Διακόσμηση Κρεβατοκάμαρας

Ιδέες διακόσμησης τοίχου κρεβατοκάμαρας – 19 δημιουργικοί τρόποι για να στολίσετε τους τοίχους σας με προσωπικότητα

Ένα υπνοδωμάτιο πρέπει να είναι ένα γαλήνιο καταφύγιο, αλλά θα πρέπει επίσης να είναι γεμάτο με προσωπικότητα ως το δικό μας προσωπικό καταφύγιο που συχνά μόνο εμείς μπορούμε να δούμε μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα των επισκεπτών. Οι ιδέες μας για τη διακόσμηση του τοίχου της κρεβατοκάμαρας θα σας βοηθήσουν να προσθέσετε γοητεία, προσωπικότητα και χαρές χαρακτήρα. 

Ο πειραματισμός με διαφορετικές μορφές τέχνης τοίχου κρεβατοκάμαρας είναι η μισή απόλαυση – υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να ενσωματώσετε την τέχνη στις ιδέες του υπνοδωματίου σας, είτε μέσω παραδοσιακών πίνακες ζωγραφικής σε καμβά, φωτογραφικές εκτυπώσεις ή ταπετσαρίες και φουντωτές επιτοίχιες. 

«Όταν σχεδιάζετε την κρεβατοκάμαρά σας, η απόφαση να βάλετε κάτι σε κάθε τοίχο εξαρτάται πραγματικά από την προσωπική προτίμηση, αλλά υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη», συμβουλεύει η Anna Hill, διευθύντρια μάρκας και σύμβουλος χρωμάτων σε μια μεγάλη εταιρία. «Είναι σημαντικό να δημιουργήσετε έναν ξεκούραστο, ισορροπημένο και αρμονικό χώρο, και παρόλο που η δημιουργία ενός χαρακτηριστικού σε κάθε τοίχο μπορεί να προσφέρει συμμετρία και ισορροπία, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν υπερφορτώνετε τον χώρο.»

«Περισσότερο από ποτέ, οι αγοραστές αγοράζουν αντικείμενα που τους φέρνουν χαρά και αντικατοπτρίζουν την ατομικότητά τους, και πολλοί στρέφονται στη χειροποίητη διακόσμηση τοίχων για να προσθέσουν μοναδικές πινελιές στους τοίχους του υπνοδωματίου τους», λέει η Dayna Isom Johnson.

Ιδέες διακόσμησης τοίχου κρεβατοκάμαρας

Η διαδικασία εισαγωγής της διακόσμησης τοίχων στην κρεβατοκάμαρα θα πρέπει να βασίζεται σε σχεδιαστικές ιδέες που σας ελκύουν προσωπικά, και σε τι μπορείτε να φανταστείτε ότι έχετε ένα σπίτι στο δωμάτιό σας. 

«Όταν σχεδιάζετε ένα υπνοδωμάτιο, δεν υπάρχουν σκληροί ή γρήγοροι κανόνες σχετικά με το αν θα πρέπει να έχετε κάτι σε κάθε τοίχο, καθώς αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις προσωπικές σας προτιμήσεις, το μέγεθος και τη διάταξη του δωματίου και τη συνολική αισθητική που προσπαθείτε να επιτύχετε». λέει η Lorraine Aaron, ιδρυτής της Curious Egg. 

Είτε αναζητάτε ιδέες για τοίχους με έμφαση στην κρεβατοκάμαρα είτε απλά για να προσθέσετε μερικά διακριτικά κομμάτια εδώ και εκεί, οι ιδέες μας για τη διακόσμηση του τοίχου της κρεβατοκάμαρας θα σας βοηθήσουν να κάνετε δραστικό αντίκτυπο με ελάχιστη φασαρία. 

1. Κάντε μια τολμηρή δήλωση με μια ανάρτηση στον τοίχο

(Photo : Future PLC)

Οι επιτοίχιες, ακόμη και τα ελαφριά χαλιά μπορούν να κρεμαστούν με επιτυχία στους τοίχους – αρκεί να χρησιμοποιείτε τα σωστά εξαρτήματα. Είναι ένας υπέροχος τρόπος για να προσθέσετε χρώμα, εκτύπωση και υφή σε έναν απλό τοίχο. 

