Διακόσμηση Κρεβατοκάμαρας

Έπιπλα κρεβατοκάμαρας για παντρεμένους με παιδιά!

Η διακόσμηση υπνοδωματίου σε μια οικογένεια που αποκτά ή έχει παιδιά, πρέπει να γίνεται με βάση μία εντελώς νέα φιλοσοφία και οπτική. Μπορεί μεν η κρεβατοκάμαρα να είναι ο χώρος των γονιών, αλλά όπως θα βλέπετε ήδη και στην πράξη, οι ανάγκες των παιδιών επιβάλλουν καμιά φορά την παρουσία τους στο υπνοδωμάτιο των γονιών.

Όταν είναι άρρωστα ή όταν φοβούνται το σκοτάδι ή ακόμα τα πρωινά της Κυριακής που έρχονται να σας ξυπνήσουν για να πάτε βόλτα ή να παίξετε… Διαβάστε λοιπόν ποια έπιπλα κρεβατοκάμαρας πρέπει να αντικαταστήσετε και ποια να προσθέσετε στο δωμάτιό σας, ώστε να αποφύγετε παιδικές ζημιές αλλά και ατυχήματα στο δωμάτιο.

epipla-krevatokamaras

Τα χρήσιμα.

Ένα από τα έπιπλα κρεβατοκάμαρας που είναι σίγουρο ότι θα χρειαστείτε αποτελεί και ο καναπές κρεβάτι. Είναι αποδεδειγμένο ότι σε περίπτωση ασθένειας του παιδιού σας ή φιλοξενίας πολλών συγγενών, το παιδί θα κοιμηθεί στο υπνοδωμάτιο των γονιών. Καθώς οι ψυχολόγοι θεωρούν εντελώς αντιεκπαιδευτικό τον ύπνο του παιδιού στο γονεϊκό κρεβάτι, καλό θα ήταν να έχετε στο δωμάτιο και έναν καναπέ κρεβάτι για τέτοιες περιπτώσεις. Επίσης πολύ απαραίτητα θα σας φανούν τα πουφ και τα μεγάλα μαξιλάρια πατώματος. Τα παιδιά λατρεύουν το δωμάτιο των γονιών τους γιατί είναι ο χώρος στον οποίο νιώθουν και τη μεγαλύτερη ασφάλεια. Οπότε είναι συνηθισμένο φαινόμενο τα παιδιά να θέλουν να παίζουν εκεί και όχι στο παιδικό δωμάτιο. Εξοπλίστε λοιπόν το υπνοδωμάτιό σας με μαξιλάρες και αναπαυτικά που και αφήστε τα παιδιά σας να παίζουν με άνεση.

Τι να προσέξετε.

Τα παιδιά ιδιαίτερα σε μικρές ηλικίες είναι δραστήρια, γεμάτα ενέργεια και υπερκινητικά. Έχοντας αυτό στο μυαλό σας πρέπει να φροντίσετε ότι όλα τα έπιπλα κρεβατοκάμαρας που υπάρχουν μέσα στο δωμάτιό σας θα είναι σωστά στερεωμένα και ακίνδυνα για το παιδί. Συνεπώς κομοδίνο με μυτερές γωνίες ή έπιπλα με περίτεχνα σχέδια πρέπει να εξοριστούν μια για πάντα από το υπνοδωμάτιό σας. Οτιδήποτε είναι φτιαγμένο από γυαλί πρέπει να εξαφανιστεί δια παντός πριν το… εξαφανίσουν τα παιδιά σας! Επίσης καλό θα ήταν να αποφύγετε όλα τα κρεμαστά διακοσμητικά αντικείμενα καθώς η πτώση τους μπορεί να προκαλέσει ατύχημα.

Ποια έπιπλα κρεβατοκάμαρας πρέπει να αφαιρέσετε.

Οποιοδήποτε ντουλάπι μαγκώνει και δεν μπορεί να επιδιορθωθεί καθώς και ειδικά ντουλάπια του στυλ χρηματοκιβωτίου τα οποία δύσκολα ξεκλειδώνουν. Επίσης αποφύγετε τις πολύ μακριές κουρτίνες καθώς δεν είναι λίγα τα παιδικά ατυχήματα που οφείλονται σε αυτές. Στη λίστα με τα έπιπλα κρεβατοκάμαρας που προτείνουμε να αφαιρέσετε είναι επίσης τα σιδερένια κρεβάτια, τα φουτουριστικά γραφεία και τραπέζια, καθώς και διακοσμητικά αντικείμενα από βαρύ υλικό. Ακόμη, καλό θα ήταν να απομακρύνετε και τις ηλεκτρικές συσκευές από το δωμάτιο, και ιδιαίτερα την τηλεόραση.

Η λίστα με έπιπλα κρεβατοκάμαρας που πρέπει να αποκτήσετε ή να απορρίψετε από το υπνοδωμάτιό σας όταν αποκτάτε παιδιά θα διαμορφωθεί και με βάση τη δική σας προσωπική εκτίμηση. Καλή επιτυχία.