Γράφουν για εμάς

Μοντέρνα αρχιτεκτονική: Γραφεία από παλέτες

Τα τελευταία χρόνια η τάση που επικρατεί στη διακόσμηση και το design είναι η ανακύκλωση και η επαναχρησιμοποίηση παλαιών και συχνά άχρηστων ή ετερόκλιτων υλικών σε κάθε μορφή τους. Στο Άμστερνταμ η εταιρεία Brandbase έφτιαξε τα γραφεία της που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης εξ ολοκλήρου από παλέτες.

Γραφεία από παλέτες 1

Οι αρχιτέκτονες Paul Geurts και Saxon lear Duckworth μετέτρεψαν τον μακρόστενο χώρο βάθους 27 μέτρων  σε λειτουργικό εργασιακό χώρο που εξελίσσεται σε 3 επίπεδα.

Στο πρώτο επίπεδο, στο σημείο εισόδου οι παλέτες τοποθετήθηκαν σε δομή σκάλας έτσι ώστε να οδηγούν στον επάνω όροφο δημιουργώντας  παράλληλα ένα μοντέρνο γλυπτό!

Γραφεία από παλέτες 2 Γραφεία από παλέτες 3

Στο τελείωμα της σκάλας τοποθετούνται οι βάσεις των μακρόστενων και ενωμένων γραφείων  που έχουν τζάμι για τελείωμα  ενώ τα μεταλλικά φωτιστικά, το λευκό χρώμα στους τοίχους και τα μαύρα μοντέρνα καθίσματα και μαξιλάρες δίνουν μία urban αισθητική. Η γυάλινη οροφή χαρίζει άπλετο φως στον χώρο.

Γραφεία από παλέτες 4 Γραφεία από παλέτες 5

Στο τρίτο επίπεδο οδηγεί και εδώ μία σκάλα φτιαγμένη από παλέτες ενώ το λευκό χρώμα δεν υπάρχει μόνο στους τοίχους αλλά και στις μοντέρνες καρέκλες. Επιτομή της απλότητας που συνδυάζεται με την καινοτομία του σχεδιασμού αποτελεί ένας πολυέλαιος φτιαγμένος από  απλές λάμπες με το καλώδιο τοποθετημένο  ακτινωτά  να καταλαμβάνει μεγάλο μέρος του ταβανιού.

Αν σας άρεσε η ιδέα των Paul Geurts και Saxan lear Duckworth, σίγουρα θα βρείτε ενδιαφέρον και το άρθρο DO IT YOURSELF: ΑΙΩΡΑ ΑΠΟ ΠΑΛΕΤΕΣ!