Μετά από μια δύσκολη περίοδο άγχους και μελέτης, οι κόποι δικαιώνονται έχοντας καταφέρει την εισαγωγή σου στη σχολή που επιθυμείς. Το νέο σου φοιτητικό σπίτι θα στεγάσει πολύ μελέτη, νοσταλγία, αλλά και όνειρα καθώς και πολλές στιγμές διασκέδασης.

Αφού βρεις το σπίτι που πληρεί τις προϋποθέσεις σου, η οργάνωση και η διακόσμηση του χώρου είναι το επόμενο βασικό βήμα. Ετοίμασε μια λίστα με όλα όσα είναι απαραίτητο να αγοράσεις ότι χρειάζεται για το φοιτητικό σπίτι σου (Η παρακάτω λίστα θα σε βοηθήσει αρκετά). Επέλεξε τον εξοπλισμό και τη διακόσμηση του φοιτητικού σπιτιού σύμφωνα με τις ανάγκες σου, το χώρο και τη λειτουργικότητα.

Ιδέες και έπιπλα για το φοιτητικό σαλόνι

Καναπές: Προτίμησε καναπέ κρεβάτι για να μπορείς να φιλοξενείς στο χώρο σου τους συμφοιτητές σου ή τους συγγενείς που θα σε επισκέπτονται!

Πολυθρόνα:  Όμορφη και πρακτική λύση σούπερ χαλάρωσης για εσένα και τους φίλους σου.

Τραπεζάκι: Βάση για τα ποτήρια του καφέ, τα ποτά του πάρτι ή τα ατελείωτα επιτραπέζια παιχνίδια.

Τραπεζαρία και Καρέκλες: Απαραίτητα για να μπορείς να τρως άνετα.

Καθρέφτης: Χρήσιμος γιατί μεγαλώνει το χώρο, ειδικά αν μπει απέναντι από παράθυρο.

Σκαμπώ – πουφ – αποθηκευτικός χώρος: Θα λύσει το πρόβλημα χώρου, extra καθίσματος και αποθήκευσης.

Έπιπλα και διακόσμηση για το φοιτητικό γραφείο

Γραφείο: Θα βρεις σίγουρα στο link ένα γραφείο προσαρμοσμένο στο χώρο, μοντέρνο ή ρετρό design ανάλογα με το προσωπικό σου γούστο και απαραίτητο για τον εξοπλισμό του σπιτιού σου.

Καρέκλα γραφείου: Προτίμησε να είναι άνετη και αναπαυτική για περισσότερη δημιουργικότητα, απόδοση και όρεξη για εργασία (και για gaming!)

Βιβλιοθήκη: Μια βιβλιοθήκη με όμορφο σχεδιασμό θα φιλοξενήσει τα βιβλία, τις σημειώσεις και τα αγαπημένα σου αντικείμενα και θα διακοσμήσει όμορφα τον χώρο.

Φωτιστικό γραφείου: Για τις ατέλειωτες βραδινές ώρες εργασίας και μελέτης.

Έπιπλα και ιδέες για το φοιτητικό υπνοδωμάτιο

Κρεβάτι – στρώμα: Επέλεξε για το φοιτητικό σπίτι σου, το κρεβάτι και το στρώμα που σου ταιριάζει αρκεί να είναι άνετο για να ξεκουράζεσαι τις μέρες μελέτης αλλά και τις μέρες διασκέδασης ακόμη και του ξενυχτιού.

Κομοδίνο: Για να αφήσεις το βιβλίο σου πριν κοιμηθείς, να τοποθετήσεις το ξυπνητήρι ή και φωτογραφίες των αγαπημένων σου.

Ντουλάπα: Αν το σπίτι δε διαθέτει ντουλάπα επέλεξε σε χρωματισμούς και design σύμφωνα με τα υπόλοιπα έπιπλα του χώρου.

Συρταριέρα: Μπορείς να αποθηκεύσεις ρούχα, σεντόνια και άλλα πράγματα που δε χωρούν στην ντουλάπα σου.

Πορτατίφ: Απαραίτητο αν θέλεις να δεις τηλεόραση ή να διαβάσεις.