Όλοι θέλουμε ένα όμορφο χώρο στην αυλή μας, όμως μπορεί να γίνει μια ακριβή επιλογή το να προσλάβετε κάποιον ειδικό. Οι παρακάτω προτάσεις μπορούν να λειτουργήσουν τόσο για μεγάλους όσο και για μικρούς χώρους, ώστε να μπορέσετε εύκολα να δημιουργήσετε την αυλή των ονείρων σας.

 

Επαναχρησιμοποιείστε μια δεξαμενή σαν πισίνα

Η τάση να χρησιμοποιούνται οι δεξαμενές ως πισίνες, αρχίζει να γίνεται πολύ γνωστή. Είναι ο τέλειος τρόπος να δροσίζεστε το καλοκαίρι, χωρίς να κάνετε τον κόπο της εγκατάστασης μιας κανονικής πισίνας.

Χτίστε το δεντρόσπιτο των ονείρων σας

Για εσάς που θα προτιμούσατε να χαρείτε την αυλή σας από ψηλά, υπάρχουν πολύ εύκολοι και τρόποι να χτίσετε ένα μικρό δεντρόσπιτο μόνοι σας και οικονομικά.

Εγκαταστήστε ένα σημείο για τα λουλούδια σας

Αν μας έλεγε κανείς πως οι μεταλλικοί κάδοι θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα διακοσμητικό έπιπλο, δεν θα το πιστεύαμε. Όμως εάν το συνδυάσετε με μια ξύλινη πλάκα από πάνω και το ολοκληρώσετε με τα αγαπημένα σας λουλούδια, θα δώσει ένα υπέροχο αποτέλεσμα.

Ανακαινίστε μια παλιά μικρή αποθήκη

Εάν έχετε κάποια μικρή παλιά αποθήκη που θεωρείτε πως δεν θα έχει καμία χρησιμότητα, σκεφτείτε το ξανά. Μπορείτε να τη διακοσμήσετε με rustic τόνους και να δημιουργήσετε το τέλειο μπαρ στην αυλή σας.

Δώστε την προσωπική σας πινελιά για φυτά σας

Μια DIY ζαρντινιέρα με το μονόγραμμα σας, είναι μια έξυπνη πινελιά για την αυλή σας.

Ζεστάνετε το χώρο σας με μια DIY πέτρινη κατασκευή για φωτιά

Και σε ποιον δεν αρέσει να μαζεύετε γύρω από τη φωτιά, μια καλοκαιρινή νύχτα;

Φτιάξτε το δικό σας κιόσκι

Ένα όμορφο κιόσκι μπορεί να φαντάζει σαν μια δύσκολη και δαπανηρή κατασκευή, όμως μπορείτε πολύ εύκολα να κατασκευάσετε το δικό σας πολύ γρήγορα και οικονομικά. Το μέγεθος της αυλής σας θα καθορίσει και το μέγεθος της κατασκευής σας. Όμως το μέγεθος της κατασκευής που βλέπουμε, μπορεί εύκολα να μεταβληθεί για να προσαρμοστεί ανάλογα με το χώρο σας.

Κατασκευάστε ένα playhouse στην αυλή σας

Δημιουργήστε ένα εξωτερικό καθιστικό

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα συνδυασμό καινούριων και επαναχρησιμοποιημένων επίπλων για να έχετε ένα αποτέλεσμα σαν και αυτό.

Φτιάξτε το δικό σας  sandbox

Μία κατασκευή με άμμο, είναι μια υπέροχη λύση για παιδιά όλων των ηλικιών. Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας με κάποια πολύ βασικά υλικά που μπορείτε να τα βρείτε σε καταστήματα με υλικά για DIY κατασκευές. Και μην ξεχάσετε να προσθέσετε και μία αυτοσχέδια τέντα ώστε να μην υπάρξουν ατυχήματα από τον ήλιο.

Χρησιμοποιήστε φωτάκια  εξωτερικού χώρου για να φωτίσετε τα μονοπάτια στην αυλή σας

Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια σειρά από φωτάκια με καλύμματα και με αυτό τον πολύ εύκολο τρόπο θα φωτίσετε το χώρο σας.

Κρεμάστε φωτάκια χωρίς πέργκολα

Αν δεν έχετε τον κατάλληλο χώρο για να κρεμάσετε φωτάκια, μπορείτε να τοποθετήσετε κάποιους στύλους  μέσα σε γλάστρες και να τους “κλειδώσετε” με τσιμέντο και έπειτα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυτά για να το καλύψετε.

