Το σπίτι είναι κάτι σαν καταφύγιο. Και το πιο ιερό μέρος του, είναι πάντα το υπνοδωμάτιο. Είναι ο χώρος όπου ξεκινάς και τελειώνεις τη μέρα σου. Εκεί, όπου πηγαίνεις για να χαλαρώσεις και να επαναφορτίσεις τις μπαταρίες σου. Γι αυτό είναι σημαντικό να δίνεις ιδιαίτερη βάση στη διακόσμησή του.

Από τους χρωματικούς συνδυασμούς μέχρι την οργάνωση του χώρου και τις προσωπικές πινελιές, τα υφάσματα και τα διακοσμητικά, ο στόχος είναι να δημιουργήσεις ένα υπνοδωμάτιο που να σε εμπνέει και να σε ηρεμεί ταυτόχρονα. Οι διακοσμητές εσωτερικών χώρων έχουν, πάντως μερικές συμβουλές για να πετύχεις την καλύτερη πιθανή διακόσμηση του υπνοδωματίου.

  • «Αγκάλιασε» τους απαλούς ροζ τόνους

Το απαλό ροζ είναι ένα ουδέτερο χρώμα που εξακολουθεί να είναι ζεστό και φιλόξενο. Είναι ένα καταπραϋντικό και εκλεπτυσμένο χρώμα που συνδυάζεται όμορφα με τα nudes. Σε κουρτίνες ή μαξιλάρια είναι η τέλεια επιλογή να δώσεις έναν φιλικό χαρακτήρα στο δωμάτιό σου.

  • Πρόσθεσε φυτά

Τα φυτά είναι ένας εύκολος τρόπος για να προσθέσεις μια έκρηξη χρώματος και μια αίσθηση γαλήνης στο υπνοδωμάτιο. Τα φυτά εσωτερικού χώρου με χαμηλή συντήρηση που θα ευδοκιμήσουν καλύτερα σε συνθήκες υπνοδωματίου, είναι μια καλή επιλογή. Όσον αφορά στην τοποθέτηση, προτίμησε σημεία όπως κομοδίνα, περβάζια παραθύρων ή κρεμαστές γλάστρες.

  • Ενσωμάτωσε απαλό φωτισμό

Ο σωστός φωτισμός είναι αναπόσπαστο στοιχείο σε οποιοδήποτε μέρος του σπιτιού, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικός στο υπνοδωμάτιο. Ο χαμηλός φωτισμός μπορεί να σε βοηθήσει να χαλαρώσεις. Εξάλλου, η διάθεση που δημιουργείται μέσω του φωτισμού είναι καθοριστική σε κάθε υπνοδωμάτιο, καθώς το παν είναι να μοιάζει ο χώρος οικείος, ζεστός, αλλά και χαλαρωτικός.

  • Γίνε δημιουργικός με τους καθρέφτες

Οι καθρέφτες είναι απαραίτητοι σε μια κρεβατοκάμαρα, καθώς προσθέτουν βάθος, κάνουν τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος και φωτεινότερος. Εάν θέλεις να προσθέσεις καθρέφτες στο δωμάτιό σου, δεν χρειάζεται να κάνεις μια τυπική επιλογή. Για παράδειγμα, αντί να κρεμάσεις στον τοίχο έναν μεγάλο καθρέφτη, βάλει 2-3 ώστε να δώσεις διάσταση στον χώρο.

  • Δοκίμασε ένα all-white αποτέλεσμα

Για μια ονειρική ιδέα διακόσμησης υπνοδωματίου, σκέψου να επιλέξεις ένα λευκό χρώμα και στη συνέχεια να παίξεις με την υφή για να δημιουργήσεις βάθος. Ένα all-white αποτέλεσμα θα δημιουργήσει μια γαλήνια, εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα και μια τέλεια ισορροπία μεταξύ πολυτέλειας και άνεσης.

  • Δημιούργησε μια cozy γωνιά για να διαβάζεις βιβλία

Και ποιος δεν θέλει να έχει έναν χώρο στο σπίτι ή το υπνοδωμάτιό του για να ξεφυλλίζει ένα περιοδικό ή να διαβάζει ένα βιβλίο; Το πιο σημαντικό, πάντως, για να δημιουργήσεις μια cozy γενιά είναι μια άνετη καρέκλα, η οποία, με μερικά μαξιλάρια και ένα ωραίο ριχτάρι, θα σου προσφέρει ένα καταφύγιο χαλάρωσης.

*jenny.gr