Διακόσμηση Μπάνιου

21 ιδέες διακόσμησης αν έχετε μικρό μπάνιο

Αλλαγές στο μπάνιο εάν νοικιάζετε

Μετά από το την αναζήτηση άπειρων φωτογραφιών ονειρεμένων μπάνιων  με εντυπωσιακές βρύσες, κομψά πλακάκια και φυσικά πού αποθηκευτικό χώρο, είναι πολύ εύκολο να βαρεθείτε τα παλιά έπιπλα στο σπίτι που νοικιάζετε.

Όμως, δεν χρειάζεται να συνεχίσετε να μένετε με αυτά. Με την άδεια του ιδιοκτήτη του σπιτιού σας, μπορείτε να κάνετε κάποιες μικρές αλλαγές, χωρίς να πρέπει να κάνετε ολόκληρη ανακαίνιση, για να αναβαθμίσετε το χώρο σας.

Δεν χρειάζεται να βάψετε το χώρο σας

Εάν ο ιδιοκτήτης σας δεν συμφωνεί ή αν θεωρείτε πως το να βάψετε το χώρο σας απαιτεί κόπο και χρόνο, τότε ήρθε η στιγμή να γίνετε  δημιουργικοί με τις ταπετσαρίες βινυλίου. Επιλογές που αντέχουν στην υγρασία και λειτουργούν πολύ καλά για τα μπάνια.

Αυτό το έπιπλο είναι το τέλειο παράδειγμα. Το γκρι δέρμα που βλέπετε, είναι στην πραγματικότητα αυτοκόλλητο.

Επίσης, υπάρχουν και άλλοι τύποι προϊόντων που κολλούν και ξεκολλούν, που θα κάνουν τη διακόσμηση του μπάνιου σας μια πολύ εύκολη διαδικασία. Για παράδειγμα, μπορείτε και εσείς να κάνετε τον τοίχο του μπάνιου σας όπως τον παρακάτω, χρησιμοποιώντας λωρίδες βινυλίου.

Εγκαταστήστε ένα προσωρινό έπιπλο

Δεν σας αρέσουν τα παλιά ντουλάπια του μπάνιου σας; Μπορείτε να τα αλλάξετε με βάση τα γούστα και τις ανάγκες σας. Όμως μην ξεχάσετε να πάρετε τη γραπτή συγκατάθεση του ιδιοκτήτη.

Στα καταστήματα με έπιπλα μπάνιου, μπορείτε να βρείτε έτοιμες συνθέσεις που περιλαμβάνουν και νεροχύτη και ντουλάπια μαζί.

Ζωντανέψτε το μπάνιο σας με φυτά

Προσθέστε λίγη λάμψη σε έναν απλό χώρο, πηγαίνοντας στο ανθοπωλείο της γειτονιάς σας. Μερικά φυτά εσωτερικού χώρου κατάλληλα για της ιδιαίτερες προδιαγραφές ενός τέτοιου χώρου, θα φωτίσουν το μέρος με χρώματα και σχέδια.

Ανανεώστε ένα παλιό μπάνιο με μπογιά

Όταν πρόκειται για διακόσμηση, το βάψιμο είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι. Για παράδειγμα, δείτε αυτό το μπάνιο που από ένα απλό μπεζ, μετατράπηκε σε έναν εντυπωσιακό και chic χώρο με μόνο ένα χρώμα.

DIY rustic χαρακτηριστικός τοίχος

Μετατρέψτε το χώρο σας με ένα εύκαμπτο χαρακτηριστικό, όπως ταπετσαρίες που κολλούν και ξεκολλούν. Θα πρέπει όμως να χρησιμοποιήσετε τις ταπετσαρίες βινυλίου, οι οποίες είναι ανθεκτικές σε νερό και υγρασία.

Γρήγορα και εύκολα πλακάκια που μπορούν να αντικατασταθούν

Το να καλύψετε ένα άσχημο πάτωμα, είναι πολύ πιο εύκολο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελαστικά δάπεδα. Υπάρχουν σε πολλούς τύπους, σχέδια και χρώματα. Για να διασφαλίσετε πως θα μείνουν στη θέση τους, χρησιμοποιήστε ταινία για χαλιά.

Δώστε μια μοντέρνα νότα στο μπάνιο σας με μαύρες λεπτομέρειες

Προσθέστε δραματική αντίθεση σε ένα λευκό μπάνιο με μαύρες  λεπτομέρειες και αξεσουάρ.

Ανανεώστε το vintage μπάνιο σας

Παρόλο που το μαύρο και το λευκό είναι διαχρονικά χρώματα, η παλιά ταπετσαρία που μπήκε σε αυτό το μπάνιο, κάνει το χώρο να δείχνει σκοτεινός και μικρός. Αφαιρώντας την, πήγε αμέσως το χώρο σε άλλο επίπεδο. Αλλάζοντας τις απλίκες, ανανεώνοντας τα διακοσμητικά αξεσουάρ από τα πόμολα των ντουλαπιών και τοποθετώντας κάποιες μικρές λεπτομέρειες, μετέτρεψε κατευθείαν το χώρο σε κλασικό αλλά ταυτόχρονα με στυλ.