Μετατρέψτε ένα ποδήλατο σε γλάστρα

Ένα παλιό ποδήλατο μπορεί να γίνει πολύ εύκολα μια όμορφη γλάστρα, απλώς γεμίζοντας το μπροστινό καλαθάκι με λουλούδια.

Δημιουργήστε το δικό σας μπαχτσέ

Μετατρέψτε ένα μπουκάλι κρασιού σε ταΐστρα πουλιών

Σκεφτείτε το ξανά πριν πετάξετε ένα άδειο μπουκάλι κρασιού. Επαναχρησιμοποιήστε φτιάχνοντας την πιο γλυκιά ταΐστρα πουλιών.

 Χτίστε ένα μικρό υπαίθριο “καταφύγιο”

Μπορεί να σκέφτεστε πως είναι κάτι πολυτελές και πως δεν μπορούν όλοι να το έχουν, όμως εάν έχετε αρκετό χώρο στην αυλή σας, μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας και θα είναι ένας όμορφος τρόπος να χαλαρώνετε τις καλοκαιρινές σας νύχτες.

Δημιουργήστε μια  χρωματιστή γωνία

Θέλετε έναν εύκολο τρόπο να προσθέσετε χρώμα σε μια παραμελημένη γωνία της αυλής σας; Παλιά αλουμινένια κουτάκια από γάλα, κουβάδες που δεν χρειάζεστε πλέον και σιδερένια δοχεία, είναι μόνο κάποια από τα υλικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαν γλάστρες για τον κήπο σας.

Πείτε ναι στο πράσινο

Θέλετε να δώσετε μια νότα πράσινου σε μι αυλή διακοσμημένη με τούβλα; Προσθέστε ένα κομμάτι με ψεύτικο γρασίδι για να ζωντανέψετε το χώρο.

Κατασκευάστε ένα καναπέ από παλέτες

Μετατρέψτε παλιές ξύλινες παλέτες σε έναν άνετο καναπέ, ένα υπέροχο μέρος για να καθίσετε να πιείτε τον πρωινό σας καφέ ή ακόμα να απολαύσετε το απογευματινό σας κοκτέιλ.

Φτιάξτε μια  έκθεση λουλουδιών με παλέτες

Ομορφύνετε τον απλό σας χώρο στην  αυλή, με μια DIY κατασκευή. Γεμίστε τις παλέτες που θα έχετε δημιουργήσει με γλαστράκια το καλοκαίρι, μετά το φθινόπωρο μπορείτε να τοποθετήσετε κολοκύθες κ.α

Ανανεώστε τις αναδιπλούμενες καρέκλες σας

Χρειάζεστε επιπλέον χώρο για ένα πάρτι στο κήπο σας; Ανανεώστε το κλασσικές σας καρέκλες, με αυτή τη πολύχρωμη εναλλακτική. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλό σπρέι για να τις βάψετε και να δώσετε χρώμα στο πάρτι σας.

Φτιάξτε το δικό σας σετ ψησταριάς

Αφήστε αυτό το πινακάκι να κάνει τη δουλειά και χρησιμοποιήστε το και ως διακοσμητικό και ως ένα μέρος που μπορείτε να κρεμάτε τα εργαλεία της ψησταριάς σας όταν δεν τα χρειάζεστε.

Ομορφύνετε έναν απλό φράχτη

Αυτός ίσως να είναι ο πιο εύκολος τρόπος να δώσετε λάμψη στον κήπο σας. Πολύ απλά, κάντε κάποιες μικρές τρύπες στο φράχτη σας και μετά τοποθετείστε μέσα στις τρύπες χρωματιστούς βόλους. Όταν αντανακλά ο ήλιος, θα δημιουργούνται υπέροχα χρώματα, ειδικά τις απογευματινές ώρες .

Κρεμάστε μια αιώρα

Υπάρχει τίποτα πιο χαλαρωτικό από μια αιώρα κάτω από μια σειρά από φωτάκια; Αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος να δημιουργήσετε ένα σημείο που σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο σας όσον αφορά τη χαλάρωση.

Συμπεριλάβετε και ένα σημείο για τα παιδιά

Αυτή η κατασκευή για κουτσό μπορεί να λειτουργήσει με δύο τρόπους. Και θα είναι ένα πολύ όμορφο μέρος για παιχνίδι για τα παιδιά, αλλά και θα δώσει χρώμα στον κήπο σας.

