Εάν το σπίτι σας μυρίζει, δεν είστε οι μόνοι. Οι μυρωδιές μπορούν να προκληθούν από διάφορους παράγοντες, όπως φαγητό, ζώα συντροφιάς, καπνό και μούχλα.

Μπορεί να είναι δύσκολο να απαλλαγείτε από αυτές, ωστόσο υπάρχουν μερικοί τρόποι που θα διώξουν τη δυσοσμία κάνοντας το σπίτι σας να μυρίζει φρεσκάδα.

5 μυστικά για να μυρίζει το σπίτι σας φρεσκάδα

Χρησιμοποιήστε κόκκους καφέ στο ψυγείο

Μπορεί όλοι να γνωρίζουν πως η μαγειρική σόδα απορροφά τις μυρωδιές, ωστόσο λίγοι ξέρουν πως ο καφές είναι εξίσου αποτελεσματικός με τις δυσοσμίες. Τοποθετείστε ένα κουτάκι με κόκκους καφέ στο ψυγείο και κάθε φορά που θα ανοίγετε την πόρτα θα απελευθερώνεται η μυρωδιά του.

Χρησιμοποιήστε ευκάλυπτο στο μπάνιο

Μετατρέψτε το ντους σας σε μια απολαυστική εμπειρία που μοιάζει με σπα. Πάρτε λίγο φρέσκο ​​ευκάλυπτο και δέστε το ματσάκι με κορδέλα ή σπάγκο για να το κρεμάσετε στον χώρο. Η ευχάριστη μυρωδιά θα διαρκέσει δύο έως τρεις εβδομάδες, αλλά αν θέλετε περισσότερη και έντονη συνθλίψτε τα φύλλα για να απελευθερώσετε περισσότερο αρωματικό λάδι.

Φωτογραφία Shutterstock

Αρωματικά φύλλα στεγνωτηρίου

Όταν τοποθετήσετε τα μαξιλάρια και τα καλύμματά τους στο πλυντήριο χρησιμοποιήστε αρωματικά φύλλα στεγνωτηρίου. Βάλτε ένα σε κάθε μαξιλάρι, ανάμεσα στα άπλυτα. Το φρέσκο, καθαρό άρωμα θα διαποτίσει το ύφασμα και θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε τις μυρωδιές μούχλας.

Αιθέρια έλαια στα σκουπίδια

Καταπολεμήστε τη δυσοσμία των σκουπιδιών προσθέτοντας μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο σε ένα βαμβάκι και πετώντας το στον κάδο πριν από τη σακούλα σκουπιδιών. Αυτό θα βοηθήσει να καλύψει τις ενοχλητικές μυρωδιές και να τις αντικαταστήσει με μια ωραία. Τα έλαια τσαγιού και εσπεριδοειδών έχουν αντιβακτηριακές ιδιότητες ενώ τα έλαια μέντας μπορούν να βοηθήσουν στην αποτροπή των τρωκτικών.

Φωτογραφία Unplash

Βανίλια σε σκόνη

Μπορεί η βανίλια σε σκόνη να νοστιμεύει τα γλυκά ωστόσο είναι εξαιρετική ιδέα για να κάνει τα δωμάτια του σπιτιού να μοσχοβολούν. Προθερμάνετε το φούρνο στους 300 βαθμούς Κελσίου. Στη συνέχεια ρίξτε μια-δυο κουταλιές της σούπας από τη βανίλια σε ένα ασφαλές πιάτο για φούρνο. Όταν ο φούρνος είναι έτοιμος, τοποθετήστε το πιάτο μέσα. Μόλις 20 λεπτά αργότερα, θα αρχίσετε να νιώθετε ότι ζείτε σε ένα αρτοποιείο.

bovary.gr