Αν με την αναπαλαίωση επίπλων το πρώτο που σου έρχεται είναι ένα βερνίκωμα στο παλιό σου τραπέζι, τότε κάνεις λάθος. Παρακάτω θα σου δείξουμε με πόσους διαφορετικούς και φανταστικούς τρόπους μπορείς να μεταποιήσεις τα παλιά σου έπιπλα και να τα κάνεις να μοιάζουν είτε με καινούρια, ή με την πιο ακριβή αντίκα που υπάρχει. 

5+1 top ιδέες για vintage διακόσμηση με αναπαλαίωση επίπλων!

Δες τους καλύτερους τρόπους για να αναπαλαιώσεις ριζικά τα έπιπλά σου και κάνε τους πάντες να σε ρωτάνε αν αγόρασες καινούρια. 

1. Αλλαγή χρώματος

Η αλλαγή του χρώματος και μόνο θα βγάλει ακόμα και μία καρέκλα από την αφάνεια και θα την κάνει το επίκεντρο του χώρου σου. 

Αναπαλαίωση επίπλων
Αναπαλαίωση επίπλων
Αναπαλαίωση επίπλων

2. Αλλαγή αξεσουάρ

Όταν λέμε αξεσουάρ δεν εννοούμε την γκαρνταρόμπα αλλά τα πόμολα, τις βίδες και τους γάντζους ενός επίπλου. Επίλεξε πομολάκια από ιδιαίτερα υλικά όπως χαλκό, πορσελάνη και ξύλο με ιδιαίτερα μοτίβα και χρώματα και δε θα χάσεις. Ακόμα, άλλαξε τις βίδες του επίπλου που είναι φανερές με καινούριες. Και μόνο η λάμψη τους θα αρκούν για να αποκτήσει το έπιπλο ένα νέο αέρα. 

Αναπαλαίωση επίπλων

3. Τρίψιμο και βερνίκωμα

Μπορεί να μην το πιστεύεις αν δεν το δεις με τα μάτια σου, όμως ακόμα και αν αποφασίσεις απλά να τρίψεις και να γυαλίσεις το παλιό σου έπιπλο το ύφος του θα αλλάξει μονομιάς. Ζήτησε τη βοήθεια ειδικού σχετικά με το ποιο γυαλόχαρτο και βερνίκι να προτιμήσεις, γιατί τα υλικά ποικίλουν ανάλογα με το είδος του επίπλου. 
Αναπαλαίωση επίπλων
Αναπαλαίωση επίπλων

4. Αντικατάσταση ταπετσαρίας επίπλου

Η αλλαγή ταπετσαρίας σε ένα έπιπλο κάνει όλη τη διαφορά. Ακόμα και το ίδιο μοτίβο να διαλέξεις, το νέο και ανθεκτικό ύφασμα θα δώσει έναν αέρα ανανέωσης στην καρέκλα ή τον καναπέ σου. 

Αναπαλαίωση επίπλων

5. Χρησιμοποίησέ το αλλιώς!

Αν αλλάξεις τη χρήση ενός επίπλου αυτόματα το ανανεώνεις και του δίνεις νέο σκοπό. Σε συνδυασμό με μία ή περισσότερες από τις παραπάνω προτάσεις, το συγκεκριμένο βήμα θα γίνει ο ορισμός της αναπαλαίωσης επίπλων. 

Αναπαλαίωση επίπλων
Αναπαλαίωση επίπλων
Αναπαλαίωση επίπλων

6. Βάψιμο ταπετσαρίας επίπλου

Το βάψιμο ταπετσαρίας επίπλου είναι ένας κλάδος που κερδίζει ολοένα και περισσότερους θαυμαστές. Αν και χρονοβόρο σαν διαδικασία, το βάψιμο ταπετσαρίας επίπλων είναι απλό και γίνεται ακόμα και με χρώματα κιμωλίας. Το τελικό αποτέλεσμα όχι μόνο εντυπωσιάζει, αλλά σε αφήνει με ένα έπιπλο εντελώς καινούριο μέσα στο δωμάτιο. 
Αναπαλαίωση επίπλων
Αναπαλαίωση επίπλων