Κρεμάστε φωτάκια με σκοινί

Τα  φωτάκια είναι ένας εύκολος και οικονομικός τρόπος να μεταμορφώσετε την απλή σας βεράντα σε μία μαγευτική όαση.

Προσθέστε περισσότερο βάθος

Ίσως να μην μπορείτε να αλλάξετε το τετράγωνο πλάνο της αυλής σας, όμως μπορείτε να το κάνετε να δείχνει μεγαλύτερο. Μετατρέψτε  vintage παράθυρα σε καθρέφτες και κρεμάστε τους στο φράχτη σας. Η αντανάκλαση που θα δημιουργηθεί θα δώσει επιπλέον διάσταση και βάθος στον εξωτερικό σας χώρο.

Φτιάξτε ένα ξύλινο δρομάκι

Χρησιμοποιήστε παλιές ξύλινες σανίδες για να κατασκευάσετε ένα rustic ξύλινο δρομάκι. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ενώσετε δύο περιοχές του κήπου σας ή για να προσθέσετε χαρακτήρα σε μια ήσυχη γωνία.

Φτιάξτε μια rustic πέργκολα για το κήπο σας

Χρησιμοποιήστε τρεις παλιές ξύλινες σκάλες για να δημιουργήσετε και εσείς αυτή τη κατασκευή. Μια μικρή πέργκολα είναι το τέλειο μέρος για να κρεμάσετε φωτάκια και ακόμη να τη χρησιμοποιήσετε σαν φόντο για τις φωτογραφίες σας.

Φτιάξτε τις δικές σας γλάστρες χρησιμοποιώντας μια ξύλινη σκάλα

Τοποθετείστε τη σκάλα κοντά σε ένα ξύλινο φράχτη, με αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε να αναδείξετε τα αγαπημένα σας λουλούδια.

Χρησιμοποιείστε τσιμεντόλιθους για να δημιουργήσετε ένα DIY παγκάκι

Αυτό το  πολύχρωμο παγκάκι, μπορεί να δημιουργηθεί πολύ εύκολα με τσιμεντόλιθο, ξύλο και κόλλα σκυροδέρματος. Για περισσότερη άνεση και στυλ στον εξωτερικό σας καναπέ, προσθέστε πολύχρωμα μαξιλάρια.

Κρεμάστε μικρά πανό στην αυλή σας

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε γρήγορα ένα κομψό πικ-νικ ή ένα χώρο για πάρτι στην αυλή, κρεμάστε πανιά κομμένα σε τριγωνικό σχήμα, ίσως από κάποιες παλιές κουρτίνες για να δώσετε ένα vintage style.

Βάψτε το πικ-νικ τραπέζι σας

Προσθέστε μικρές πινελιές χρώματος σε ένα ξύλινο τραπέζι, βάφοντας το πάνω μέρος του τραπεζιού και το παγκάκι σε ένα φωτεινό τόνο.

DIY σιδερένια φαναράκια

Αφήστε αυτά τα μικρά φαναράκια, που είναι πολύ εύκολο να δημιουργηθούν, να δώσουν μι απαλή λάμψη, κρεμώντας τα από τα κλαδιά κάποιου δέντρου.

Φτιάξτε μια πολύχρωμη εναλλακτική γλάστρα

Χρησιμοποιώντας μπογιά σε σπρέι, μια αλυσίδα και ένα γάντζο, μπορείτε να μετατρέψετε ένα παλιό λάστιχο, σε μία εντυπωσιακή κατασκευή.

Φωτίστε τα δέντρα στον κήπο  σας

Δημιουργήστε ένα ρομαντικό σημείο, γυρίζοντας μια σειρά από λευκά φωτάκια γύρω από τον κορμό του δέντρου στην αυλή σας. Όχι μόνο θα έχετε δημιουργήσει ένα μαγευτικό χώρο για να περάσετε το απόγευμα σας, αλλά θα είναι και ένα πολύ ωραίο θέαμα να το κοιτάζετε μέσα από το σπίτι σας.

Γίνετε δημιουργικοί με την εμφάνιση των φαγητών και των ποτών

Κάνετε πάρτι; Αντί να χρησιμοποιήσετε το ψυγείο σας για να διατηρήσετε δροσερά τα ποτά σας, διακοσμήστε ένα καροτσάκι και γεμίστε το με πάγο, σαν μια εναλλακτική λύση.

