγορα το απαραίτητο απόκτημα για το σπίτι μας. Τοποθετείστε τα σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας, χρησιμοποιήστε κρεμαστά φυτά και χρησιμοποιήστε τα στα ράφια και ίσως μερικά όμορφα φυτά για να γεμίσετε κάποιες άδειες γωνίες. Συνδυάστε τα με κάποια πράσινα αντικείμενα όπως αυτή η κομψή πολυθρόνα, ένα χαλί με σχέδια και μερικά μαξιλάρια με πρασινωπές ρίγες για να δώσετε λίγη επιπλέον ένταση στο χώρο..

 

Μπλε

Σαν αντίδοτο στους παστέλ τόνους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια άλλη τάση χρωμάτων, που είναι το μπλε του μελανιού. Αν επιλέξετε να βάψετε ένα ολόκληρο δωμάτιο σε κάποιο από αυτά τα χρώματα, ίσως θεωρηθεί υπερβολικό, τότε πολύ απλά διακοσμήστε το με κάποια βάζα με λουλούδια. Επιλέξτε διαφορετικά σχήματα και στυλ, με χρωματιστό γυαλί και άλλα ανάγλυφα κεραμικά, όπως βλέπουμε και παρακάτω. Ποικιλία στα ύψη και στα μεγέθη για να δημιουργήσετε μια ενδιαφέρουσα  εμφάνιση.

 

Όμπρε

Αυτή τη σεζόν έκανε επίσης μια δυναμική εμφάνιση και το όμπρε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, από τα υφάσματα για τα μαξιλάρια, τα παπλώματα και τα σεντόνια μέχρι και σε έργα τέχνης και έπιπλα. Αν δεν νοιώθετε αρκετά τολμηροί για να το δοκιμάσετε οι ίδιοι στους τοίχους σας, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε ταπετσαρίες για τους. Μόλις επιλέξετε τη χρωματική σας παλέτα, αναδιοργανώστε τη διακόσμηση σας με τέτοιο τρόπο ώστε να κολακεύσετε τα χρώματα του τοίχου σας, χρησιμοποιώντας μια ανάμειξη από σχέδια.

 

Χρυσό

Πέρσι η μεταλλική τάση ξεκίνησε να φιλτράρεται μέσα σε χρώματα, μεταλλικά τελειώματα, για αυτή τη χρονιά όμως το χρυσό είναι το κυρίαρχο χρώμα. Πιο ήπιο από το ασημένιο, φέρνει τη δική του κομψότητα.  Θα δείτε τις χρυσές λεπτομέρειες σε σημείο όπως χερούλια, πόμολα, χρυσές βάσεις από λάμπες και περιγράμματα κορνιζών. Μας αρέσει πολύ αυτή η σύνθεση με το ντουλάπι, τον καθρέφτη και το κρεμαστό, οι δραματικά βαμμένοι τοίχοι τελειοποιούν το σύνολο και η έντονη μπλε καρέκλα, προσθέτει μια αριστοκρατική πινελιά χρώματος.

 

Πινελιές χρώματος

Μικρές έντονες πινελιές χρώματος, είναι μία από τις πιο δημοφιλής τάσεις αυτή τη σεζόν.  Αυτή η τάση έχει να κάνει με την ανάμειξη φωτεινών χρωμάτων. Είναι έντονο, αλλά εύκολο να το διαχειριστείς, αν έχετε ένα ή δύο βασικά χρώματα για να ξεκινήσετε, τότε θα έχετε θέσει τη βάση σας. Για παράδειγμα, όπως βλέπουμε και εδώ, είναι τα μπλε σκεπάσματα και οι φυσικά βαμμένοι τοίχοι. Τα μαξιλάρια, το χαλί και οι κουρτίνες, θα δώσουν ένα χαρούμενη αίσθηση στη διακόσμηση, όπως το κίτρινο φως και το πορτοκαλί πάνελ.  Χρησιμοποιήστε διάφορε υφές για να δώσετε διάφορα επίπεδα και μην φοβηθείτε να χρησιμοποιήσετε πολλά μοτίβα και ρίγες μαζί.

 

Tropical

Χρώματα σε τόνους του ροδακινί με χρυσό, είναι το κλειδί σε αυτή τη χαρούμενη τάση. Θα λειτουργήσει τόσο για μέσα όσο για έξω από το σπίτι. Για να δημιουργήσετε αυτό το look, τοποθετείστε διάφορα επίπεδα από χρωματιστά τραπεζομάντηλα και χρησιμοποιήστε πιο σκούρους τόνους για τα επιτραπέζια σκεύη. Επιλέξτε μαξιλάρια με σχέδια με τροπικά φύλλα, για να δώσετε μια διακοσμητική πινελιά.

 

Λαμπερά πατώματα

Μία νέα ιδέα για χαλιά, είναι το λαμπερό. Υπέροχη ιδέα για άνοιξη και καλοκαίρι, αυτή η νέα τάση που έχει ένα ιριδίζον φινίρισμα που πιάνει το φως και μπορεί να συνδυαστεί με λαμπερές ταπετσαρίες και εφέ διακόσμησης. Αυτό το όμορφο ροζ χρώμα είναι τέλειο για αυτή τη σεζόν και δείχνει πολύ ωραίο με γκρι και χλωμό μπλε. “ Ο συνδυασμός των ροζ, των γκρι και των λιλά τόνων με το μεταλλικό και το λαμπερό φινίρισμα προσφέρει μια μοντέρνα αίσθηση με την τέλεια ισορροπία μεταξύ του εκλεπτυσμένου και  του ζωντανού” , όπως μας εξηγεί η Jemma Dayman.

 

Πηγή: https://www.housebeautiful.com/uk/decorate/looks/news/a3221/top-spring-summer-2018-interior-trends/