Θα ζήσετε σε αυτό… μερόνυχτα! Φροντίστε λοιπόν το βρεφικό δωμάτιο που θα ετοιμάσετε για το μωρό σας και για… εσάς, εκτός από πανέμορφο να είναι και λειτουργικό.

Για να το πετύχετε αυτό χρειάζεστε μόνο τέσσερα έπιπλα. Διαβάστε παρακάτω ποια είναι αυτά.

Βρεφικό Δωμάτιο

Αναπαυτική πολυθρόνα

Είναι το must στο βρεφικό δωμάτιο. Σκεφτείτε απλά πόσο χρόνο θα χρειαστεί να περνάτε σε αυτήν νανουρίζοντας ή ταΐζοντας το μωρό σας κατά τη διάρκεια της ημέρας ή της νύχτας. Επιλέξτε μία με ψηλή πλάτη για να ξεκουράζετε το κεφάλι σας. Φροντίστε αν είναι δυνατόν να έχει φαρδιά μπράτσα καθώς σε αυτά στηρίζετε τα χέρια σας όταν κρατάτε για ώρα το μωρό σας.

Επίσης, εάν σας το επιτρέπει το budget σας, διαλέξτε μία πολυθρόνα με ειδικό μηχανισμό που ανασηκώνει τα πόδια. Η πολυθρόνα είναι ένα από τα πιο βασικά κομμάτια στα έπιπλα του βρεφικού δωματίου. Είναι μια έξυπνη και πρακτική λύση που μπορεί αργότερα να χρησιμοποιηθεί άνετα και στο παιδικό ή εφηβικό δωμάτιο.

Αναπαυτική Πολυθρόνα

Βρεφική συρταριέρα

Μπορεί να την προσπεράσατε χωρίς δεύτερη ματιά στα καταστήματα με τα παιδικά έπιπλα, η βρεφική συρταριέρα όμως είναι το έπιπλο-κλειδί για το δωμάτιο που θα υποδεχτεί το μωρό σας. Καταρχήν στα συρτάρια του θα χωρέσουν όλα τα ρουχαλάκια του μωρού σας μια και η ντουλάπα δεν είναι καθόλου βολική για ρούχα τόσο μικρής ηλικίας (βρεφική φορμίτσα σε κρεμάστρα; Δε νομίζω!). Κατά δεύτερον η επιφάνειά της είναι ιδανική για να στηρίξετε την αλλαξιέρα του μωρού σας ή για να βάλετε ένα ειδικό βρεφικό παπλωματάκι και να το αλλάζετε εκεί. Με τη λύση της βρεφική συρταριέρας δεν χρειάζεται να αγοράσετε εξτρά γραφείο ή τραπέζι για να αλλάζετε το μωρό σας. Έχετε το έπιπλο δύο σε ένα!

Βρεφική Συρταριέρα

Καναπές – κρεβάτι

Μπορεί να λένε ότι το βρεφικό κρεβατάκι δεν πρέπει να βρίσκεται μέσα στην κρεβατοκάμαρά σας. Κανένας όμως δεν λέει ότι δεν μπορείτε να κοιμάστε στον ίδιο χώρο με το μωρό σας. Θα το κάνετε και το ξέρετε, οπότε προετοιμαστείτε. Επιλέξτε για το βρεφικό δωμάτιο έναν μικρών διαστάσεων καναπέ που ανοίγει και γίνεται κρεβάτι. Φροντίστε ο μηχανισμός για το άνοιγμα και το δίπλωμα του καναπέ να είναι αρκετά εύκολος ώστε να μην χρειάζεται να σκύβετε πολύ, ούτε να σηκώνετε μεγάλο βάρος. Πριν την αγορά δοκιμάστε να τεστάρετε το στρώμα για να ελέγξετε την αναπαυτικότητά του. Είναι σίγουρο πως θα κοιμηθείτε σε αυτό πολλές βραδιές.

Βρεφικό κρεβατάκι στο βρεφικό δωμάτιο

Ότι θα αποκτήσετε ένα το γνωρίζετε. Πως όμως θα πρέπει να είναι το σωστό κρεβατάκι για το βρεφικό δωμάτιο του μωρού σας; Η απάντηση είναι: το πιο ασφαλές. Γι’αυτό επιλέξτε ένα με πηχάκια γύρω-γύρω και όχι με ενιαίες ξύλινες σανίδες. Εκτός του ότι είναι πιο ασφαλή, επιτρέπουν καλύτερα τη διέλευση του αέρα.

Βρεφικό Κρεβατάκι

Φροντίστε το βρεφικό κρεβατάκι που θα αποκτήσετε να μην έχει αιχμηρές γωνίες και άκρες ή πολλά κενά από κατασκευαστική άποψη. Τέλος μην κρεμάτε πάνω από το κρεβατάκι παιχνίδια με κορδονάκια ή κλωστές, καθώς η πτώση τέτοιων αντικειμένων είναι συχνό φαινόμενο.

Με τα τέσσερα αυτά έπιπλα λοιπόν έχετε ένα απολύτως έτοιμο βρεφικό δωμάτιο. Απολαύστε το!