Διακόσμηση Κρεβατοκάμαρας

Διακόσμηση δωματίου: κρεβατοκάμαρα και ήρεμος ύπνος

Πόσες φορές κοιμηθήκατε αρκετές ώρες αλλά παρόλα αυτά ξυπνήσατε νιώθοντας κουρασμένοι; Σκεφτήκατε ποτέ πως μπορεί να φταίει η διακόσμηση του χώρου; Γιατί καλό είναι το στυλ και η πρωτοτυπία αλλά η ηρεμία στον ύπνο είναι το ζητούμενο για όλα τα υπνοδωμάτια του σπιτιού. Διαβάστε παρακάτω όλα όσα θα πρέπει να ξέρετε για τη διακόσμηση δωματίου και συγκεκριμένα της κρεβατοκάμαρας ώστε να προσφέρετε σε εσάς και στον σύντροφό σας έναν ήσυχο και ξεκούραστο ύπνο.

Διακόσμηση κρεβατοκάμαρας

Όχι στις ηλεκτρικές συσκευές.

Η διακόσμηση δωματίου πολλές φορές είναι και ένας τρόπος να εκφράσουμε τη δημιουργικότητά μας. Όμως αυτή δεν θα πρέπει να γίνει εμπόδιο στον ήρεμο και άνετο ύπνο μας. Πείτε λοιπόν όχι στις ηλεκτρικές συσκευές. Εξορίστε την τηλεόραση από το κομοδίνο κρεβατοκάμαρας, πείτε αντίο στον υπολογιστή που βρίσκεται πάνω στο γραφείο, αφαιρέστε τις ηλεκτρονικές παιχνιδομηχανές και αλλάξτε δωμάτιο στα όργανα γυμναστικής. Όλες αυτές οι ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές είναι αποδεδειγμένο με έρευνες ότι επηρεάζουν την ποιότητα του ύπνου. Όχι μόνο όταν βρίσκονται σε θέση stand by, αλλά ακόμη και όταν είναι εντελώς ανενεργές.

Διακόσμηση δωματίου και κουρτίνες.

Οι διαφανείς αέρινες κουρτίνες είναι και πολύ αγαπητές σε όλους μας. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε τη χρηστική ουσία τους. Απαραίτητο για έναν ήρεμο και βαθύ ύπνο είναι να διαλέξουμε κουρτίνες κρεβατοκάμαρας από βαρύ ύφασμα και κατά προτίμηση σε σκούρο χρώμα που δεν αφήνουν τον πρωινό ήλιο, τους προβολείς των αυτοκινήτων ή τα φώτα του δρόμου, να περνούν μέσα στο δωμάτιο. Αν πάλι σας αρέσουν πολύ οι ανοιχτόχτωμες κουρτίνες, επιλέξτε τότε να βάλετε δύο σειρές από υφάσματα, μία σε ανοιχτό χρώμα και μία σε πιο σκούρο. Στη διακόσμηση δωματίου λοιπόν επιβάλλεται να επιλέξουμε κουρτίνες που πρώτα μας βοηθούν στον ύπνο μας και μετά καλύπτουν τις αισθητικές μας ανάγκες.

epipla-krevatokamaras

Έπιπλα κρεβατοκάμαρας: λίγα και καλά.

Όταν ασχολείστε με τη διακόσμηση δωματίου, κυρίως εάν αυτό είναι υπνοδωμάτιο, ένα είναι το βασικό στοιχείο που πρέπει να ακολουθήσετε: λίγα και καλά. Αυτό ισχύει για όλα τα έπιπλα και τα αντικείμενα. Τα βαριά υπερφορτωμένα από έπιπλα δωμάτια επηρεάζουν ανεπανόρθωτα τον ύπνο σας και συνεπώς την υγεία σας. Αφαιρέστε κάποια μικροέπιπλα που δεν σας είναι απολύτως απαραίτητα, ίσως το κομοδίνο, το τραπεζάκι ή κάποια καρέκλα που βρίσκεται στο χώρο απλά για ντεκόρ. Η μίνιμαλ ατμόσφαιρα, η άνετη κίνηση στο χώρο και η αίσθηση ανάσας που θα σας δώσει η ελευθερία χώρου θα ανεβάσει κατακόρυφα την ποιότητα του ύπνου σας.

Διακόσμηση δωματίου και κρεβάτι.

Χρειάζεται την αμέριστη προσοχή σας. Στη διακόσμηση δωματίου για έναν άνετο ύπνο, το κρεβάτι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Όσον αφορά στη θέση του, το κρεβάτι πρέπει να βρίσκεται όσο το δυνατόν ποιο μακριά από το παράθυρο (μακριά από το φως), το καλοριφέρ (η μεγάλη θερμότητα διαταράσσει τον ύπνο) και να μην έχει γύρω του ηλεκτρικές συσκευές για τους λόγους που αναφέραμε πιο πάνω. Το στρώμα του κρεβατιού πρέπει να είναι ανατομικό όπως και το μαξιλάρι, ενώ για πάπλωμα επιλέξτε ένα με πούπουλα χήνας καθώς είναι ελαφρύ, προσφέρει ζεστασιά και κρατάει μακριά την υγρασία.

Για έχουμε έναν ήρεμο ύπνο που εξασφαλίζει την ψυχική υγεία μας πρέπει λοιπόν να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία στη διακόσμηση του δωματίου. Μερικές απλές αλλαγές όπως δείξαμε πιο πάνω κάνουν μεγάλη διαφορά στην ξεκούρασή σας.