Διακόσμηση Μπάνιου

15 ιδέες για ράφια μπάνιου για ένα πιο οργανωμένο χώρο

Ράφια μπάνιου

Έχετε παρατηρήσει ποτέ πόσο γρήγορα μπορεί το μπάνιο σας να αποδιοργανωθεί; Δεν έχει σημασία αν έχετε καλές προθέσεις, πάντα θα καταλήγετε με διάσπαρτα αντικείμενα πάνω στο νεροχύτη σας, τα συρτάρια θα είναι ακατάστατα και ανοργάνωτα και φυσικά δεν θα υπάρχει χώρος για διακοσμητικά.

Μια εύκολη και οικονομική λύση, είναι να τοποθετήσετε νέα ράφια. Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις για ράφια, που σίγουρα θα βρείτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα, είτε αυτό σημαίνει να τοποθετήσετε δύο ράφια ψηλά, είτε να εκμεταλλευτείτε τις μικρές γωνίες και να τα βάλετε εκεί.

Όπως θα δούμε και παρακάτω, τα ράφια δεν γίνονται μόνο για πρακτικούς λόγους, μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο της διακόσμησης σας.

Ράφια αποθήκευσης

Εάν δεν έχετε αρκετό χώρο για να εγκαταστήσετε κανονικά, δοκιμάστε τα εντοιχιζόμενα ράφια. Αυτά τα ράφια έχουν το πλεονέκτημα ότι δείχνουν αρμονικά και μεγαλώνουν το χώρο αντί να τον μικραίνουν, όπως κάνουν τα τυπικά ράφια.

Ραφιέρες

Κάποιες φορές, προσθέτοντας μια μικρή ραφιέρα, μπορεί να δώσει μία οπτική ένταση που θα ζωντανέψει το μπάνιο σας. Σε αυτό το ανακαινισμένο μπάνιο, βλέπουμε μια μοντέρνα αίσθηση, αλλά το ελαφρύ μέταλλο του ραφιού προσθέτει μια διακριτική φωτεινότητα στο χώρο. Το μονόχρωμο εφέ του λευκού, του γκρι και του μαύρου δείχνει πολύ ωραία σε αυτό το μικρό χώρο.

Εντοιχιζόμενα γυάλινα ράφια πάνω από τη μπανιέρα

Έχουμε ήδη δει εντοιχιζόμενα γυάλινα ράφια, όμως όχι σε ένα μπάνιο με μάρμαρο. Ο καθρέφτης στο πίσω μέρος των ραφιών, ενισχύει το φως και κάνει το χώρο να δείχνει μεγαλύτερος.

Minimal μπάνιο με γωνιακά ράφια

Αν έχετε έναν ανομοιογενή χώρο στο μπάνιο σας και δεν είστε σίγουροι τι να κάνετε με αυτόν, θα μπορούσατε να τοποθετήσετε ένα ντουλάπι, αλλά φυσικά θα ήταν μια καλή λύση και να εγκαταστήσετε κάποια ράφια. Σε αυτό το minimal μπάνιο, έχουν τοποθετηθεί τρία πλατιά ράφια, στο ίδιο χρώμα με τον τοίχο, κάτι που βοηθά να υπάρχει αρμονία στο χώρο. Διακοσμήστε το μπάνιο σας με κάποια καλαθάκια για οπτικό ενδιαφέρον και κρατήστε το μπάνιο σας λειτουργικό αλλά και όμορφο.

Σκάλα πάνω από τη τουαλέτα

Εάν δεν θέλετε να κάνετε άσκοπες τρύπες στους τοίχους σας, δοκιμάστε αυτό το consept με τη σκάλα. Η σκάλα μπορεί να είναι κατασκευασμένη από ξύλο σε οποιαδήποτε απόχρωση επιθυμείτε. Τα τρία διαφορετικά μήκη των σκαλοπατιών, την κάνουν πολύ ενδιαφέρουσα οπτικά και μπορείτε να αποθηκεύσετε πράγματα όπως πετσέτες χαρτί τουαλέτας κα.

Ράφια ανοιχτών ντουλαπιών

Ένας τρόπος για να επωφεληθείτε το χώρο από ένα μεγάλο πάγκο μπάνιου, είναι να προσθέσετε ανοιχτά ντουλάπια με ράφια που θα βρίσκονται ακριβώς πάνω από τον πάγκο, όπως στο παρακάτω μπάνιο. Τα ανοιχτά ντουλάπια μπορεί να μην είναι πολύ ευχάριστα αισθητικά, αλλά παραμένουν πολύ πρακτικά και όμορφα αν τα διακοσμήσετε ανάλογα.