Ο ευκολότερος (και πιο προσιτός) τρόπος για να προσθέσετε μια κρεμαστή τοίχου στο σπίτι σας είναι να μετατρέψετε ένα χαλί οικονομικό σε ένα. Οι μεγάλες επιτοίχιες κουβέρτες μπορεί να έχουν μια τιμή, αλλά μπορείτε να βρείτε προσιτά και όμορφα χαλιά για δρομέα σε πολλά καταστήματα του δρόμου. Ένας από την ομάδα μας μετέτρεψε ένα χαλί Dunelm αξίας £39 σε κρεμαστή τοίχου και φαινόταν καταπληκτικό. 

Διατηρήστε το υπόλοιπο σχέδιο απλό, ώστε το σχέδιο που έχετε επιλέξει να είναι υπερήφανο για τη θέση του και εάν έχετε φωτιστικά τοίχου τοποθετήστε τα συμμετρικά σε κάθε πλευρά για ισορροπία.

2. Προσθέστε ένα διακοσμητικό φλουρί με ένα στεφάνι

(Photo : Industville/@joeykendallbrown)

Μπορεί να πιστεύετε ότι οι ιδέες διακόσμησης τοίχου κρεβατοκάμαρας πρέπει να είναι μεγάλες και τολμηρές, αλλά τα μικρότερα στοιχεία μπορούν επίσης να έχουν μεγάλο αντίκτυπο. 

«Η εισαγωγή ενός φυσικού στεφάνου στη διακόσμηση του υπνοδωματίου σας είναι μια καινοτόμος μέθοδος για να φέρετε την ηρεμιστική επιρροή του εξωτερικού χώρου στον προσωπικό σας χώρο», λέει η Mara Rypacek Miller, διευθύνουσα σύμβουλος, Industville. 

«Καθώς αυτά τα κομμάτια είναι συχνά χειροποίητα, ενσωματώνουν ένα στοιχείο ρουστίκ γοητείας, ενώ η οργανική τους φύση μπορεί να εισάγει μια αίσθηση γαλήνης. Οι πράσινες ή φυσικές αποχρώσεις του στεφανιού μπορούν να χρησιμεύσουν ως αναζωογονητική οπτική έμφαση, βοηθώντας στη δημιουργία μιας ειρηνικής διάθεσης. 

Το στεφάνι που εμφανίζεται εδώ συνδυάζεται με το όμορφα κατασκευασμένο φωτιστικό τοίχου του Μπρούκλιν που συμπληρώνει το χρώμα του στεφανιού. 

3. Γίνε έξυπνος με τα ράφια κουτιών

(Photo : Future PLC)

Μερικές φορές είναι καλό να σκέφτεστε ακατάλληλα – συγχωρέστε το λογοπαίγνιο! Εάν αγαπάτε ένα εύκολο έργο DIY, σκεφτείτε να αγοράσετε (ή να φτιάξετε) μερικά ράφια κουτιών και να τα κρεμάσετε στους τοίχους σας. Αυτά είναι ιδανικά εάν θέλετε να μετατρέψετε την αποθήκη σας σε μια στιγμή διακόσμησης τοίχου, κάτι που μερικές φορές είναι απαραίτητο όταν σχεδιάζετε ιδέες για μικρά υπνοδωμάτια. 

Μπορείτε να βάψετε τα ράφια στο ίδιο χρώμα με τους τοίχους για να τα βοηθήσετε να ενωθούν και τα υπάρχοντά σας να μιλήσουν. Εναλλακτικά, επιλέξτε ένα έντονο χρώμα για να τα κάνετε μια δήλωση από μόνα τους.  

4. Να είστε δημιουργικοί με το color blocking

(Photo: Benjamin Moore)

Γιατί να επιλέξετε μία απόχρωση όταν μπορείτε να επιλέξετε τρεις; Αυτή είναι η ευκαιρία σας να γίνετε πραγματικά δημιουργικοί με τις ιδέες σας για τη βαφή – απλώς κάντε την προετοιμασία σας πρώτα με ταινία βατράχου, ώστε οι άκρες σας να ξεχωρίζουν τέλεια. 

«Το μπλοκάρισμα χρωμάτων όχι μόνο προσθέτει ένα διασκεδαστικό μοτίβο στο δωμάτιο, αλλά επίσης εστιάζει σε μια συγκεκριμένη περιοχή μέσα σε έναν χώρο», λέει η Helen Shaw, διευθύντρια μάρκετινγκ, Benjamin Moore. 

