Διακόσμηση Ιδέες

Πώς να διακοσμήσετε το σπίτι σας σε παριζιάνικο στιλ

Ένα διαμέρισμα στο Παρίσι μοιάζει με το μικρό μαύρο φόρεμα της Chanel. Χρειάζεται μόνο μερικά αξεσουάρ και μπορεί να δείχνει φανταστική για δεκαετίες. Ποιες είναι οι χρυσές συμβουλές για τη διακόσμηση ενός γοητευτικού και λειτουργικού σπιτιού σε παριζιάνικο στιλ;

Οι Γάλλοι διακοσμούν τους εσωτερικούς χώρους όπως ντύνονται. Χτίζουν την γκαρνταρόμπα τους σε πολλά κλασικά. Βασίζουν επίσης τον σχεδιασμό του σπιτιού τους σε μερικά βασικά έπιπλα και η υπόλοιπη διακόσμηση εξελίσσεται ανάλογα με την προσωπικότητά τους.

Στην πραγματικότητα, το παριζιάνικο στυλ θα είναι δύσκολο να συγκριθεί με άλλες τάσεις στην εσωτερική διακόσμηση. Δηλαδή, άλλες αξιοσέβαστες τάσεις βασίζονται στη στοχαστική διακόσμηση και στην περίπτωση του παριζιάνικου στυλ δεν ενοχλούν με στοχασμό, αλλά καθοδηγούνται από τη διάθεση και την ανάμειξη διαφορετικών στυλ.

Ποια είναι τα πιο σημαντικά στοιχεία για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα;

Μην πετάτε παλιά έπιπλα

Το κλειδί για το παριζιάνικο στυλ της εσωτερικής διακόσμησης είναι η συγχώνευση του παλιού και του νέου. Οι Γάλλοι λατρεύουν τα vintage έπιπλα. Ρίξτε μια ματιά στη σοφίτα σας και βρείτε ξεχασμένα κομοδίνα, καρέκλες, πολυθρόνες…

Αποδεχτείτε τις ατέλειες

Έχει γρατσουνιστεί το παρκέ σας; Δεν πειράζει, μην το αγγίζετε. Έχει αποφασίσει το παιδί σας να επιδείξει τις καλλιτεχνικές του ικανότητες και να κάνει μια ζωγραφιά στον τοίχο; Πάρτε ένα πλαίσιο από κομμάτια χωρίς γυαλί και τοποθετήστε το στον τοίχο για να πλαισιώσετε αυτό το μικρό αριστούργημα. Έσπασε ο τοίχος της κουζίνας σας; Δεν χρειάζεται να το αλλάξετε. Η ατέλεια είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας και οι Γάλλοι δεν προσπαθούν να την κρύψουν αλλά την αποδέχονται ως ευπρόσδεκτη. Δεν χρειάζεται να είναι όλα ομοιόμορφα και φαινομενικά τέλεια στον ζωτικό μας χώρο.

Παίξτε με τα υλικά

Μια πινελιά κομψότητας και αίγλης θα σας δώσουν άτυπα υλικά όπως το βελούδο και το μπροκάρ, που θα σας κάνουν αμέσως να νομίζετε ότι βρίσκεστε σε γαλλικό γήπεδο. Ο βελούδινος καναπές είναι μια τέλεια προσθήκη στο σαλόνι, καθώς και τα διακοσμητικά μπροκάρ μαξιλάρια.

Ουδέτερο φόντο και αποτελεσματικές λεπτομέρειες

Όσον αφορά τα χρώματα τοίχων, στα περισσότερα κλασικά παριζιάνικα σπίτια θα βρείτε ουδέτερες αποχρώσεις όπως το λευκό ή το μπλε. Χάρη σε αυτή τη χρωματική παλέτα δημιουργείται ένα ουδέτερο φόντο στο οποίο θα εκφράζονται ακόμα καλύτερα ενδιαφέρουσες, πολύχρωμες και αποτελεσματικές λεπτομέρειες.

Παραβίαση των κανόνων επεξεργασίας

Φανταστείτε την αισθητική του ζωτικού σας χώρου, αλλά μη φοβάστε απρόβλεπτα στοιχεία. Μία από τις καλύτερες πτυχές του παριζιάνικου στυλ είναι ότι οι κανόνες του μοντάζ δεν τηρούνται ποτέ αυστηρά.

Μην ξεχνάτε τα προσωπικά στοιχεία

Το σπίτι σας πρέπει να είναι μια αντανάκλαση της προσωπικότητάς σας. Ξεχωριστές φωτογραφίες, ταξιδιωτικά αναμνηστικά, αγαπημένοι δίσκοι ή βιβλία… Αφήστε την αγάπη που μπαίνει στο χώρο σας να σας δώσει αμέσως μια εντύπωση του τρόπου ζωής σας.

Λειτουργικότητα πάνω από όλα

Ο χώρος διαβίωσής μας πρέπει να είναι πρακτικός, δεδομένων όλων όσων έχω να κάνω καθημερινά. Οι Γάλλοι θέλουν να λειτουργήσουν και οι λεπτομέρειες στο σπίτι τους. Δεν θα πάρετε μια συρταριέρα αντίκες μόνο για να διακοσμήσετε το διάδρομό σας, πρέπει να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση αντικειμένων.

Πηγή: mononews.gr