Ράφια σε μπουφέ

Μπορείτε να δοκιμάσετε τα ράφια-μπουφέ, όπως αυτά που έχουμε στο σαλόνι μας. Κάποια ράφια στο κάτω μέρος του επίπλου μπορούν να διατηρήσουν την ιδιωτικότητα σας.

Ράφια αποθήκευσης με καλάθια και γάντζους

Αυτό το ράφι πολλαπλών χρήσεων, προσθέτει γοητεία σε ένα μπάνιο και φυσικά είναι πρακτικό ως προς τον αποθηκευτικό χώρο. Τοποθετήστε διακοσμητικά αντικείμενα στο πάνω μέρος των ραφιών, μέσα στα καλαθάκια μπορείτε να βάλετε προϊόντα μπάνιου όπως πετσέτες και χαρτί τουαλέτας και θα έχετε και χώρο να κρεμάσετε κάποια προϊόντα στους γάντζους. Αν τοποθετήσετε αυτό το ράφι σε ένα κενό τοίχο, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τους γάντζους για να κρεμάσετε ρόμπες ή πετσέτες μπάνιου.

Ράφια από το ίδιο υλικό

Ένας τρόπος να ενσωματώσετε τα ράφια σας με τη διακόσμηση, είναι να καλύψετε τα ράφια σας με το ίδιο υλικό όπως τη μπανιέρα ή τη ντουζιέρα σας. Κρατήστε καθαρές πετσέτες και αντικείμενα του μπάνιου σας πάνω στα ράφια, για να αποφύγετε τη συσσώρευση αντικειμένων.

Πυκνά ξύλινα ράφια

Δύο σετ από ξύλινα ράφια, θα αντικαταστήσουν την ανάγκη για ντουλάπια. Ένας συνδυασμός θερμού ξύλου με το καθαρό λευκό χρώμα από το πλακάκι, θα δώσει στο χώρο σας μια αίσθηση ηρεμίας. Μια απλή φτέρη, θα προσθέσει μια πινελιά βιολογικής ζωής.

Κρεμαστά ράφια τύπου αγροκτήματος

Αυτό το όμορφο ανακαινισμένο μπάνιο διαθέτει ένα σετ από δύο κρεμαστά ράφια με ματ μαύρα στηρίγματα. Συνδυασμένο με απαλό μπεζ ξύλο και συρτάρια, αυτό το μπάνιο έχει μια φιλόξενη αίσθηση.

Ασύμμετρα ράφια

Αυτό το σύγχρονο μπάνιο, χρησιμοποιεί γεωμετρικά σχήματα για περισσότερο οπτικό ενδιαφέρον.

Σημείωση: Υπάρχουν τρία ράφια, ένα εκ των οποίων επεκτείνεται μέχρι το νεροχύτη. Αυτό σας δίνει αρκετό χώρο για να έχετε κοντά σας τα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε καθημερινά, αλλά ταυτόχρονα ενώνει όλο το δωμάτιο και δίνει μια αίσθηση αρμονίας στο χώρο.

Ράφια με καλαθάκια

Αυτό το μοντέρνο μπάνιο συνδυάζει και τα ράφια και τα καλαθάκια, ώστε να βοηθήσει στην οργάνωση. Με αυτό τον τρόπο η περιοχή με τα ράφια δεν θα δείχνει ποτέ ξανά ακατάστατη. Επιλέξτε χρωματιστά καλαθάκια για επιπλέον διακοσμητικά στοιχεία ή ένα απλό σετ από ψάθινα καλάθια αν ζητάτε κάτι πιο αρμονικό.

Ξύλινες παλέτες

Αν έχετε ταλέντο στις κατασκευές μπορείτε να επαναχρησιμοποιήσετε παλιές παλέτες ή ξύλινες πλάκες, για να κατασκευάσετε ραφάκια, όπως σε αυτό το μπάνιο. Το ξύλο είναι  χρωματισμένο για να δώσει βάθος, σφραγισμένο για να αποφευχθούν τυχόν θραύσματα, κομμένο στο επιθυμητό μέγεθος και τοποθετημένο στο τοίχο.

 

 

Πηγή: https://www.thespruce.com/bathroom-shelf-ideas-4159601