Διακόσμηση Ιδέες

Ιδέες να διακοσμήσετε το σπίτι σας ανάλογα με την εποχή

Όπως οι εποχές αλλάζουν, έτσι θα πρέπει να αλλάζει και η διακόσμηση του σπιτιού μας. Μπορεί οι γιορτές να είναι περίοδος που έχουμε πολλές ιδέες για να διακοσμήσουμε το χώρο μας, όμως κάποιες φορές μπορεί να μην έχουμε έμπνευση. Υπάρχουν πολλές επιλογές για τις μεταβατικές περιόδους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καθώς αλλάζουν οι εποχές. Απλά πρέπει να γνωρίζετε προς τα ποια κατεύθυνση να ψάξετε.

Συμβουλές διακόσμησης ανάλογα με την εποχή

Αν λατρεύετε να αναπροσαρμόζετε το χώρο σας, η σωστή στρατηγική είναι να διακοσμείτε ανάλογα με την εποχή, όταν πρόκειται για εσωτερικό σχεδιασμό.  Παρόλα αυτά, το κλειδί είναι να μην το παρακάνετε. Επιλέξτε κάποιες περιοχές από κάθε δωμάτιο, τις οποίες θα μπορείτε να τις διακοσμείτε με βάση το γούστο σας αλλά και την εποχή. Παρακάτω σας προτείνουμε κάποιες περιοχές οι οποίες είναι εύκολα ανταλλάξιμες.

 

  • Περιοχή γύρω από το τζάκι
  • Πάνω από τα ντουλάπια της κουζίνας
  • Στο τραπέζι της τραπεζαρίας
  • Σεντόνια και κουβέρτες στα υπνοδωμάτια
  • Μαξιλάρια για καναπέδες
  • Τρεπαρίες και κουρτίνες
  • Πόρτα κεντρικής εισόδου

Άνοιξη

Όταν η άνοιξη είναι κοντά, θέλετε να φρεσκάρετε το χώρο σας. Τα λουλούδια και οι μυρωδιές μπορούν να συμβάλουν ώστε να δώσουν μια αίσθηση φρεσκάδας. Ένα μεγάλο βάζο με λουλούδια μπορεί να αποτελέσει ένα όμορφο κομμάτι εστίασης προσοχής. Εάν έχετε την επιλογή, αυτή είναι η κατάλληλη εποχή να αλλάξετε τις κουβέρτες στο υπνοδωμάτιο σας, με κάτι πιο ελαφρύ, όπως κουβερλί ή σεντόνια. Βρείτε ελαφριά παπλώματα σε παστέλ ή λευκά χρώματα, για να φωτίσετε το δωμάτιο σας.

Καλοκαίρι

Φέρτε τη λιακάδα μέσα στο σπίτι σας με τη καλοκαιρινή διακόσμηση. Όπως και την άνοιξη, κρατήστε την ατμόσφαιρα ελαφριά και αέρινη. Αυτό μπορεί να σημαίνει μια απλή αλλαγή στις κουρτίνες των δωματίων σας. Μια λευκή κουρτίνα με λίγη διαφάνεια, θα φωτίσει το χώρο σας, χωρίς να σας στερεί την ιδιωτικότητα σας.

Το φυσικό décor, είναι κάτι που πολλοί αναζητούν για την αναβάθμιση των σπιτιών τους, ειδικά να θέλουν μια ναυτική ατμόσφαιρα για το χώρο τους. Μεγάλα κοχύλια και επεξεργασμένο ξύλο, αποτελούν τα τέλεια στοιχεία για μια κορνίζα που θα διακοσμεί το τραπέζι σας. Βρείτε τραπεζομάντηλα ή μαξιλάρια για το καναπέ με καλοκαιρινά μοτίβα, όπως άγκυρες, ανανάδες, φοίνικες κ.α.

Φθινόπωρο

Μετά από ένα ζεστό καλοκαίρι, κάποιοι υποδέχονται το κρύο καιρό που φέρνει μαζί του το φθινόπωρο, ενώ κάποιοι άλλοι προσπαθούν ακόμα να προσαρμοστούν. Όποια και να είναι η διάθεση σας με τον ερχομό της νέας εποχής, πρέπει να παραδεχτείτε πως είναι η πιο εύκολη εποχή όσον αφορά τη διακόσμηση. Φύλλα, κολοκύθες και rustic στοιχεία, στολίζουν το σπίτι μας. Δημιουργείστε έναν μοναδικό στοιχείο εστίασης για το τραπέζι σας, διακοσμήστε τα ντουλάπια της κουζίνας σας με φθινοπωρινά φύλλα και για καλύτερο αποτέλεσμα σε διάφορα μεγέθη.

Τώρα, ήρθε η ώρα να κάνετε το σπίτι σας πιο άνετο. Αλλάξτε τα σκεπάσματα του υπνοδωματίου σας σε κάτι με πιο χοντρό υλικό και σε χρώματα κόκκινα, σκούρα πορτοκαλί και καφέ. Αυτό θα δώσει μια νότα ζεστασιάς στη δωμάτιο σας. Αντικαταστήστε τις κουρτίνες σας με το ίδιο σκεπτικό, ζεστά και σκούρα χρώματα με ένα πιο βαρύ υλικό.

Χειμώνας

Όταν έρχεται χειμώνας, οι περισσότεροι σκέφτονται τι θα κάνουν όταν τελειώσουν οι διακοπές, αφού οι διακοπές των Χριστουγέννων κρατούν περισσότερο από τη  διακόσμηση. Για αυτή την περίοδο μπορείτε να ακολουθήσετε δυο κατευθύνσεις. Είτε συνεχίστε στο ίδιο  ζεστό κλίμα του φθινοπώρου, προσθέτοντας σκούρες μπλε και πράσινες λεπτομέρειες, είτε αντλήστε την έμπνευση σας από το γυαλιστερό χιόνι, προσαρμόζοντας διακόσμηση με μπλε, ασημένιες και τιρκουάζ λεπτομέρειες. Και οι δύο είναι πολύ όμορφες επιλογές, αλλά καλό θα ήταν να μην συνδυάσετε και τις δύο μαζί, γιατί μπορεί να δημιουργήσετε σύγχυση.

Η διακόσμηση σας μπορεί εύκολα να ολοκληρωθεί με διασκορπισμένο ψεύτικο χιόνι και κουκουνάρια. Και φυσικά μην ξεχάσετε τα κεριά, που όχι μόνο σας βάζουν κατευθείαν στο κλίμα των εορτών, αλλά ο χώρος σας θα είναι γεμάτος μυρωδιές.

Γιορτές που πρέπει να θυμάστε:

Αφού μπορούμε να αλλάξουμε τη διακόσμηση του σπιτιού μας ανάλογα με την εποχή, γιατί να μην κάνουμε και κάποιες μικρές αλλαγές ανάλογα με κάποιες πιο ξεχωριστές μέρες;

  • Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου: Βάλτε μερικές διακοσμητικές καρδιές σε κόκκινο, ροζ ή λευκό χρώμα.
  • Πάσχα: Αυγά βαμμένα σε παστέλ χρώματα, ίσως μέσα σε ένα διάφανο βάζο, θα αποτελέσουν την τέλεια πασχαλινή διάθεση στη διακόσμηση του σπιτιού σας.
  • Χριστούγεννα: Χρωματιστά λαμπάκια και και χριστουγεννιάτικο δέντρο, είναι αυτά που δεν θα πρέπει να λείπουν από κανένα σπίτι την περίοδο των Χριστουγέννων.

 

 

 

 

Πηγή: https://www.improvenet.com/a/home-decorating-ideas-for-each-season