Διακόσμηση Κρεβατοκάμαρας

Διακόσμηση κρεβατοκάμαρας για νέους γονείς

ypnodomatio-style

Η έλευση ενός παιδιού αλλάζει μια και καλή τη διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας. Μπορεί να έχετε ετοιμάσει ένα παιδικό δωμάτιο για το μωρό σας, αλλά τους πρώτους μήνες της ζωής του να είσαστε σίγουροι πως θα θέλετε να το έχετε δίπλα σας συνέχεια.

Οπότε καλό είναι να έχετε δημιουργήσει ένα άνετο περιβάλλον για εσάς και το μωρό σας μέσα στην κεντρική κρεβατοκάμαρα, ώστε η καθημερινότητά σας να είναι όσο πιο εύκολη γίνεται.

Διακόσμηση κρεβατοκάμαρας: πάνω από όλα η ασφάλεια.

Το πρώτο μέλημά σας για τη διακόσμηση κρεβατοκάμαρας που θα υποδεχτεί και το μωρό σας πρέπει να είναι η ασφάλεια. Απομακρύνετε ή μεταφέρετε σε άλλα δωμάτια βαριά ή εύθραυστα αντικείμενα όπως βάζα ή ιδιαίτερα έργα. Αποθηκεύστε το σίδερο και καλύψτε αιχμηρές γωνίες με ύφασμα.

Το βασικό είναι να μπορείτε να κινείστε ελεύθερα μέσα στο δωμάτιο και να έχετε αρκετό χώρο. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε κρεμαστά αντικείμενα και φωτιστικά-πολυελαίους τα οποία θα προτείναμε να αντικαταστήσετε έστω για λίγους μήνες με συμβατικά, ώστε να αποφύγετε οποιοδήποτε ενδεχόμενο ατυχήματος.

Ακόμη, μην κολλάτε φωσφορούχα αυτοκόλλητα στο ταβάνι και απομακρύνετε καθρέφτες από το δωμάτιο. Τα βρέφη κατά τους πρώτους μήνες της ζωής τους έχουν μία ιδιαίτερη σχέση με το φως και καλό θα ήταν να μην την διαταράξετε.

Τέλος, γλάστρες και λουλούδια πρέπει να μεταφερθούν οπωσδήποτε σε άλλο δωμάτιο ή στο μπαλκόνι και το ίδιο πρέπει να κάνετε και για ηλεκτρικές συσκευές όπως είναι η τηλεόραση, η οποία ακόμη και σε θέση stand by εκπέμπει ενέργεια που ενοχλεί τον ύπνο του μωρού σας.

Διακόσμηση κρεβατοκάμαρας: τα απαραίτητα.

Στη διακόσμηση κρεβατοκάμαρας που παρουσία πλέον θα έχει και ένα βρέφος, πρέπει να προνοήσετε για συγκεκριμένα έπιπλα που θα διευκολύνουν την καθημερινότητά σας. Μία πολυθρόνα για να κάθεστε αναπαυτικά όταν το κοιμίζετε ή το ταΐζετε, θεωρείται απαραίτητη μέσα στο υπνοδωμάτιο.

Απαραίτητη είναι επίσης και η συρταριέρα με την ειδική επιφάνεια-αλαξιέρα για το μωρό. Εκεί μπορείτε να έχετε όλα τα απαραίτητα για το παιδάκι σας ώστε να μην χρειάζεται μέσα στη νύχτα να πηγαίνετε από δωμάτιο σε δωμάτιο για τα βασικά.

Διακόσμηση κρεβατοκάμαρας: θέσεις επίπλων.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσετε στη θέση των επίπλων. Στη διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας, προτεραιότητα πλέον έχει η ηρεμία του μωρού σας. Το βρεφικό κρεβατάκι θα ήταν καλό να μην βρίσκεται κάτω από το κεντρικό φωτιστικό ούτε δίπλα σε βιβλιοθήκη και σε σχετική απόσταση από το καλοριφέρ ή το κλιματιστικό.

Κρατήστε επίσης μία απόσταση ασφαλείας από το παράθυρο, κυρίως για να μην διαταράζει το πρωινό φως του ηλίου τον ύπνο του παιδιού.

Γύρω από το κρεβατάκι πρέπει να υπάρχει ένας ευνόητος ελεύθερος χώρος τόσο για να αναπνέει άνετα το μωρό αλλά και για να μπορείτε να κινείστε εσείς ελεύθερα.

Να θυμάστε πάντως πως η διακόσμηση κρεβατοκάμαρας για νέους γονείς δεν πρέπει να γίνει μέσα σε άγχος καθώς αυτό μπορεί να σας οδηγήσει σε απροσεξίες.

Δώστε προτεραιότητα στην ασφάλεια, την άνεση και τη λειτουργικότητα και σε ότι σας βοηθάει στην καθημερινότητά σας.