Διακόσμηση Σαλονιού - Καθιστικού

Ιδέες για ταπετσαρία σαλονιού για να ανανεώσετε τον χώρο του σαλονιού σας

Όσον αφορά την προσθήκη προσωπικότητας σε έναν χώρο, η ταπετσαρία είναι μια εύκολη λύση για να επιτύχετε ένα πολύχρωμο εσωτερικό που φαίνεται έμπειρα σχεδιασμένο. Οι σωστές ιδέες για ταπετσαρίες σαλονιού έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν εντελώς την εμφάνιση και την αίσθηση του δωματίου, καθιστώντας το μια απλή ενημέρωση με τεράστιο αντίκτυπο. 

Με τόσα πολλά στυλ για να διαλέξετε, υπάρχει κάτι που ταιριάζει σε κάθε σπίτι, ανεξάρτητα από το είδος των ιδεών για το σαλόνι που θέλετε να αναδημιουργήσετε. Έτσι, είτε είστε μινιμαλιστής, μαξιμαλιστής ή κάπου ενδιάμεσα, είναι βέβαιο ότι θα υπάρχει ένα σχέδιο με το σωστό μοτίβο και χρωματικό συνδυασμό που ταιριάζει στην ιδανική σας εμφάνιση. 

Και αν βρίσκετε τρομακτικά τα DIY projects, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, η ταπετσαρία δεν είναι πλέον η χρονοβόρα, αστεία δουλειά που ήταν κάποτε και υπάρχουν ακόμη και πολλές αυτοκόλλητες επιλογές ιδανικές για ενοικιαστές. Όλο και περισσότερες επωνυμίες παρέχουν επίσης ταπετσαρίες και βαφές σε συμπληρωματικές αποχρώσεις, οπότε η ανανέωση του σαλονιού σας δεν ήταν ποτέ πιο εύκολη. 

Ιδέες για ταπετσαρίες σαλονιού

Τώρα είναι πιο απλό από ποτέ να μεταμορφώσετε τον χώρο σας μέσα σε ένα απόγευμα χρησιμοποιώντας ιδέες για ταπετσαρίες σαλονιού, οπότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε την αγαπημένη σας εμφάνιση.

1. Δουλέψτε με το σχήμα του δωματίου σας

(Εικόνα: Future PLC/James French Photography)

Όταν επιλέγετε πού να βάλετε ταπετσαρία σε ένα σαλόνι, σκεφτείτε να δουλέψετε με το φυσικό σχήμα του χώρου. Αυτό μπορεί να υπαγορεύσει ποιες περιοχές ενός τοίχου να διακοσμήσετε, αν δεν μπορείτε να αποφασίσετε, και μπορεί να έχει το πιο λογικό και οπτικά. 

Εάν έχετε ένα τμήμα του τοίχου που είναι σε εσοχή ή κάθεται πιο έξω, σκεφτείτε να προσθέσετε ταπετσαρία σε αυτό για να γέρνετε στις περισσότερες γωνίες δήλωσης.  

2. Δημιουργήστε μια τοιχογραφία

(Εικόνα: FuturePLC/Carolyn Barber)

Εάν θέλετε να προσθέσετε μια μεγάλη ιδέα τέχνης σαλονιού στον χώρο σας, αλλά δεν είναι αρκετά εντός του προϋπολογισμού, τότε η ταπετσαρία είναι το επόμενο καλύτερο πράγμα. Αντί της ταπετσαρίας ολόκληρου του τοίχου, η προσθήκη πλαισίων δημιουργεί την ψευδαίσθηση ενός καλλιτεχνικού έργου ή τοιχογραφίας. 

Αυτό όχι μόνο επιτυγχάνει μια κορυφαία εμφάνιση, αλλά σημαίνει επίσης ότι μπορείτε να το αλλάζετε πιο συχνά εάν κουραστείτε από τη σχεδίαση. 

3. Μη φοβάστε να βάλετε ταπετσαρία σε μικρότερους χώρους

(Εικόνα: Future PLC)

Συχνά μπορεί να νιώθετε ότι η ταπετσαρία λειτουργεί καλύτερα σε μεγάλους χώρους όπου μπορείτε να ταιριάξετε με σχέδια και χρώματα, αλλά η ταπετσαρία μικρών ή στενών σαλονιών αναζωπυρώνεται.