Εκμεταλλευτείτε τα παλιά μπουκάλια κρασιού

Αντί να χρησιμοποιήσετε δάδες  που χρειάζονται αντικατάσταση κάθε χρόνο, για τη διακόσμηση του κήπου σας, ανακυκλώστε τα παλιά μπουκάλια κρασιού που έχετε. Στήστε τους έξω περιμετρικά με την αυλή σας, για να δημιουργήσετε μία ρομαντική ατμόσφαιρα.

Φτιάξτε τους δικούς σας μελωδούς

Εάν έχετε έξτρα κλειδιά, μπορείτε να τα βάψετε στα αγαπημένα σας χρώματα, δέστε τα σε ένα κλαδί με μια κλωστή και εκθέστε τα κοντά στη πόρτα του κήπου σας για εύκολους DIY μελωδούς.

Φτιάξτε ένα σιντριβάνι από ποτιστήρια

Αυτό το πολύ όμορφο σιντριβάνι φτιαγμένο από ανακυκλωμένα ποτιστήρια, αποτελεί την απόλυτη διακόσμηση εξοχικού χώρου.

Κάντε τα δικά σας ράφια για πετσέτες

Αντί να αφήνετε τα παιδιά σας να πετάνε κάτω τις βρεγμένες πετσέτες τους και να δημιουργούν ένα χάος, αυτό το όμορφο “ράφι” θα κρατήσει τις πετσέτες σας οργανωμένες.

Εκμεταλλευτείτε τα κούτσουρα των δέντρων

Αν έχετε σκοπό να κόψετε ένα δέντρο, αφήστε το κάτω μέρος και μετατρέψτε το σε ένα εξωτειρκό τραπεζάκι.

Χτίστε ένα σιντριβάνι με τσαγέρα

Προσθέστε ένα κομμάτι DIY διακόσμησης στον κήπο σας, με αυτό το σιντριβάνι φτιαγμένο από μια σιδερένια τσαγέρα και από ένα παλιό βαρέλι από ουίσκι.

Αλλάξτεμια παλιά σας καρέκλα

Αναβαθμίστε μια απλή αλουμινένια καρέκλα, διακοσμώντας την με κάποια κορδόνια και μακραμέ σκοινιά σε ζωντανά χρώματα.

Προσθέστε κρεμαστά  κουβαδάκια με μυρωδικά σαν γλαστράκια

Σκεφτείτε το σαν ένα έργο τέχνης για τον κήπο σας. Κρεμάστε μεταλλικούς κουβάδες δίπλα από τη πόρτα σας, για να κάνετε έναν όμορφο κήπο.

Προσθέστε αρκετό αποθηκευτικό χώρο

Το συγκεκριμένο DIY έχει γίνει με παλιές πόρτες. Μπορείτε και εσείς να κάνετε τη δική σας κατασκευή πολύ οικονομικά.

Ζωντανέψτε ένα τελάρο με λουλούδια

Ένα rustic τελάρο, είναι το τέλειο δοχείο για μια όμορφη διακόσμηση παστέλ λουλουδιών.

Φτιάξτε το δικό σας πολυέλαιο

Σπάγκος, λευκά φωτάκια και κλαδιά, αποτελούν τα υλικά για να κάνετε έναν εύκολο πολυέλαιο που θα μπορέσετε να τον κρεμάσετε στην αυλή ή στη βεράντα σας.

Μετατρέψτε ένα σουρωτήρι σε γλάστρα

Ξεχάστε τις κλασικές γλάστρες και μετατρέψτε τα αγαπημένα σας λουλούδια σε μια εύκολη DIY έκθεση.

Φτιάξτε ταΐστρα πουλιών από σερβίτσια

Δώστε μια διαφορετική νότα, μετατρέποντας τα παλιά σας πιάτα σε κάτι διαφορετικό.

Προσθέστε μοτίβο στα πλακάκια της αυλής σας

Ζωντανέψτε το κήπο σας, μετατρέποντας  τα απλά τσιμεντένια μονοπάτια, σε φωτεινά μονοπάτια με μοτίβο.

Τοποθετείστε σε στοίβες τις γλάστρες σας

Προσθέστε διάσταση στο κήπο σας, μετατρέποντας τις γλάστρες σας σε κήπο με βότανα.

Χρησιμοποιείστε  καπάκια από βάζα

Ανακυκλώστε τα καπάκια από παλιά βάζα, χρησιμοποιώντας τα σαν όμορφές και έξυπνες ταμπελίτσες για τον κήπο σας, ώστε να είναι εύκολο για εσάς να ξεχωρίζετε τι φυτό βρίσκεται από κάτω.

