Διακόσμηση Κρεβατοκάμαρας / Διακόσμηση Σαλονιού - Καθιστικού

Διακόσμηση με προσανατολισμό…στις Κυκλάδες!

Λατρεύουμε τα σπίτια που έχουν τη θάλασσα μέσα τους και είναι φτιαγμένα και ντυμένα από τα υλικά του καλοκαιριού! Σαν αυτά των Κυκλάδων, που όταν ανοίγεις το παράθυρο γεμίζει το δωμάτιο φως και νομίζεις πως η θάλασσα έχει μπει στο εσωτερικό του σπιτιού! Υπάρχει καλύτερο μέρος να εμπνευστεί κανείς από ένα ελληνικό κυκλαδίτικο νησί;

Τοποθετημένες στην καρδιά του Αιγαίου, οι Κυκλάδες ξεχωρίζουν για την κομψή τους λιτότητα, μέσα από τα φυσικά υλικά και τις καμπυλόγραμμες μορφές που κυριαρχούν στις απαλές αποχρώσεις του λευκού και του γαλάζιου. Η αρχιτεκτονική εδώ καταργεί τα όρια ανάμεσα στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους. Η ανέμελη αισθητική που δεσπόζει στα κυκλαδίτικα σπίτια, συνδυάζει το παραδοσιακό στοιχείο με τη χαρακτηριστική απλότητα των νησιών δημιουργώντας αρμονικές αρχιτεκτονικές συνθέσεις.

Εσωτερικά κυριαρχεί το Αιγαιοπελαγίτικο λευκό το οποίο εμπλουτίζεται από μικρές εικαστικές εκπλήξεις και παραδοσιακά κυκλαδίτικα στοιχεία που εκπέμπουν τη φινέτσα και τη μαγεία του νησιών. Δεν υπάρχει πιο υπέροχο χρώμα από το μπλε του Αιγαίου που κλείνει στο εσωτερικό του όλη τη μαγεία του καλοκαιριού! Δοκιμάστε να σπάσετε την κυριαρχία του λευκού καμβά και να παίξετε με μπλε πινελιές που θα χαρίσουν στο χώρο μια ειδυλλιακή ατμόσφαιρα. Διακοσμήστε με πινελιές στο χρώμα της θάλασσας ή του αφρού της! Μην ξεχνάτε πως οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά αρκεί να έχουν το κατάλληλο χρώμα!

Ακολουθήστε λιτές γραμμές σε δροσερές χρωματικές αποχρώσεις και στολίστε τους χώρους με φυσικά υλικά όπως η πέτρα και το ξύλο. Προτιμήστε μια αέρινη παλέτα χρωμάτων και συνδυάστε την με μινιμαλιστική διακόσμηση, για να πετύχετε ένα περιβάλλον απόλυτης ηρεμίας και γαλήνης. Μπορείτε να εμπλουτίσετε τον χώρο με άνετες μαξιλάρες, ολόλευκα κεριά με καλοκαιρινές μυρωδιές, γαλάζια αέρινα υφάσματα και ψάθινα καλάθια ή καρέκλες κάνοντας το σπίτι σας να αναπνεύσει διαφορετικά αυτό το καλοκαίρι! Καλοκαιρινός αέρας με μια δόση επιμελώς ατημέλητης νησιώτικης πολυτέλειας!

Φωτογραφία: Γιώργος Σφακιανάκης, Πηγή Άρθρου : edrano.gr