Τα σαλόνια είναι συνώνυμα της χαλάρωσης, επομένως ένα άνετο και φιλόξενο περιβάλλον είναι συχνά αυτό που ψάχνετε. Αντί να προσθέσετε έναν χαρακτηριστικό τοίχο που μπορεί να λειτουργήσει σε μεγαλύτερους χώρους διαβίωσης, σκεφτείτε να βάλετε ταπετσαρία ολόκληρου του δωματίου. Αν και αυτό μπορεί να φαίνεται τρομακτικό, το αποτέλεσμα είναι κορυφαίο και ελκυστικό. 

«Οι μέρες του μεγάλου τοίχου έχουν τελειώσει», ανακοινώνει η σχεδιάστρια υφασμάτων, Clarissa Hulse . «Επιπλέον, θα εκπλαγείτε με το πώς μπορεί πραγματικά να κάνει το δωμάτιο να φαίνεται λιγότερο απασχολημένο! Μπορεί να είναι αντίθετο, αλλά συχνά οι έντονοι απλοί τοίχοι δίπλα σε έναν πολύ διακοσμητικό μπορούν πραγματικά να τονίσουν το μοτίβο».

4. Ντύστε ένα στήθος καμινάδας με ταπετσαρία

(Εικόνα: Future PLC)

Ακριβώς όπως η εργασία με τη φυσική δομή ενός δωματίου, ένα στήθος καμινάδας προσφέρει την τέλεια τοποθέτηση για την ταπετσαρία. Οι ιδέες για το τζάκι του σαλονιού είναι ένα πρωταρχικό σημείο για αξεσουάρ με έργα τέχνης, οικογενειακές φωτογραφίες ή τα αγαπημένα σας αξεσουάρ, επομένως η προσθήκη μιας παιχνιδιάρικης ταπετσαρίας θα επεκτείνει μια χαρακτηριστική εμφάνιση. 

Εάν δεν είστε σίγουροι για την επιλογή ενός ολόκληρου τοίχου με χαρακτηριστικά, ένα στήθος καμινάδας είναι μια εξαιρετική μέση λύση. Δημιουργεί ένα εστιακό σημείο στη μέση του δωματίου, αλλά μπορεί να συνδυαστεί σε ένα χρώμα μπλοκ για μια πιο ευέλικτη προσέγγιση. 

5. Κάντε αντίθεση με ένα άλλο χαρακτηριστικό τοίχο

(Εικόνα: Future PLC/Chris Spook)

Όταν βάζετε ταπετσαρία σε ένα σαλόνι, μπορεί να είναι δελεαστικό να κάνετε αντίθεση με βαμμένους τοίχους σε χώρους χωρίς χαρτί. Αντίθετα, η επιλογή ενός άλλου χαρακτηριστικού τοίχου, όπως η επένδυση τοίχων, δημιουργεί ένα ενδιαφέρον σχέδιο γεμάτο χαρακτήρα.

Η ξύλινη επένδυση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να το πετύχετε αυτό, καθώς οι ζεστοί τόνοι συμπληρώνουν πολλά χρώματα ταπετσαρίας. Μπορείτε ακόμη και να διπλασιάσετε την ταπετσαρία επιλέγοντας ένα σχέδιο με εφέ πάνελ που επιτυγχάνει την εμφάνιση με λιγότερα. 

«Αν έχετε ένα μοντέρνο σπίτι, η χρήση ταπετσαρίας με τυπωμένη υφή είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να προσθέσετε κάποιο χαρακτήρα σε ένα δωμάτιο. Πρόσφατα κάλυψα τις δικές μου νεόκτιστες πόρτες ντουλαπιών κρεβατοκάμαρας από MDF με μία από τις απλές ταπετσαρίες με υφή της δικής μου συλλογής, σε συνδυασμό με ενδιαφέροντα χερούλια θυρών, και είμαι ευχαριστημένη με τα αποτελέσματα», λέει η Clarissa. 

