Διακόσμηση Ιδέες

8 ιδέες για να δώσεις στιλ σε έναν τοίχο χωρίς να χρειαστεί να τον βάψεις

Η ανανέωση που θέλουμε να κάνουμε σε ένα σπίτι πρώτα από όλα είναι να το βάψουμε, όμως πολλές φορές βαριόμαστε ή άλλες το αμελούμε. Για να ανανεώσεις τον χώρο σου υπάρχουν και άλλοι τρόποι εκτός από τον βάψεις. Επίσης μπορεί να μένεις σε ενοίκιο οπότε αυτό που να θέλεις να βάλεις στον τοίχο σου να μπορούμε να το αφαιρέσουμε αν χρειαστεί. ‘Η απλά να επιθυμούμε κάτι πιο διακριτικό από ένα έντονο χρώμα ή και να θέλουμε να το αλλάξουμε αν κάποια στιγμή το βαρεθούμε.

Μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν τοίχο με έμφαση χωρίς τη χρήση μπογιάς. Ενώ ορισμένες από αυτές τις επιλογές μπορεί να καλύπτουν ολόκληρη την επιφάνεια, άλλες είναι μεμονωμένες πάνω από έναν καναπέ ή κρεβάτι. Όποιο σχέδιο κι αν επιλέξεις, είναι σίγουρο ότι θα κάνεις αυτόν τον τοίχο το κύριο θέμα του χώρου, όπου όλα τα βλέμματα θα πηγαίνουν εκεί κατά την είσοδο τους στο δωμάτιο. Επιπλέον, τα σημεία που θα δημιουργήσεις μια από τις 8 ιδέες μπορείς να τους βάλεις σε οποιαδήποτε μέρος του σπιτιού, ακόμη και σε μη συμβατικά σημεία όπως μπάνια και διάδρομο.

1. Ταπετσαρία

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχεις υπόψη είναι η ταπετσαρία, την οποία μπορείς να βρεις και σε αυτές που κολλάνε και που μπορείς να τις αφαιρέσεις, οι οποίες  είναι ιδανικές για ενοικιαζόμενους χώρους. Αυτό που δίνει σε αυτό το υλικό ένα πλεονέκτημα έναντι του χρώματος είναι ότι μπορεί να προσφέρει ένα μοτίβο ή ένα επιπλέον στοιχείο που κάνει το σχέδιο πιο δυναμικό.

2. Έργα ζωγραφικής και αφίσες

πίνακες

Αντί να καλύψεις ολόκληρο τον τοίχο σου, θα μπορούσες να «οργανώσεις» μια μικρή gallery με έργα τέχνης πάνω από έναν καναπέ ή ένα κρεβάτι κι έτσι να δημιουργήσεις το τέλειο σημείο. Για να βεβαιωθείς ότι η διάταξη είναι ακριβώς όπως τη θέλεις, πριν κρεμάσεις τα κομμάτια, κόψε χαρτί ίδιου μεγέθους με καθένα από τα πλαίσια και κόλλησε τα στη διάταξη που επιθυμείς.

3. Ξύλινη 3D επιφάνεια

Εκείνοι που επιθυμούν μια ανάγλυφη εμφάνιση θα μπορούσαν να δημιουργήσουν έναν τοίχο με έμφαση από ξύλινα ελάσματα. Αυτό το σχέδιο αποτελείται από μικρές, λεπτές σανίδες από ξύλο που είναι διατεταγμένες για να δημιουργούν μια 3D εμφάνιση που προσθέτει διάσταση.

4. Καλάθια

Ενώ οι τοίχοι της γκαλερί που είναι γεμάτοι με έργα τέχνης είναι όμορφοι, μια διάταξη από καλάθια, που συχνά εμφανίζονται σε μποέμ χώρους, θα προσθέσει περισσότερη υφή και βάθος.

5. Ταινία του ηλεκτρολόγου

Για να κάνεις DIY ένα αυτοκόλλητο τοίχου, τοποθέτησε την ταινία που έχει ο ηλεκτρολόγος στο σχέδιο της επιλογής σου. Μπορείς να δημιουργήσεις μια γεωμετρική εμφάνιση όπως είναι η παραπάνω αλλά θα μπορούσες να φτιάξεις βουνά, δέντρα ή οποιοδήποτε άλλο σχέδιο επιθυμείς.

6. Διαφορετικά στοιχεία

τοίχος διακόσμηση

Για μια boho αίσθηση, τοποθέτησε διαφορετικά στοιχεία μεταξύ τους για να προσθέσεις επιπλέον στιλ. Ενώ μια ταπετσαρία φαίνεται πάντα υπέροχη, η προσθήκη ή ακόμα και η τοποθέτηση πολλαπλών σχεδίων θα κάνει όλο το δωμάτιο να φαίνεται πιο δυναμικό.

7. Αυτοκόλλητα

Αν προτιμάς να μην καλύψεις έναν ολόκληρο τοίχο με ταπετσαρία, επίλεξε αυτοκόλλητα, τα οποία τοποθετούνται μόνο σε μικρές περιοχές της επιφάνειας.

8. Καθρέφτες

καθρέπτεσ

Πολλαπλοί καθρέφτες θα δημιουργήσουν έναν ενδιαφέρον τοίχο που θα μπορούσε να κάνει το δωμάτιο σου να μοιάζει μεγαλύτερο και φωτεινότερο, καθώς κάθε διαθέσιμο φως θα αντανακλάται πίσω.

διακόσμηση

theissue.gr