Διακόσμηση Κουζίνας

Τα χρώματα για το σπίτι που οι interior designers επιλέγουν τώρα και για πάντα

Όσο η άνοιξη πλησιάζει, νιώθουμε όλο και πιο έντονα την ανάγκη να ανανεώσουμε τους προσωπικούς μας χώρους. Στη διαδικασία αυτή, τα χρώματα παίζουν καθοριστικό ρόλο για το τελικό αποτέλεσμα, καθώς μπορούν να απογειώσουν οποιαδήποτε γωνία μέσα στο σπίτι μας. Οι experts στο interior design γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ποια είναι τα χρώματα που θεωρούνται must όσα χρόνια κι αν περάσουν, και τα προτείνουν ανεπιφύλακτα.

Το λευκό και οι αποχρώσεις του

all-white-interior-living-room.jpeg

Η πρώτη επιλογή τους δε θα μπορούσε να είναι άλλη πέρα από το λευκό και όλες τους τις αποχρώσεις. Πρόκειται για το πιο safe χρώμα, το οποίο οι ειδικοί προτιμούν ιδιαίτερα με σκοπό να δημιουργήσουν αρμονία στον χώρο. Πολλές φορές, το λευκό λειτουργεί σαν καμβάς, δίνοντας μας την ευκαιρία να «παίξουμε» με πιο έντονα χρώματα, χωρίς ωστόσο να χάνετε η ισορροπία. Εάν δεν το προτιμάτε, πείτε «ναι» στο εκρού ή στο ανοιχτό γκρι, ανάλογα τον τόνους που έχει το υπόλοιπο σπίτι.

Μπλε

blue-living-room-ideas-1650458172.jpg

Ένα χρώμα που τα τελευταία χρόνια έχει «εισέλθει» στις περισσότερες σύγχρονες κατοικίες, παρά το γεγονός πως πολλοί το θεωρούν έντονο. Στην πραγματικότητα, το μπλε και οι αποχρώσεις του είναι πάντα “in” στη διακόσμηση, με τους experts να λένε πως πρόκειται για μια επιλογή που «ζεσταίνει» έναν χώρο, κάνοντάς τον παράλληλα απίστευτα μοντέρνο. Ταιριάζει τέλεια με εξίσου fun τόνους, όπως το κίτρινο της ώχρας και φυσικά το κόκκινο.

Μαύρο

charcoal-modular-sofa.jpg

Η αλήθεια είναι πως εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα χρώμα παρεξηγημένο σε ό,τι αφορά στην παρουσία του στο interior design. Είναι δυναμικό, χαρίζει μοντέρνο χαρακτήρα και -ναι- θεωρείται τόσο διαχρονικό όσο και το λευκό. Σύμφωνα με τους designers, εάν το σπίτι σας είναι μικρό και θέλετε να επιλέξετε το μαύρο ως πρωταγωνιστικό χρώμα, τότε θα πρέπει να εντάξετε και μαζί και πιο φωτεινούς τόνους, ώστε το αποτέλεσμα να μην είναι σκοτεινό. Χρώματα όπως το καφέ, το γκρι και το λευκό, ταιριάζουν καταπληκτικά με το μαύρο.

Πράσινο

elgin-cafe-renesa-architecture-interior-india-restaurant-dezeen-2364-col-square.jpg

Βασικό στοιχείο που αναζητάμε για το σπίτι μας είναι η ζεστασιά και αυτό το χρώμα είναι από τα πιο ιδανικά για να την εξασφαλίσουμε. Το πράσινο συνδέεται με τη φύση και την ανάγκη μας να έρθουμε σε επαφή μαζί της, ενώ υπάρχουν τόσες πολλές αποχρώσεις που σίγουρα θα βρείτε την πιο σωστή για τον δικό σας χώρο. Μάλιστα, είναι ένα χρώμα που εξιτάρει τη φαντασία και ωθεί στη δημιουργικότητα.

Πράσινο της ελιάς

jean-stoffer.jpg

Η τέλεια εναλλακτική του κλασικού πράσινου! Μια εξαιρετικά ευέλικτη απόχρωση που λειτουργεί σε πολλούς διαφορετικούς χώρους. Μια super πρόταση ιδιαίτερα για τα ντουλάπια της κουζίνας, η ακόμα και για το μπάνιο. Πιο σκούρου ή πιο ανοιχτό, το πράσινο της ελιάς δημιουργεί την αίσθηση της ηρεμίας σε έναν χώρο γι’ αυτό και τελευταία το προτιμούν οι λάτρεις του είδους.

Απαλό ροζ

nexus-credit-sherwin-williams-2023-colormix-forecast-kestrel-white-sw-7516-and-likeable-sand-sw-6058.jpg

Αυτή η γλυκιά απόχρωση του ροζ είναι πάντα επίκαιρη! Έρχεται να αντικαταστήσει το μπεζ και συνδυάζεται υπέροχα με το διαχρονικό καφέ ή το ουδέτερο λευκό, χαρίζοντας έναν fun τόνο στο τελικό αποτέλεσμα. Επιλέξτε το για το υπνοδωμάτιό σας, καθώς είναι ξεκούραστο στο μάτι και θα σας βοηθήσει να κοιμάστε πιο ήρεμα.

Πηγή : glow.gr