«Σας επιτρέπει να εξερευνήσετε συνδυασμούς χρωμάτων που προκαλούν τα παραδοσιακά στυλ. Δοκιμάστε να συνδυάσετε πορτοκαλί, κοραλλί και απαλό πράσινο για μια φρέσκια, τροπική αίσθηση που σας μεταφέρει σε μια όαση διακοπών. Λόγω της αντίθεσης της χρωματικής παλέτας, συνιστάται να διατηρείτε αυτό το θέμα σε έναν τοίχο ή γωνία της κρεβατοκάμαρας – αυτό επιτρέπει στα ζωντανά και μοναδικά μοτίβα να κάνουν μια δήλωση, αλλά να μην είναι υπερβολικά.’

5. Προσθέστε ένα υφασμάτινο κουβούκλιο

(Photo : Future PLC)

Για μια πραγματικά παρακμιακή και Bridgertonesque κρεβατοκάμαρα, επιλέξτε έναν εντυπωσιακό υφασμάτινο θόλο κρεβατιού. Εντυπωσιακό σίγουρα και ιδανικό αν αγαπάτε τα χαρακτηριστικά εποχής, θα είναι μια ζεστή προσθήκη στην κρεβατοκάμαρά σας που καταλαμβάνει επίσης χώρο στον τοίχο με διακοσμητικό τρόπο. 

Μπορείτε να το ταιριάξετε με το σχέδιό σας ή να επιλέξετε ένα καθαρά μαξιμαλιστικό στυλ και να χρησιμοποιήσετε διάφορα prints και μοτίβα. Διατηρήστε τους τοίχους σας απλούς, ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν ως οπτικό στοιχείο γείωσης για να καθίσει το σχέδιο. 

6. Να είστε έξυπνοι με τα ράφια σας

Εάν είστε ενοικιαστής, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να μην μπορείτε να κρεμάσετε πράγματα από τους τοίχους σας, εδώ πρέπει να είστε έξυπνοι και να προσαρμόζεστε σε νέες επιλογές. 

«Τα αρθρωτά ράφια είναι ένας ιδανικός τρόπος για να προσθέσετε ενδιαφέρον στους τοίχους του υπνοδωματίου σας», λέει ο Jonathan Clark, δημιουργικός διευθυντής του Shelved. 

«Χρησιμοποιώντας όλο τον διαθέσιμο κατακόρυφο χώρο, μια μονάδα ραφιών παρέχει την τέλεια βάση για την προβολή των αγαπημένων σας βιβλίων, αναμνηστικών ή διακοσμητικών αντικειμένων, παράλληλα με τη σωστή οργάνωση του υπνοδωματίου σας. Το καλύτερο κομμάτι; Είναι επίσης φιλικά προς τον ενοικιαστή, ώστε να μπορείτε να προσθέσετε προσωπικές πινελιές χωρίς να αφήσετε ίχνη, ιδανικά για όσους δεν μπορούν να κρεμάσουν έργα τέχνης τοίχου ή εικόνες απευθείας στον τοίχο».

7. Κρεμάστε μια τοιχογραφία

(Photo: Curious Egg)

Οι τοιχογραφίες τοίχου έχουν γίνει μια δημοφιλής προσθήκη τα τελευταία χρόνια και αποτελούν μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στις τυπικές ιδέες ταπετσαρίας κρεβατοκάμαρας, καθώς έχουν πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο σε μεγάλη κλίμακα. 

«Η εκφραστική ταπετσαρία σε όλο το δωμάτιο μπορεί πραγματικά να κάνει ένα μικρό δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο, ζωντανεύοντας και ανοίγοντας τους τοίχους», λέει η Lorraine Aaron, ιδρυτής της Curious Egg. «Εναλλακτικά, το να έχετε ένα σημείο εστίασης σε έναν τοίχο μπορεί επίσης να είναι πραγματικά αποτελεσματικό, μπορείτε επίσης να διασκεδάσετε με την κλίμακα του σχεδίου. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα μεγάλο έργο τέχνης, ένα κεφαλάρι ή μια όμορφη τοιχογραφία, όπως το σχέδιο Mystic σε γαλαζοπράσινο – μπορεί να λειτουργήσει ως άγκυρα για τον σχεδιασμό του δωματίου.’

8. Δημιουργήστε έναν εστιακό τοίχο πάνω από ένα κρεβάτι

(Photo :  Fenwick & Tilbrook)

Η Anna Hill, διευθύντρια μάρκας και σύμβουλος χρωμάτων, Fenwick & Tilbrook, προτείνει τη δημιουργία ενός εστιακού τοίχου για να στερεώσετε το σχέδιο του υπνοδωματίου σας, πιστεύουμε ότι αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή, ειδικά αν η κρεβατοκάμαρά σας είναι μεγάλη και χρειάζεται ένα άνετο στοιχείο. 

