Διακόσμηση Παιδικού Δωματίου / Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση

Διακοσμήστε γιορτινά το παιδικό δωμάτιο

Τα παιδιά αγαπούν τις γιορτές κυρίως λόγω της προετοιμασίας που γίνεται στο σπίτι: το χριστουγεννιάτικο δέντρο, τα στολίδια, τα φωτάκια που αναβοσβήνουν, τα γιορτινά χρώματα σε όλο το σπίτι. Γιατί λοιπόν να μην τους προσφέρετε και τη χαρά της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης στο παιδικό δωμάτιο;

xristougenna-paidiko-domatio

Πρωτότυπη διακόσμηση παιδικού δωματίου

Όλο το σπίτι «μυρίζει Χριστούγεννα» με γιρλάντες και χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Στο δωμάτιο του παιδιού, μπορείτε να βάλετε και μια… διαφορετική νότα των εορτών! Εάν έχετε ήδη στολίσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο σαλόνι, μπορείτε να διακοσμήσετε το παιδικό δωμάτιο με ένα «άλλου τύπου» δέντρο!

Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση Παιδικού 1

Πάρτε κουκλάκια και παιχνίδια που θυμίζουν Χριστούγεννα, και συγκεντρώστε τα με τέτοιον τρόπο ώστε να μοιάζουν με δέντρο. Μπορείτε να τα πιάσετε με κλωστές μεταξύ τους για να είστε σίγουροι πως δε θα πέσουν και δε θα πάνε χαμένοι οι κόποι σας. Μπορείτε ακόμη, να προσθέσετε και μια μικρή γιρλάντα γύρω – γύρω με κορδέλες σε σχέδια!

Κρεμάστε το αστέρι που έχετε αγοράσει ή που έχετε φτιάξει και ζωγραφίσει μαζί με το παιδί, και ιδού το Χριστουγεννιάτικο δεντράκι. Να μην ξεχνάτε πως η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του παιδικού δωματίου,  μπορεί να γίνει με παιχνίδια και όχι με στολίδια!

Αγοράστε χριστουγεννιάτικα παιχνίδια

Ότι αφορά την διακόσμηση του παιδικού δωματίου, δεν είναι ανάγκη να γίνεται όπως σε όλο το υπόλοιπο σπίτι: δηλαδή επιμελώς και προσεκτικά. Τα παιδιά, ιδιαίτερα τα μικρά, θέλουν να μπορούν να μπορούν «να χαλάνε και να ξαναφτιάχνουν» οτιδήποτε υπάρχει στον χώρο τους!

Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση Παιδικού

Η πιο εύκολη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στο δωμάτιό τους λοιπόν, αφορά τα χρώματα και τα παιχνίδια. Αγοράστε χριστουγεννιάτικα σκεπάσματα ή μια χριστουγεννιάτικη κουβέρτα. Κρεμάστε από τα ψηλά ντουλάπια της παιδικής ντουλάπας όμορφα κρεμαστά: για παράδειγμα ένας μικρός χιονάνθρωπος ή μια χριστουγεννιάτικη κόκκινη κάλτσα είναι ότι πρέπει.

Έπειτα, γεμίστε τον χώρο με παιχνίδια-στολίδια που θα μπορούν και να αξιοποιήσουν παίζοντας στον ελεύθερο χρόνο τους. Ένα παιχνίδι – τάρανδος ή ένας Άγιος – Βασίλης που τραγουδάει θα γεμίσουν τα παιδιά με απόλαυση και ταυτόχρονα θα διακοσμήσουν χριστουγεννιάτικα το παιδικό δωμάτιο!