Συνδυάστε τη λειτουργικότητα με το προσωπικό στυλ

Δημιουργήστε το δικό σας χώρο προσαρμόζοντας το μπάνιο με δικά σας χαρακτηριστικά.

Ο παρακάτω χώρος συνδυάζει ναυτικά και ακατέργαστα υλικά ώστε να δημιουργηθεί μία χαλαρωτική ατμόσφαιρα μαζί με αναμνήσεις καλοκαιριού.

 Πώς να διακοσμήσετε ένα ροζ μπάνιο

Εφόσον δεν μπορείτε να τα βγάλετε όλα και να τα κάνετε από την αρχή, συμφιλιωθείτε με το ροζ σας μπάνιο και δώστε του άλλη διάσταση.

Εδώ βλέπουμε ένα καθρέφτη με μάρμαρο, ταπετσαρία με μοτίβο και ροζ πλακάκια για να ολοκληρώσουν τη σύνθεση. Αν δεν σας αρέσει το ροζ μπάνιο που έχετε, μπορείτε να το κάνετε να φαίνεται πιο ήπια, βάζοντας ζωντανά χρώματα όπως πράσινο και μπλε, τα οποία θα αποσπάσουν την προσοχή από το μάτι.

Αλλάξτε το παραδοσιακό χαλάκι του μπάνιου σας

Υπάρχει ένα μικρό τρικ που θεωρούμε πως όλοι θα έπρεπε να κάνουν. Αντικαταστήστε το πατάκι του μπάνιου σας με ένα πραγματικό πατάκι με ζωντανά χρώματα. Είναι μια αλλαγή που θα δώσει ζωή σε ένα ανιαρό χώρο.

Δημιουργήστε κρυφό αποθηκευτικό χώρο κάτω από το νεροχύτη σας

Αν το μπάνιο σας έχει το κλασικό νεροχύτη που είναι προσκολλημένος στο τοίχο, μια πολύ έξυπνη ιδέα είναι να τοποθετήσετε ένα πανί γύρω γύρω από το νεροχύτη σας, ώστε να δημιουργήσετε επιπλέον αποθηκευτικό χώρο, ενώ ταυτόχρονα θα κρύβετε και τους σωλήνες.

Το στένσιλ είναι πιο οικονομικό από τις ταπετσαρίες

Όταν πρόκειται για την τιμή, το να τοποθετήσετε ταπετσαρία σε ένα μπάνιο, μπορεί να κοστίσει πολύ περισσότερο από το να το βάψετε. Όμως αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να ξεχάσετε το μοτίβο για να γλυτώσετε κάποια χρήματα.

Σκεφτείτε ξανά τη πόρτα του μπάνιου σας

Μία αρθρωτή πόρτα που μπορεί να συρθεί, μπορεί να μειώσει τον απαιτούμενο χώρο για το μπάνιο σας. Αλλάζοντας τη κλασική σας πόρτα με μία συρόμενη θα ήταν ιδανική για ένα μικρό χώρο.

Πώς να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση της ταπετσαρίας χωρίς στένσιλ

Αυτό το φωτεινό και δροσερό δωμάτιο, ήταν κάποτε μια χρωματιστή μωβ καταστροφή. Το μόνο που χρειάστηκε ήταν μερικές μικρές αλλαγές. Φρέσκια μπογιά και νέα χρώματα για τις απλίκες για να το βελτιώσετε. Το σχέδιο στο τοίχο δεν είναι ταπετσαρία, αλλά ζωγραφισμένο στο χέρι.

Προσθέστε δραματικούς τόνους στο μπάνιο σας χρησιμοποιώντας τέχνη

Αν κρεμάσετε έργα τέχνης σε ένα έντονα βαμμένο τοίχο, θα δημιουργήσετε σημεία εστίασης που θα τραβάει την προσοχή του ματιού από το μικρό χώρο.

Μετατρέψτε ένα χαρούμενο μπάνιο σε μία boho όαση

Κάποιες boho λεπτομέρειες που ανανεώσαν αυτό το υπέροχο μπάνιο στο Μπρούκλιν, συμπεριλαμβανομένου και μία μακραμέ χαρτοθήκη.

Επιλέξτε τα κατάλληλα ράφια για το μπάνιο σας

Δύο πάρα πολύ εύκολα τρικς, αύξησαν τον αποθηκευτικό χώρο αυτού του μπάνιου στο έπακρον. Αντικαταστήθηκαν τα μεγάλα ογκώδη κατακόρυφα ράφια, για πιο λεπτά. Κάνουν το τοίχο να φαίνεται λιγότερο χαοτικός, ενώ ταυτόχρονα δημιουργείται και περισσότερος αποθηκευτικός χώρος.

Ανανεώστε το μπάνιο σας με βαφή και έργα τέχνης

Το μπάνιο σας είναι μπεζ και κλασικό και θέλετε μια νότα ανανέωσης; Μια παρέμβαση τέχνης και λίγο χρώμα θα σας δώσουν το αποτέλεσμα που ζητάτε.

Στο συγκεκριμένο χώρο, το μαύρο χρώμα δημιούργησε το κατάλληλο φόντο για έκθεση τέχνης που εξισορροπεί το μπεζ πλακάκι.

Πηγή: https://www.thespruce.com/small-bathroom-decorating-ideas-4135039