«Θα μπορούσατε να δημιουργήσετε ένα χαρακτηριστικό χρησιμοποιώντας μπογιά – είτε είναι ένα έντονο χρώμα, μια τοιχογραφία τοίχου χρησιμοποιώντας γεωμετρικά σχήματα ή ακόμα και έχοντας δύο ή τρία χρώματα ως «πάνελ» στον τοίχο πίσω από το κρεβάτι σας. 

«Αυτό μπορεί πραγματικά να κάνει μια δήλωση και να μετατρέψει τον τοίχο του κεφαλιού στο εστιακό σημείο της κρεβατοκάμαρας, αφήνοντας τους άλλους τοίχους ως «αρνητικό χώρο» σε ουδέτερα ή τονικά, συμπληρωματικά χρώματα. Στη συνέχεια, θα μπορούσατε να προσθέσετε διακόσμηση, όπως έργα τέχνης ή καθρέφτες για να προσθέσετε αυτή την πολύ σημαντική ισορροπία. 

«Βεβαιωθείτε ότι έχετε εξετάσει πώς η διακόσμηση σε κάθε τοίχο συμβάλλει στη συνολική ροή και συνοχή του δωματίου. Το σχέδιο θα πρέπει να τραβάει το βλέμμα γύρω από το χώρο χωρίς να δημιουργεί μια ασύνδετη ή ακατάστατη αίσθηση ».

9. Να είστε δημιουργικοί με την επένδυση

(Photo : Future PLC)

Η επένδυση τοίχων κρεβατοκάμαρας έχει γίνει η νέα τάση φέτος και είναι ένας υπέροχος τρόπος για να προσθέσετε μια λεπτή υφή στους τοίχους σας. Μπορεί να βαφτεί λευκό για αίσθηση Scandi ή σκούρο και δραματικό σε πιο σκούρα απόχρωση. 

Μπορείτε ακόμα να προσθέσετε φώτα τοίχου και διακοσμητικά στοιχεία σε αυτό επίσης. Μπορείτε να προσθέσετε ταπετσαρία στα πάνελ για μια διακοσμητική εμφάνιση ή να βάψετε τα τετράγωνα εάν θέλετε μια πινελιά χρώματος. 

(Photo : Neptune)

Ένας χαρακτηριστικός τοίχος είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πειραματιστείτε με διαφορετικούς τύπους τέχνης τοίχου, χωρίς να αλλάξετε ολόκληρη τη δυναμική του δωματίου. «Η τέχνη είναι μια πολύ ατομική επιλογή, αλλά μερικές φορές αξίζει να μετακινηθείτε έξω από τη ζώνη άνεσής σας, και οι τοίχοι διαθέτουν την ευκαιρία να το κάνουν αυτό. Εξάλλου, πειραματίζεσαι μόνο σε έναν τοίχο! », λέει ο Sam Baldry, Επικεφαλής Σχεδιασμού στο Swoon. 

Ένας χαρακτηριστικός τοίχος μπορεί να έχει ένα δραματικό και κομψό αποτέλεσμα σε ένα υπνοδωμάτιο, ειδικά αν συνδυάζει τέχνη και αξεσουάρ σε διάφορα χρώματα. Παίξτε με μερικές ιδέες για τοίχους με εικόνες κρεβατοκάμαρας και επιλέξτε δύο διαφορετικές εκτυπώσεις, φωτογραφίες και άλλα κομμάτια που ταιριάζουν με το χρωματικό σχέδιο που έχετε επιλέξει.

11. Δημιουργήστε μια ευέλικτη οθόνη με ράφια

(Photo : Future PLC)

Τα ράφια κρεβατοκάμαρας είναι ένας τρόπος δημιουργίας για το στυλ της τέχνης τοίχων χωρίς τη δέσμευση για καρφί και γάντζο με εικόνες. Θα φαίνονται κομψά όταν τοποθετούνται σε στρώσεις με διαφορετικά έργα τέχνης, είναι επίσης το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι μπορούν εύκολα να ενημερωθούν καθώς αλλάζουν τα γούστα σας.