Μετατρέψτε ένα φαναράκι σε terrarium

Θα γίνει το σημείο εστίασης της αυλής σας και θα δώσει μια rustic διάθεση.

Κρεμάστε έναν εξωτερικό μαυροπίνακα

Αντί να προσπαθείτε να καλύψετε κάθε εκατοστό του κήπου σας, αφήστε να παιδιά να αναπτύξουν την δημιουργικότητα τους με έναν εξωτερικό μαυροπίνακα. Επίσης, δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για σφουγγάρια που σβήνουν, καθώς η βροχή θα φροντίσει για εσάς.

Φτιάξτε ένα παγκάκι από παλέτες  για τα φυτά σας

Εκμεταλλευτείτε τις παλιές σας παλέτες, μετατρέποντας τες σε ένα όμορφο παγκάκι για να τοποθετήσετε τα φυτά σας.

 Ομορφύνετε τα φυτά σας

Αναβαθμίστε τις κλασικές καφέ γλάστρες, τυλίγοντας σκοινί γύρω τους. Θα δημιουργήσει αμέσως κάτι ενδιαφέρον και πρωτότυπο.

Δώστε στο μπαμπά ένα λόγο για να καυχιέται

Ένα τέλειο δώρο για τον πατέρα, είναι αυτό το DIY ψυγειάκι που σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο του.

Φυτέψτε ένα αγιόκλημα

Καθ’όλη τη διάρκεια της άνθισης αυτού του φυτού, από τα μέσα Ιουνίου μέχρι το Σεπτέμβριο, αυτά τα πανέμορφα φυτά θα ανθίσουν και θα γεμίζει μυρωδιές σε όλο σας τον κήπο.

Φτιάξτε τη δική σας ομπρέλα

Αναποδογυρίστε μια μεγάλη γλάστρα και τοποθετείστε από πάνω μια μεγάλη εξωτερική ομπρέλα. Θα μπορείτε να περνάτε όλη σας τη μέρα έξω στη σκιά χάρη στη νέα σας ομπρέλα.

Κρεμάστε ένα εξωτερικό ράφι

Υπέροχη λύση για όταν ψήνετε έξω. Αυτό το chic ράφι θα κρατήσει όλα τα εργαλεία της ψησταριάς σας οργανωμένα.

Μετατρέψτε ένα παλιό λάστιχο σε γλάστρα

Περάστε σκοινί γύρω γύρω από το λάστιχο και προσθέστε ποδαράκια για στήριγμα.

Κρεμάστε πάνινες θήκες

Σίγουρα δεν σας είχε περάσει από το μυαλό. Επαναχρησιμοποιήστε πάνινες θήκες για παπούτσια και φτιάξτε τις δικές σας έξυπνες “γλάστρες”.

Φτιάξτε ένα φράχτη από παραθυρόφυλλα

Αν θέλατε να κάνετε κάτι αναπάντεχο και πρωτότυπο στην αυλή σας, χρησιμοποιήστε παλιά παραθυρόφυλλα για να φτιάξετε ένα “φράχτη”. Μπορείτε να τα βάψετε και σε ένα ζωντανό χρώμα για να έχετε ένα όμορφο φόντο.

Κάντε τα βάζα σας φωτιστικά

Φωτίστε τα σκαλιά μπροστά από την πόρτα, με αυτά τα κομψά φανάρια.

Στήστε το απόλυτο τραπέζι έξω στην αυλή σας

Δημιουργήστε έναν φιλόξενο χώρο με ξύλα από μπαμπού.

Δημιουργήστε ένα chic υπόστεγο

Μπορείτε πολύ εύκολα να μετατρέψετε ένα βασικό υπόστεγο αυλής, σε ένα υπέροχο χώρο σε μόλις 48 ώρες. Ξεκινήστε κρεμώντας υφάσματα σε ζωντανά χρώματα, τοποθετώντας ένα σκοινί κατά μήκος σε όλη τη κορυφή του υπόστεγου. Έπειτα κρεμάστε το ύφασμα από πάνω και “κλειδώστε” στο τοίχο, χρησιμοποιώντας ένα πιστόλι σιλικόνης. Μετά, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ‘’κρεμαστό καναπέ’’ με την ίδια λογική, για να δημιουργήσετε ένα μοναδικό χώρο.

Πηγή: https://www.countryliving.com/gardening/garden-ideas/g2314/backyard-ideas/?slide=43