Διακόσμηση Ιδέες

Ισπανικό στυλ στο εσωτερικό του σπιτιού σας

Η Ισπανία είναι μια χώρα του ήλιου και των πορτοκαλιών, όπου ζουν χαρούμενοι, φιλόξενοι και ταμπεραμέντο άνθρωποι. Ο ισπανικός hot χαρακτήρας εκδηλώνεται επίσης στον εσωτερικό σχεδιασμό των χώρων διαβίωσης, όπου το πάθος και η φωτεινότητα αντικατοπτρίζονται στις λεπτομέρειες και τα διακοσμητικά στοιχεία. Στην εσωτερική διακόσμηση, το ισπανικό στυλ ανήκει σε μια από τις έθνικ τάσεις. Αυτός είναι ένας συνδυασμός αραβικών μοτίβων, καρυκευμένων με λατινοαμερικανικές και ευρωπαϊκές παραδόσεις. Αυτός ο ασυνήθιστος συνδυασμός κάνει την ισπανική γεύση μοναδική και εκφραστική με τον δικό της τρόπο.

Τι είναι;

Το σύγχρονο ισπανικό στιλ είναι μια συλλογή από εντυπωσιακές τεχνικές σχεδιασμού που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία μιας ιδιοσυγκρασιακής γεύσης για ένα εσωτερικό κατοικιών. Η ισπανική κατεύθυνση φέρνει μαζί της τη φωτεινότητα των χρωμάτων, την αίσθηση διακοπών, την αφθονία του ήλιου και την ενότητα με τη φύση. Για να δημιουργήσετε ένα ισπανικό εσωτερικό, θα χρειαστεί να επιστρέψετε στις απαρχές του αποικιακού στυλ.

Τα χαρακτηριστικά αυτής της κατεύθυνσης περιλαμβάνουν τους ακόλουθους παράγοντες:

  • Η φωτεινή παλέτα χρωμάτων και ο συνδυασμός απαλών τόνων δημιουργούν μια αίσθηση φωτός, ζεστασιάς και άνεσης.
  • Τα μεγάλα παράθυρα επιτρέπουν στο φως της ημέρας να εισέλθει στο δωμάτιο, πλημμυρίζοντας το με ηλιακό φως.
  • η χρήση στολιδιών και αξεσουάρ σάς επιτρέπει να τοποθετείτε οπτικές πινελιές όπου είναι απαραίτητο.
  • Στο εσωτερικό χρησιμοποιούνται φυσικά υλικά – ξύλο, πέτρα, γυαλί, μέταλλο.
  • ο σχεδιασμός συνδυάζει επιδέξια την απλότητα και την πολυτέλεια.

Οι εκφραστικές και ζωντανές αντιθέσεις προσελκύουν την προσοχή των ανθρώπων που θέλουν να μεταμορφώσουν το σπίτι τους σε μια μοντέρνα σχεδιαστική κατεύθυνση.

Το ισπανικό στυλ στην εσωτερική διακόσμηση χωρίζεται συνήθως σε 2 τύπους.

  • Μοντέρνα εμφάνιση. Η σκηνοθεσία έχει υποστεί μια μικρή μεταμόρφωση – ο συνδυασμός της αρχαιότητας και των σύγχρονων στοιχείων κατέστησε δυνατή την επίτευξη ενός μοναδικού τελικού αποτελέσματος.

Κλασική εμφάνιση. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τη χρήση στυλ και στοιχείων που συνδέονται με τις αρχαίες ισπανικές παραδόσεις που έχουν χρησιμοποιηθεί για την επίπλωση των χώρων διαβίωσης τους τελευταίους αιώνες.

Η ιδιαιτερότητα του ρουστίκ χρώματος μπορεί να τονιστεί με τη βοήθεια δοκών οροφής, τα οποία αφήνονται για προβολή, βάφοντάς τα σε ανοιχτά χρώματα.

Χαρακτηριστικά γνωρίσματα

Η διακόσμηση ενός μπαλκονιού, ενός διαμερίσματος, μιας εξοχικής βίλας ή ενός σπιτιού με αίθριο σε ισπανικό στιλ θα απαιτήσει τη χρήση κατάλληλων χαρακτηριστικών, τα οποία πρέπει να παρουσιάζονται επιδέξια, τοποθετώντας σωστά τους τόνους.

Φινίρισμα δαπέδου, τοίχου και οροφής

Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην εσωτερική διακόσμηση του δαπέδου, των τοίχων και της οροφής. Για διακόσμηση μπορούν να χρησιμοποιηθούν παράθυρα από βιτρό, πλακάκια, ταπετσαρίες, πάνελ τοίχων, καθρέφτες. Κάθε αντικείμενο για διακόσμηση έχει τη δική του αρχή εκτέλεσης.

Τις περισσότερες φορές, το δάπεδο σε ένα εσωτερικό καστιλιάνικο είναι κατασκευασμένο από ξύλινο δάπεδο., καθώς αυτό το υλικό συνδυάζεται πιο ευνοϊκά με άλλες λεπτομέρειες της διακόσμησης και φέρνει επίσης αρμονία και άνεση στη συνολική εμφάνιση του εσωτερικού.

