Διακόσμηση Ιδέες

12 γοητευτικοί ξενώνες που θα θέλετε να δημιουργήσετε

Για να γίνετε οι τέλειοι οικοδεσπότες, πρέπει να ξεκινήσετε δημιουργώντας το τέλειο ξενώνα. Ακόμη και αν ο χώρος σας είναι μικρός, κάνοντας τη κίνηση να φιλοξενήσετε τους καλεσμένους σας, θα τους κάνετε να αισθανθούν σαν να είναι στο σπίτι τους! Όλοι γνωρίζουμε πως είναι δύσκολο να κοιμάται κανείς σε άλλο χώρο εκτός από το σπίτι του, αλλά αυτές οι ιδέες είναι η τέλεια έμπνευση για να δημιουργήσετε το δικό σας ζεστό χώρο για τους καλεσμένους σας.

 

Χρυσό

Εάν θέλετε να φέρετε λάμψη στο χώρο σας, λίγο χρυσό θα κάνει τη δουλειά. Καθώς αυτό το σχέδιο θα μπορούσε να γίνει λίγο πολωτικό, το ήρεμο ροζ και το λαμπερό χρυσό, θα κάνουν τους καλεσμένους σας να νοιώθουν πολυτελείς. Αν πάλι δεν θέλετε να δημιουργήσετε ένα χώρο τόσο λαμπερό, μερικά χρυσά αξεσουάρ θα κάνουν ένα απλό δωμάτιο να φαίνεται σαν ξενοδοχείο 4 αστέρων.

 

Bed and Breakfast-Worthy

Αυτό το μαγευτικό υπνοδωμάτιο, είναι κατάλληλο για τακτικούς καλεσμένους. Η σχεδιάστρια  Lindsay Todd, επέλεξε μια παλέτα με φυσικά χρώματα για να δημιουργήσει αυτό τον ιδανικό χώρο τόσο για τους παππούδες όσο και για τα εγγόνια. Αυτό το vintage look, ταιριάζει  άψογα σε κάθε διακόσμηση, καθώς θα δημιουργήσετε με αυτό τον τρόπο ένα ήρεμο χώρο για τους καλεσμένους σας.

 

Rustic γοητεία

Δημιουργήστε μια γέφυρα με τον κατασκηνωτή μέσα σας, με αυτή τη rustic ιδέα καμπίνας για το δωμάτιο των καλεσμένων σας. Οι εκτεθειμένοι τοίχοι από ξύλο, σε συνδυασμό με τέτοιου είδους κουβέρτες, δημιουργούν την αίσθηση κινηματογραφικής ταινίας, στην οποία οι καλεσμένοι σας θα ήθελαν να πρωταγωνιστούν.  Αντί να γεμίσετε το χώρο με έπιπλα, μπορείτε να αφήσετε το χώρο με μόνο δύο μονά κρεβάτια, ώστε να δώσετε στο χώρο σας την πραγματική αίσθηση του camping.

 

Ήρεμο γοητευτικό και γεμάτο στυλ

Ένας ξενώνας, θα πρέπει να είναι ήρεμος και πραϋντικός, ένας χώρος που θα κάνει τους φίλους σας να νοιώθουν άνετα όταν θα επιστρέφουν στο σπίτι. Η lifestyle blogger, Nest Twenty Eight, δημιούργησε ένα απλό αλλά κομψό υπνοδωμάτιο για τους καλεσμένους της χρησιμοποιώντας γεωμετρικά διακοσμητικά στοιχεία και μουσταρδί-κίτρινες κουβέρτες. Επιλέγοντας μια φυσική παλέτα χρωμάτων, αλλά συνδυάζοντας την με κάποια έντονα χρωματικά στοιχεία, είναι ένας πολύ καλός τρόπος να δημιουργήσετε ένα καθαρό, αλλά chic  χώρο για τους καλεσμένους σας.

 

Μια δόση χρώματος

Αν το στυλ σας είναι πιο έντονο και φωτεινό, αυτό θα είναι το ιδανικό υπνοδωμάτιο για τους καλεσμένους σας. Η blogger Kelly in the City, ξεκίνησε με μία δόση χρώματος με το πράσινο και το χρησιμοποίησε σαν έμπνευση για το υπόλοιπο δωμάτιο. Ακόμη και αν είστε των ασφαλών στοιχείων, όπως τα ουδέτερα χρώματα στη διακόσμηση σας, ένας ξενώνας είναι το τέλειο μέρος για να γίνετε λίγο πιο τολμηροί με τα χρώματα. Ένα συρόμενο κρεβάτι κάτω από το κανονικό κρεβάτι με εξίσου μπλε και πράσινα χρώματα, είναι η τέλεια επιλογή αν δεν έχετε αρκετό χώρο, αλλά φιλοξενείτε επισκέπτες συχνά!

