Το σαλόνι είναι ένα δωμάτιο, θα λέγαμε, δραστηριότητας όπου οι άνθρωποι συγκεντρώνονται και κάνουν παρέα, καθώς και ένας χώρος για να χαλαρώσετε μετά από μια κουραστική ημέρα. Για να φέρετε σωστά την ισορροπία και να το κάνετε να δουλέψει για εσάς, καλό είναι να λάβετε προσεκτικά υπόψη κάποιες συμβουλές, αλλά το τελικό αποτέλεσμα σίγουρα αξίζει τον κόπο.

Για να διασφαλιστεί η ομαλή ανακαίνιση του σαλονιού σας, συγκεντρώσαμε και μοιραζόμαστε σε αυτό το άρθρο μαζί σας πέντε πράγματα που πρέπει να κάνετε πάντα πριν σχεδιάσετε αυτό το πολυλειτουργικό δωμάτιο.

Αρχικά, σημειώστε ποια όψη βλέπει το σαλόνι σας. Αυτό θα επηρεάσει το πώς πρέπει να εργαστείτε με το φυσικό φως. Ένα δωμάτιο με βόρειο προσανατολισμό που δέχεται ελάχιστο ή καθόλου άμεσο ηλιακό φως πρέπει να αντιμετωπίζεται διαφορετικά από το νότιο, όσον αφορά τα χρώματα και τη γενική αίσθηση του χώρου, σύμφωνα με τους σχεδιαστές.

Δεύτερον, σκεφτείτε ποια ώρα της ημέρας χρησιμοποιείτε περισσότερο το χώρο του σαλονιού. Εάν βρίσκεστε να χρησιμοποιείτε το σαλόνι σας κυρίως τα βράδια, οι διακοσμητές εσωτερικών χώρων προτείνουν την εισαγωγή χρωμάτων, υφών και λεπτομερειών που θα φαίνονται υπέροχα σε χαμηλότερο φως και θα συμβάλουν σε μια συνολική ζεστή αίσθηση.

Σαλόνι διακόσμηση

Κάντε ένα σαφές σχέδιο αποθήκευσης. Να είστε ρεαλιστές σχετικά με το τι πρέπει να αποθηκεύεται στο δωμάτιο – ειδικά αν δεν είστε μινιμαλιστής – τότε φροντίστε να εισαγάγετε αρκετό χώρο αποθήκευσης για να κρατάτε προσεκτικά μακριά από τα μάτια όλα τα πράγματα που δεν θα θέλατε να βρεθούν σε κοινή θεά. Έτσι ιδανικό για εσάς μπορεί να είναι ένα έπιπλο με έξτρα, κρυφό αποθηκευτικό χώρο.

Έχετε αυτό στο νου σας από την αρχή και όχι ως επακόλουθο. Ο προϋπολογισμός είναι βασικός παράγοντας για οποιοδήποτε έργο διακόσμησης, είτε μεγάλο, είτε μικρό, και όταν πρόκειται για τον επανασχεδιασμό του σαλονιού σας, σίγουρα πρέπει να διαθέσετε ένα αξιοπρεπές ποσό του προϋπολογισμού σας για καλό δάπεδο. Ενώ μπορείτε συχνά να κάνετε τα έπιπλα ή τα αξεσουάρ χαμηλότερου κόστους να φαίνονται υπέροχα, αν έχετε ένα φθηνό δάπεδο, μπορεί πραγματικά να τα ρίξει όλα κάτω.

Η τελευταία συμβουλή: Διαμορφώστε ένα δωμάτιο που είναι κατάλληλο για εσάς. Για πολλούς, το σαλόνι έγινε γραφείο, σχολείο και γυμναστήριο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οπότε σκεφτείτε πραγματικά πώς χρησιμοποιείτε το σαλόνι σας τώρα. Είναι όλα σχετικά με την προβολή τηλεόρασης; Ή έχετε περισσότερες πιθανότητες να παρακολουθήσετε τηλεόραση στο κρεβάτι και να χρησιμοποιήσετε το σαλόνι για διασκέδαση; Ή μήπως είναι ένας χώρος για ηρεμία και ησυχία; Εάν το σαλόνι σας είναι επίσης το γραφείο σας, δείτε πώς μπορείτε να το χωρίσετε για να έχετε μια διαφορετική αίσθηση όταν κάνετε δουλειά με την ώρα που προσπαθείτε να χαλαρώσετε.