«Για να δημιουργήσω το απόλυτο σχέδιο τοίχου ραφιών, θα επέλεγα ράφια με ανοιχτή πλάτη ή μεμονωμένα ράφια που επιτρέπουν στο χρώμα του τοίχου να είναι εκτεθειμένο, χωρίς αυτό να κυριαρχεί στο δωμάτιο», συμβουλεύει ο Sam Baldry του Swoon. «Με αυτόν τον τρόπο μπορεί εύκολα να προστεθεί ενδιαφέρον στην τολμηρή έκταση του τοίχου, χωρίς να μειώνεται το χρώμα ή το σχέδιο του».

Η IKEA πουλά μια σειρά από προεξοχές από 5€ σε μια σειρά φινιρισμάτων. Για μια διακριτική εμφάνιση στα ράφια, δοκιμάστε το IKEA να βάψετε την προεξοχή στο ίδιο χρώμα με τον τοίχο σας για να επιτρέψετε στην τέχνη του τοίχου να ξεχωρίζει. 

12. Επιλέξτε χαλαρωτικές ακουαρέλες για χαλαρωτικό αποτέλεσμα

(Photo : Future PLC)

Δεδομένου του ρόλου της κρεβατοκάμαρας ως καταφυγίου για να χαλαρώσετε, συμπεριλαμβανομένης της τέχνης τοίχων με χαλαρωτικό αποτέλεσμα όταν διακοσμείτε πάνω από ένα κρεβάτι μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια ήρεμη ατμόσφαιρα στο δωμάτιο. 

«Μια κρεβατοκάμαρα πρέπει να αισθάνεται σαν το δικό σας προσωπικό καταφύγιο, γι’ αυτό προτείνω να επιλέξετε χαλαρωτικές ακουαρέλες, απαλές αφηρήσεις ή μπλε τόνους που προσθέτουν μια πινελιά γαλήνης, ενώ παράλληλα προσθέτουν οπτικό ενδιαφέρον στο χώρο σας», λέει η Dayna Isom Johnson, Expert του Etsy Trend. 

Επιλέξτε μια όμορφη ζωγραφιά σε καμβά πάνω από το κρεβάτι ή τοποθετήστε δύο εικόνες ακουαρέλας η μία πάνω από την άλλη πάνω από ένα κομοδίνο.

13. Συνδυάστε τέχνη και αξεσουάρ

(Photo : Future PLC)

Ο συνδυασμός τέχνης τοίχου με άλλα έπιπλα και αξεσουάρ μπορεί πραγματικά να συμπληρώσει τα κομμάτια που έχετε επιλέξει. «Συνδυάστε εκτυπώσεις τέχνης, φωτογραφίες, κρεμαστά φυτά και καθρέφτες που μοιράζονται κοινά χρώματα ή μέταλλα για μια ποικίλη οθόνη – το κλειδί είναι να στοχεύσετε σε συνεκτικές και ενδιαφέρουσες, όχι ακατάστατες!» λέει ο σχεδιαστής εσωτερικών χώρων Sam Baldry.

Δεν υπάρχουν κανόνες με αυτό, οπότε παίξτε με διαφορετικούς συνδυασμούς για να δείτε τι φαίνεται καλό στην κρεβατοκάμαρά σας. Η τέχνη σας και η άλλη διακόσμησή σας θα πρέπει να συνεργάζονται για να τραβούν φυσικά τα βλέμματα χωρίς να είναι υπερβολικά δυνατά. 

14. Κρεμάστε μακραμέ για υφή

(Photo : Future PLC)

Τα χειροποίητα κομμάτια όπως το μακραμέ είναι ένας διαφορετικός τρόπος για να ενσωματώσετε τη διακόσμηση τοίχου στην κρεβατοκάμαρα και θα προσθέσουν υφή στο χώρο για να τον κάνουν να νιώθει πιο οικείος.

Κρεμάστε τα σε τοίχους που είναι γυμνοί ή ενσωματώστε τα σε τοίχους με χαρακτηριστικά για να συμπληρώσουν την τέχνη και τις εκτυπώσεις με πλαίσιο. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να φέρετε χρώματα έμφασης στο δωμάτιο και θα συμπληρώσουν τέλεια άλλα απαλά ντεκόρ όπως κουβέρτες και μαξιλάρια στοιβαγμένα σε ένα στρώμα.

(Photo : Future PLC)

Επιλέξτε μερικές εκτυπώσεις φωτογραφιών που συμπληρώνουν το στυλ, τον τόνο και τα θέματα του άλλου. Τοποθετήστε τα σε ταιριαστά πλαίσια και για έναν εκλεπτυσμένο τοίχο φωτογραφικής γκαλερί. 