6. Ταπετσαρία πάνω από τη ράγα dado

(Εικόνα: Future PLC/Mark Scott)

Αν έχετε πέσει σε ένα χαρτί με σχέδια, αλλά δεν θέλετε να κυριαρχήσει στον χώρο σας, ξανασκεφτείτε πού να βάλετε ταπετσαρία. Επιμείνετε στο κάλυμμα μόνο πάνω από τη ράγα dado, διατηρώντας την ίδια τη ράγα και το κάτω μέρος βαμμένα σε συμπληρωματικό τόνο.

Αυτή είναι επίσης μια εξαιρετική τεχνική για ιδέες για μικρά σαλόνια, καθώς το σχέδιο δεν θα κατακλύσει καλύπτοντας από το πάτωμα μέχρι την οροφή.

7. Βελτιώστε ένα ρετρό δωμάτιο

(Εικόνα: Future PLC/Douglas Gibb)

Τα σαλόνια του μέσου αιώνα περνούν μια σοβαρή στιγμή αυτή τη στιγμή – ποιος από εμάς δεν έχει πάρει μερικά ρετρό έπιπλα; Βελτιώστε την αίσθηση της εποχής επιλέγοντας μια εκτύπωση με ζωηρά χρώματα για τις ιδέες ταπετσαρίας του σαλονιού σας. Τα κίτρινα, ειδικά, αντηχούν αυτή τη χρονική περίοδο και ενισχύουν βοηθητικά τα επίπεδα φωτός. 

8. Χρησιμοποιήστε μια φωτορεαλιστική τοιχογραφία

(Εικόνα: Future PLC/David Giles)

Μια εκπληκτικά απλή ιδέα για το σαλόνι είναι να επιλέξετε να προσθέσετε φωτορεαλιστική ταπετσαρία τοιχογραφίας. Μπορείτε να γεμίσετε ό,τι σχέδιο σας αρέσει, αλλά επιλέγοντας ένα σχέδιο που απηχεί τη φύση έξω, θα βοηθήσετε να θολώσετε τα όρια εσωτερικού-εξωτερικού χώρου. Αυτό θα κάνει το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο, πιο φωτεινό και να αισθάνεται πιο ήρεμο.

Αυτά μπορεί να φαίνονται ακριβά, αλλά δεν χρειάζεται να είναι. Περιμένετε για εποχιακές εκπτώσεις ή χρησιμοποιήστε εκπτωτικούς κωδικούς διακόσμησης σπιτιού για να βρείτε ευκαιρίες όλο το χρόνο.

9. Αντικατοπτρίστε το δάπεδό σας

(Εικόνα: Future PLC/Philip Raymond)

Δουλέψτε την ταπετσαρία σας σε συνδυασμό με ιδέες για δάπεδα σαλονιού για ένα μελετημένο φινίρισμα. Επιλέξτε ένα σχέδιο που αντικατοπτρίζει κάποια αίσθηση του δαπέδου σας, ίσως το χρώμα, το σχέδιο ή την υφή. Εκτός από το άνοιγμα του δωματίου, αυτό θα προσθέσει ένα δροσερό στοιχείο σχεδίασης σε ένα απλό έργο.

10. Βάλτε ταπετσαρία στο κάτω μισό των τοίχων σας

(Εικόνα: Future PLC/Colin Poole)

Κρατήστε τον τραπεζικό σας λογαριασμό λίγο πιο χαρούμενο αναζητώντας ιδέες για το σαλόνι του προϋπολογισμού για την ταπετσαρία σας. Η χαρτοποίηση μόνο στο κάτω μισό του δωματίου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε κόστος και θα χρειαστείτε πολύ λιγότερο υλικό για να εργαστείτε. Αυτό είναι επίσης ένα χρήσιμο κόλπο εάν έχετε διαθέσιμη μόνο μια μικρή ποσότητα ταπετσαρίας που έχει διακοπεί.

Ποιος είπε ότι η ταπετσαρία πρέπει να πάει στους τοίχους σας; Κάντε μια εντυπωσιακή δήλωση στο σαλόνι σας βάζοντας ταπετσαρία σε ένα βασικό έπιπλο, όπως έναν μπουφέ. Αυτός είναι επίσης ένας φανταστικός τρόπος για να ανακυκλώσετε ένα παλιό αντικείμενο που διαφορετικά μπορεί να καταλήξει στην άκρη. Αναζητήστε ταπετσαρία σε εφέ ξύλου ή τούβλου για μια μοντέρνα εμφάνιση trompe l’oeil.