 

Ένας χώρος κατάλληλος για παιδιά

Αν οι καλεσμένοι σας είναι ή έχουν μαζί τους παιδιά, αυτή η κατασκευή του τύπου κουκέτα, είναι μια έξυπνη λύση για να χωρέσουν όλοι. Τα διακριτικά σεντόνια και οι γκρι τοίχοι δημιουργούν έναν ήρεμο και χαλαρωτικό χώρο, ενώ οι χειροποίητες κουρτίνες δίνουν στη πάνω κουκέτα μια αίσθηση ιδιωτικότητας.  Επιλέγοντας φυσικά χρώματα και σχέδια, κάνει το δωμάτιο κατάλληλο τόσου για τους μικρούς όσο και για τους μεγάλους επισκέπτες.

 

Ύπνος κάτω από τα αστέρια

Ο καλλιτέχνης Loren Madsen, κατασκεύασε αυτό τον “καταφύγιο” σε εξωτερικό χώρο, σαν τη κύρια κρεβατοκάμαρα, όμως είναι η τέλεια έμπνευση για έναν εξοχικό-ξενώνα. Το υπνοδωμάτιο ανοίγει προς τα έξω, μέσω τεσσάρων γυάλινων πορτών με ξύλινο περίγραμμα, δίνοντας την αίσθηση πως κοιμάσαι πραγματικά στη φύση. Αν έχετε ελεύθερο εξωτερικό χώρο, αυτό θα είναι το μέρος που θα ονειρεύονται όλοι οι καλεσμένοι.

 

Ένα λειτουργικό δωμάτιο

Δεν έχουν όλοι ένα επιπλέον δωμάτιο ώστε να μπορούν να το διαθέσουν για ξενώνα. Γλυτώστε λοιπόν χώρο, χρησιμοποιώντας ένα έπιπλο, το οποίο μπορεί τη μέρα να λειτουργεί σαν καναπές και το βράδυ σαν κρεβάτι. Αυτό το έξυπνο κόλπο θα μπορούσε να λειτουργήσει απόλυτα για ένα γραφείο στο σπίτι που έχει λίγο χώρο ή για αυτή τη γωνία που είναι πάντα κενή στο σαλόνι σας. Ντύστε τον καναπέ σας με ένα ιδιαίτερο σκέπασμα και μαξιλάρια και θα κάνετε ένα απλό κρεβάτι να δείχνει ζεστό και φιλόξενο.

 

Ένα αριστοκρατικό σαλόνι

Ακόμη και αν έχετε μικρό χώρο, μπορείτε ακόμα να κάνετε τους καλεσμένους σας να νοιώθουν ευπρόσδεκτοι. Μεταμορφώστε το σαλόνι σας σε ένα φιλόξενο χώρο, χρησιμοποιώντας μόνο κάποιες προσωπικές λεπτομέρειες. Προσθέστε μερικά κεριά όπως προτείνει και το feng shui και αγοράστε στους καλεσμένους σας μερικά από τα αγαπημένα τους λουλούδια. Με αυτό τον τρόπο θα τους κάνετε να νοιώθουν ευπρόσδεκτοι παντού. Ένας πολύ αναπαυτικός καναπές, είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος να φιλοξενήσετε καλεσμένους σε ένα μικρό χώρο.

Ένας ημιτελής αλλά λαμπερός χώρος

Αυτή η καινοτόμα ιδέα, είναι η τέλεια λύση για ημιτελής χώρους. Κρεμώντας κουρτίνες για να καλύψετε τους τοίχους σας και επιλέγοντας όμορφα χαλιά για τα πατώματα σας, θα μετατρέψετε το χώρο σας από ένα άδειο δωμάτιο σε ένα πολύ όμορφο ξενώνα.  Προσθέστε φωτάκια και λουλούδια και οι καλεσμένοι σας δεν θα παρατηρήσουν καν πως το δωμάτιο είναι ημιτελές.

 

 

Ένα υπνοδωμάτιο θερμοκήπιο

Αυτό το φανταστικό υπνοδωμάτιο θερμοκήπιο, είναι ο πιο μαγικός τρόπος να υποδεχτείτε τους καλεσμένους σας. Αλλά ακόμα και αν δεν έχετε θερμοκήπιο, μπορείτε να δημιουργήσετε την ίδια αίσθηση γεμίζοντας τον ξενώνα σας με πρασινάδα. Φυτά που είναι εύκολα να διατηρηθούν, είναι τα Βρομελιοειδή ή παχύφυτα, για τα οποία δεν θα χρειαστεί να τα διατηρείται, αλλά θα δώσουν φως και αίσθηση φρεσκάδας  σε οποιοδήποτε δωμάτιο.

 

Η φιλοξενία είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι

Δεν έχει σημασία πόσο χώρο μπορείτε να προσφέρετε στους καλεσμένους σας,  η φιλοξενία σας μπορεί να είναι υπέρ αρκετή. Μπορείτε να αγοράσετε κάποιους πολύ οικονομικούς δίσκους πρωινού και καφετιέρα που φτιάχνει φρέσκο καφέ και να κάνετε τους καλεσμένους σας να νοιώσουν ευπρόσδεκτοι. Ξυπνήστε το πρωί και υποδεχτείτε τους με καφέ και τηγανίτες και θα παραβλέψουν το γεγονός πως θα κοιμούνται σε στρώμα ή σε ένα περίτεχνα σχεδιασμένο ξενώνα.

 

Πηγή: https://www.thespruce.com/charming-guest-bedrooms-to-recreate-4134865