«Ενώ η τέχνη με κορνίζα είναι ακόμα στο πάτωμα, αφιερώστε λίγα λεπτά για να πειραματιστείτε με την τοποθέτηση», συμβουλεύει η Annica Wallin, Executive Creative Director στο Desenio. “Ξεκινήστε με μια μεγάλη καλλιτεχνική εκτύπωση ως το επίκεντρο και προσθέστε τις μικρότερες εκτυπώσεις γύρω για να δημιουργήσετε έναν δομημένο τοίχο γκαλερί.”

16. Τα κρεμαστά πιάτα είναι και για υπνοδωμάτια

(Photo : Future PLC)

Αν και συνήθως τείνουμε να κρατάμε τα πιάτα μας στην κουζίνα, το να τα κρεμάμε στον τοίχο του υπνοδωματίου είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να αναμίξετε τη διακόσμηση και να ενσωματώσετε ένα διαφορετικό είδος τέχνης τοίχου στο χώρο.

«Είμαι μεγάλος λάτρης των κρεμαστών πιάτων», λέει η ειδικός σε είδη σπιτιού Harriet Pringle. «Είναι ένας υπέροχος τρόπος για να αναδείξετε την όμορφη πορσελάνη που διαφορετικά μπορεί να κρύβεται σε ένα ντουλάπι». Ένα μεγάλο πιάτο θα μπορούσε να λειτουργήσει ως αυτόνομο κεντρικό κομμάτι ή θα μπορούσατε να τοποθετήσετε μερικά μικρότερα πιάτα με ταιριαστά σχέδια το ένα δίπλα στο άλλο.

17. Δοκιμάστε την τάση του φουντωτού τοίχου τέχνης

(Photo : GroovyLittleMama)

Η τέχνη με φουντωτές τοίχους αποκαλύφθηκε από την Etsy ότι είναι μια από τις μεγάλες τάσεις διακόσμησης σπιτιού της χρονιάς και με την ποικιλία σχεδίων για να διαλέξετε, δεν είναι δύσκολο να καταλάβετε γιατί.

Η φουντωτή τέχνη συνδυάζει τσόχα και άλλα υφάσματα για να δημιουργήσει επιτοίχια που είναι απαλά, ανάγλυφα και αναπαυτικά. Προσθέτουν οπτικό ενδιαφέρον σε ένα δωμάτιο και είναι βέβαιο ότι θα κάνουν την κρεβατοκάμαρα να αισθάνεται πιο ζεστή, κάτι που αγαπάμε. Καθρέφτες και κορνίζες με φουντωτό φινίρισμα από τσόχα είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να δοκιμάσετε την τάση.

18. Ταιριάξτε την τέχνη με ταπετσαρία με σχέδια

(Photo : Future PLC)

Η τοποθέτηση έργων τέχνης πάνω από ιδέες για ταπετσαρίες κρεβατοκάμαρας με σχέδια δεν χρειάζεται να είναι απαγορευτικό, και στην πραγματικότητα μπορεί να είναι ένας πραγματικά κομψός τρόπος για να κάνετε έναν τοίχο στην κρεβατοκάμαρα. 

«Οι εκτυπώσεις τέχνης σε συνδυασμό με τοίχους με σχέδια μπορούν να είναι ένα ταίρι φτιαγμένο στον παράδεισο, εάν η σειρά και η δομή συνδέονται μεταξύ τους», λέει η Annica Wallin από το Desenio. «Ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργήσετε μια ευχάριστη αισθητική είναι η χρήση μοντέρνων χρωμάτων που εναρμονίζονται μεταξύ τους». Εάν η ταπετσαρία σας κυριαρχείται από γκρι τόνους, για παράδειγμα, αναζητήστε έργα τέχνης που φέρουν στοιχεία από αυτό.

19. Κρεμάστε ένα ράφι πάνω από την ταπετσαρία

(Photo : Future PLC)

Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μικρό ράφι για αναμνηστικά και βιβλία, για να το μετατρέψετε σε μια διακοσμητική ταπετσαρία για διακόσμηση τοίχου μέχρι το ράφι, ώστε να προσθέσετε μοτίβο και υφή στο σχέδιό σας. 

Βεβαιωθείτε ότι η ταπετσαρία σας ταιριάζει με το υπόλοιπο σχέδιο σας – ταιριάζει με το χρώμα ένα ριχτάρι ή μαξιλάρι ή δύο για συνοχή.