Εκτός από το ξύλο, τα κεραμικά πλακίδια μπορούν να γίνουν ένα κάλυμμα δαπέδου, το οποίο θα γίνει ένα είδος τεχνικής σχεδιασμού στην τοποθέτηση οπτικών τόνων. Το σχέδιο πλακιδίων μπορεί να γίνει με τη μορφή συνδυασμού μοτίβων και διακοσμητικών και χρησιμοποιούνται επίσης μονόχρωμα προϊόντα από πηλό, τα οποία δημιουργούν τον σύνδεσμο μιας αμμώδους παραλίας.

Συχνά χτίζονται σγουρές καμάρες μεταξύ δωματίων, κάτι που δεν συνεπάγεται την εγκατάσταση θυρών. Η επιφάνεια των τοίχων είναι φινιρισμένη με γύψο, βαμμένη ή διακοσμημένη με ανάγλυφη ταπετσαρία και επίσης βαμμένη με στολίδια που βρίσκονται κοντά στην οροφή.

Χρωματιστά

Η κύρια χρωματική έμφαση στο ισπανικό εσωτερικό είναι το λευκό. Χρησιμεύει ως φόντο για πιο κορεσμένα χρώματα. Τα φωτεινά σημεία στον σχεδιασμό του δωματίου δεν είναι τόσο τεράστια όσο μπορεί να φαίνεται με την πρώτη ματιά. Συνδυάζονται με πιο ουδέτερους τόνους και δείχνουν ιδιαίτερα ελκυστικά στο φόντο τους. Σιτάρι, πορτοκαλί, κόκκινο, κίτρινο, καφέ, ελιά και άλλα χρώματα φυσικών χρωμάτων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διακόσμηση.

Για παράδειγμα, επιτρέπεται μια χαρούμενη ταραχή χρωμάτων για τη διακόσμηση μιας κουζίνας, ενώ μια συγκρατημένη παλέτα χρωμάτων και αποχρώσεων θα χρησιμοποιηθεί για ένα σαλόνι ή ένα υπνοδωμάτιο.

Επιπλα

Το κύριο υλικό από το οποίο κατασκευάζονται οι πόρτες και τα έπιπλα, σε ισπανικό στυλ, θεωρείται το ξύλο.

Οι προσόψεις από ντουλάπες, πλάτες κρεβατιών, πολυθρόνες, καναπέδες είναι διακοσμημένες με περίπλοκα σκαλίσματα, διακοσμημένα με σφυρήλατα στοιχεία. Τα πόδια των τραπεζιών και των καρεκλών έχουν χαριτωμένες καμπύλες και απαλά ανάγλυφα.

Είναι συνηθισμένο να καλύπτετε την επιφάνεια ενός καναπέ, πολυθρόνας ή καναπέ με όμορφες κάπες φτιαγμένες σε εθνικό στυλ. Μπορείτε συχνά να δείτε ψάθινες καρέκλες, πολυθρόνες ή τραπέζια στο εσωτερικό. Τέτοια έπιπλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για το κλασικό καστιλιάνικο στυλ όσο και σε μοντέρνα διαμερίσματα.

Φωτισμός

Ένα χαρακτηριστικό του εσωτερικού, κατασκευασμένο στην ισπανική παράδοση, είναι το άφθονο φως. Εκεί, όπου δεν υπάρχει αρκετό φυσικό ηλιακό φως, ένας πολυέλαιος έρχεται στη διάσωση, ο οποίος είναι σκόπιμα αναρτημένος όσο το δυνατόν χαμηλότερα. Οι αποχρώσεις μπορούν να έχουν τη μορφή κεριών ή άλλων σχημάτων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, εάν το απαιτεί ο σχεδιασμός, αντί για πολυέλαιο χρησιμοποιούνται κηροπήγια δαπέδου με μεγάλο αριθμό κεριών.

Οι απλίκες τοίχου χρησιμοποιούνται σπάνια στους ισπανικούς εσωτερικούς χώρους. και, αν προκύψει τέτοια ανάγκη, οι απλίκες επιλέγονται στυλιζαρισμένες ως παλιό φανάρι ή κηροπήγιο, αναδημιουργώντας έτσι την αίσθηση του Μεσαίωνα. Στις σύγχρονες εσωτερικές επιλογές, χρησιμοποιείται κρυφός φωτισμός οροφής.

Διακόσμηση δωματίου

Πριν προχωρήσετε στην επισκευή ή την ανακαίνιση των χώρων σε ισπανικό στιλ, είναι απαραίτητο να εξετάσετε προσεκτικά όλες τις εσωτερικές λεπτομέρειες. Για τον σκοπό αυτό, δημιουργούν ένα έργο για τη διάταξη ενός σπιτιού ή των επιμέρους δωματίων του: ένα σαλόνι, ένα μπάνιο, μια κουζίνα, ένα υπνοδωμάτιο, ένα νηπιαγωγείο ή ένα δωμάτιο για έναν έφηβο.

Η διακόσμηση του δωματίου μπορεί να είναι η εξής.

