Εξωτερικοί Χώροι

Δεν έχετε μπαλκόνι; Διαμορφώστε μια εξωτική γωνιά μέσα στο σπίτι με 4 εύκολες λύσεις

Τι καλύτερο από το να απολαμβάνεις τον καλοκαιρινό ήλιο από το μπαλκόνι σας παρέα με το αγαπημένο σας βιβλίο; Κι όμως, αυτό δεν είναι αυτονόητο για όλους. Έχουμε αναφέρει πολλούς τρόπους για να αναδιαμορφώσετε το μπαλκόνι σας, αλλά τι γίνεται αν το σπίτι σας δεν έχει ένα; Μην απελπίζεστε, υπάρχουν έξυπνες και πρωτότυπες λύσεις για όλα τα ενδεχόμενα, αρκεί να έχετε όρεξη κι έμπνευση. Παρακάτω θα βρείτε μερικά tips για να εκμεταλλευτείτε όλα τα μέσα που έχετε και να καταφέρετε να δημιουργήσετε ένα εσωτερικό «μπαλκόνι», ή αλλιώς μια εξωτική γωνιά μέσα στο σπίτι που θα σας δώσει χαρά και στιγμές χαλάρωσης. Θα δεχτείτε αυτό το challenge;

Μεταφέρετε την εξωτερική ατμόσφαιρα στο εσωτερικό

1-VfCYp.jpg

Πώς θα γίνει αυτό; Είναι πολύ απλό. Μπορεί να μην έχετε εξωτερικό χώρο, αλλά σίγουρα θα βρείτε μια γωνιά στο σπίτι για να τοποθετήσετε κάποια από τα έπιπλα που θα βάζατε στον κήπο σας. Εξάλλου, τα coffee tables, οι κρεμαστές πολυθρόνες ή κάποια αιώρα μπορούν άνετα να διακοσμήσουν και το εσωτερικό του σπιτιού σας. Εκμεταλλευτείτε αυτόν τον άδειο χώρο μέσα στο σπίτι σας και διαμορφώστε ένα εξωτικό σκηνικό. Extra tip: Επιλέξτε boho έπιπλα και υλικά όπως η ψάθα, καθώς προσθέτουν στο στοιχείο του καλοκαιριού και της φύσης.

Πείτε «ναι» στα φυτά εσωτερικού χώρου

2-OCdzh.jpg

Δεν υπάρχει πιο άμεσος κι εύκολος τρόπος για να νιώσετε πιο κοντά στη φύση από το να πάρετε κάποια όμορφα φυτά. Δεν είναι όλα τα φυτά και τα λουλούδια για εξωτερικούς χώρους, αλλά υπάρχουν αμέτρητες επιλογές για μέσα στο σπίτι. Για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα επιλέξτε πιο μεγάλα σε μέγεθος. Σε αυτήν τη γωνιά, λοιπόν, που θα δημιουργήσετε, φροντίστε να κάνετε και μια σύνθεση από διαφορετικά άνθη που θα γεμίσουν το δωμάτιο με χρώμα και οξυγόνο.

Εκμεταλλευτείτε τα παράθυρα

3-FXect.jpg

Αν έχετε μεγάλα παράθυρα μέσα στο σπίτι να θεωρείτε τον εαυτό σας πολύ τυχερό, γιατί δε χρειάζεται να προσπαθήσετε πολύ για να γεμίσετε τον χώρο με φως. Αυτό που συμβαίνει με τα παράθυρα είναι ότι τα αφήνετε ανεκμετάλλευτα, ενώ μπορεί να συμβάλουν πολύ στη διακόσμηση του σπιτιού. Μιας και είναι η διέξοδός σας για τον έξω κόσμο, εκεί ακριβώς πρέπει να πειραματιστείτε και να τοποθετήσετε τα έπιπλα και τα φυτά σας. Αν δεν έχετε πολύ χώρο μπροστά από αυτά, κρεμάστε από την οροφή ή το κουρτινόξυλο μικρές γλάστρες που θα δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση του κήπου. Extra tip: Αποφύγετε τις βαριές και σκουρόχρωμες κουρτίνες που εμποδίζουν το φως να μπαίνει στον χώρο.

Τα διακοσμητικά αντικείμενα είναι το «κλειδί»

4-m2wb2.jpg

Οι μικρές λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά. Έχοντας τοποθετήσει την υπέροχη κρεμαστή πολυθρόνα σας κι έχοντας κρεμάσει τα πιο χρωματιστά λουλούδια, ήρθε η ώρα να ασχοληθείτε με τις μικρές πινελιές που θα αναβαθμίσουν τον χώρο και θα τον κάνουν να μοιάζει με εξωτικό παράδεισο. Φτιάξτε για παράδειγμα ένα mini bar όπου θα ετοιμάζετε τα αγαπημένα σας κοκτέιλ. Τοποθετήστε, επίσης, αρωματικά κεριά για να πετύχετε μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Τέλος, αν το μικρό σας «μπαλκόνι» δεν είναι μπροστά από κάποιο παράθυρο, μπορείτε να κρεμάσετε στον τοίχο μια ταπετσαρία με στοιχεία της φύσης, ή κι έναν αντίστοιχο πίνακα ζωγραφικής.

Πηγή : glow.gr