Διακόσμηση Μπάνιου

Υπέροχες τάσεις του 2018 για το μπάνιο σας

To 2018 προχωρά και φέρνει μαζί του νέες τάσεις. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως θα πρέπει να ακολουθείτε κάθε αλλαγή στις τάσεις και να κάνετε αλλαγές κάθε χρόνο.

Το μπάνιο είναι συνήθως ένας χώρος που δεν θέλουμε να πάρουμε πολλά ρίσκα στη διακόσμηση του, όμως σας έχουμε κάποιες τάσεις που θα σας εντυπωσιάσουν.

 

 Δωμάτια με ένα κυρίαρχο υλικό:

Αυτό το μπάνιο είναι εμπνευσμένο από τη δεκαετία των 80ς, που κάνει μεγάλη επιστροφή. Όταν  το στυλ του ενός υλικού χρησιμοποιηθεί σωστά, μπορεί να μετατρέψει το μπάνιο σας σε ένα ενιαίο και ξεχωριστό χώρο.

Με το ίδιο σκεπτικό, μπορείτε να κάνετε ένα μονόχρωμο σκούρο χώρο, εάν δεν σας αρέσουν τα φωτεινά και έντονα χρώματα.

Όμως, δεν είναι μόνο το πλακάκι με το οποίο μπορείτε να κάνετε αυτό το trend. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υλικά όπως γύψο, ασβέστη ή τσιμέντο, για να καλύψετε το μπάνιο σας, όπως έκαναν παραπάνω. Και αν αισθάνεστε τολμηροί,  τότε το μπάνιο παρακάτω θα είναι μια πολύ καλή επιλογή για εσάς με τα γραφικά, τα μοτίβα και το τολμηρό σμαραγδένιο πράσινο χρώμα.

Μπανιέρα στο υπνοδωμάτιο:

Αυτή η επιλογή, δεν είναι σίγουρα για όλα τα δάπεδα. Αλλά, εάν είστε από αυτούς που τους αρέσουν να περνάν ώρα στο μπάνιο τους και έχετε αρκετό χώρο στο σπίτι σας, τότε μπορείτε να το έχετε.

Μπορείτε επίσης να βάλετε και μια μοντέρνα πινελιά σε ένα vintage  διακοσμημένο δωμάτιο, όπως έκαναν παραπάνω.

Πλωτά έπιπλα μπάνιου

Με τον όρο “ Πλωτά έπιπλα”, εννοούμε το έπιπλο που έχει όλα τα μέρη και τα υδραυλικά του εξαρτήματα τακτοποιημένα κάτω από κάποιο κάλυμμα πέτρας, ξύλου ή άλλου υλικού, που απλοποιεί οπτικά ολόκληρη την επιφάνεια του πάγκου και γενικά του επίπλου.

Εδώ βλέπουμε μια πιο παραδοσιακή επιλογή. Το κενό κάτω από το έπιπλο αναδεικνύει το πλακάκι, αλλά κάνει και το χώρο του μπάνιου να μοιάζει μεγαλύτερος και αυτή είναι μια πολύ έξυπνη λύση, εάν το μπάνιο σας είναι τόσο μικρό ώστε όταν ανοίγετε τη πόρτα να πέφτετε ακριβώς πάνω στο νεροχύτη.

Μπανιέρες ελεύθερης τοποθέτησης:

Ανοιχτός χώρος αποθήκευσης:

Εάν έχετε την ανάγκη για αρκετό αποθηκευτικό χώρο, τότε σκεφτείτε κάποιο κρυφό ντουλάπι πίσω από το καθρέφτη σας.

Μπορεί αυτό το trend να μην σας αρέσει καθόλου μέχρι τώρα, καθώς είναι καθαρά αισθητικό και όχι λειτουργικό, όμως ο έξτρα χώρος που προσφέρει, μπορεί να αξιοποιηθεί για να προσθέσετε κάποιο άλλο ιδιαίτερο αντικείμενο.

Μαύρες λεπτομέρειες:

Το μαύρο είναι το πιο διαχρονικό χρώμα, θα είναι πάντα στη μόδα και θα μπορεί να λειτουργήσει με κάθε στυλ. Επίσης, μπορεί  να αναμειχθεί  με κάθε επιφάνεια και υλικό.

Όπως βλέπετε μπορεί να λειτουργήσει σε κάθε χώρο, είναι απλό, καθαρό, κλασσικό και διαχρονικό.

Ενσωματωμένη ντουζιέρα:

Παρόλο που αυτή η ιδέα είναι πολύ πρωτότυπη, θα ήταν καλό να κρατήσετε έστω ένα γυάλινο τοίχο για να αποτρέψετε το νερό από το να πέσει παντού μέσα στο μπάνιο σας.

Τσιμέντο και γύψος:

Τοίχοι από μάρμαρο:

Terrazzo:

 

 

 

Πηγή: https://stylebyemilyhenderson.com/blog/2018-design-trends-bathroom