  • Σαλόνι. Αυτό το δωμάτιο θεωρείται το πιο σημαντικό για τους χαρούμενους και φιλόξενους Ισπανούς. Είναι απαραίτητο όλη η μεγάλη οικογένεια ή πολλοί καλεσμένοι να μπορούν να χωρέσουν σε ένα μεγάλο τραπέζι. Το κεντρικό στοιχείο είναι ένα μεγάλο τραπέζι ή ένας τεράστιος καναπές που βρίσκεται στο κέντρο του δωματίου.

Προσόψεις, πόδια, υποβραχιόνια – όλα αυτά είναι διακοσμημένα με σκαλίσματα ή εκτελούνται σκόπιμα με αυστηρό ασκητισμό. Η ταπετσαρία του καναπέ και της πολυθρόνας είναι από δέρμα, βελούδο. Οι τοίχοι του δωματίου είναι διακοσμημένοι με πίνακες ζωγραφικής, ταπετσαρίες, καθρέφτες. Για φωτισμό χρησιμοποιούν σφυρήλατους ογκώδεις πολυελαίους με πλούσιο ένθετο.

Κουζίνα. Οι Ισπανοί τελειώνουν τους τοίχους αυτού του δωματίου με πλακάκια ή χρησιμοποιούν απομίμηση τούβλων. Τα έπιπλα κουζίνας μπορούν να επιλεγούν σε χρώματα καφέ ή ελιάς.

Ένα τραπέζι για μαγείρεμα μπορεί να εγκατασταθεί στο κέντρο της κουζίνας, μια σόμπα και ένας νεροχύτης τοποθετούνται κατά μήκος του τοίχου. Η οροφή της κουζίνας είναι πιο συχνά διακοσμημένη με ξύλινα δοκάρια με τραχιά υφή. Τσαγιέρες, σέσουλες, κουτάλες, όμορφα πιάτα, σετ μαχαιριών, τηγάνια χρησιμοποιούνται ως διακοσμητικά και αξεσουάρ. Όλα αυτά είναι κρεμασμένα στους τοίχους με συγκεκριμένη σειρά ή τοποθετούνται σε ράφια που είναι ανοιχτά για προβολή.

Μπάνιο και τουαλέτα. Το ισπανικό μπάνιο χαρακτηρίζεται από τη χρήση κεραμικών πλακιδίων διαφόρων μεγεθών. Συχνά μπορείτε να δείτε μωσαϊκά που συμπληρώνουν την κύρια διακόσμηση του δωματίου.

Ως διακόσμηση χρησιμοποιούνται μεταλλικά αξεσουάρ: πιάτα σαπουνιού, θήκες για πετσέτες, καθρέφτες με πλαίσιο.

Υπνοδωμάτιο. Το ισπανικό υπνοδωμάτιο εκτελείται τις περισσότερες φορές σε μινιμαλιστικό στυλ. Δεν συνηθίζεται να χρησιμοποιείτε έντονα χρώματα εδώ. Στο κέντρο του εσωτερικού υπάρχει ένα κρεβάτι, το οποίο μπορεί να κατασκευαστεί από ακριβό ξύλο και να διακοσμηθεί με σκαλίσματα. Συνηθίζεται να καλύπτετε το κρεβάτι με ένα μονόχρωμο κάλυμμα, στο πάνω μέρος του οποίου τοποθετούνται μαξιλάρια, φτιαγμένα επίσης σε συγκρατημένα χρώματα.

Ένα βάθρο τοποθετείται κοντά στο κρεβάτι, όπου τοποθετείται η λάμπα. Εκτός από τους πίνακες ζωγραφικής, υπάρχουν μεγάλοι καθρέφτες στην κρεβατοκάμαρα – αυτή η τεχνική σας επιτρέπει να κάνετε το δωμάτιο οπτικά πιο ευρύχωρο.

Εάν δεν θέλετε να δημιουργήσετε ένα ισπανικό εσωτερικό από την αρχή, μπορείτε να προσθέσετε μια πινελιά αυτής της ηλιόλουστης χώρας με την επιδέξια χρήση αξεσουάρ.

Όμορφα παραδείγματα εσωτερικών χώρων

Ο κλασικισμός στην ισπανική έκδοση στρέφεται προς τη λειτουργικότητα και τον συνδυασμό φωτεινών χρωμάτων με ήρεμες αποχρώσεις που χρησιμοποιούνται ως κύριο φόντο.

Η επίπλωση του ισπανικού εσωτερικού εκπέμπει ενέργεια και θετικότητα, ελκύει και μαγεύει.

Το ξεχωριστό στυλ της Ισπανίας, αναδημιουργημένο στο εσωτερικό, είναι πολύ δημοφιλές στο μοντέρνο σχεδιασμό.

Ο σχεδιασμός ισπανικού στιλ έχει να κάνει με την άνεση, την απλότητα και τα ζωντανά χρώματα. Η εκφραστικότητα βρίσκεται σε αποχρώσεις και προσθήκες.

Το κύριο χαρακτηριστικό του καστιλιάνικου σχεδιασμού είναι ότι είναι ευέλικτο και συνδυάζεται με άλλους τομείς λύσεων στυλ εσωτερικού χώρου.