Διακόσμηση Μπάνιου

Έξυπνα Trends για να διακοσμήσετε το μπάνιο σας 

Εξυπνότερα, καλύτερα, πιο τολμηρά: αυτά είναι τα βασικά στοιχεία της καινοτομίας. Είτε αναζητάτε για μερική, είτε για πλήρη αναβάθμιση του χώρους σας, θα βρείτε λύση στις παρακάτω προτάσεις.

Reclaimed Materials

Το παλιό γίνεται καινούριο ξανά, καθώς οι ιδιοκτήτες των σπιτιών συνεχίζουν να επιθυμούν τα επαναχρησιμοποιημένα υλικά. Για να πετύχετε το look που ζητάτε, ενσωματώστε επαναχρησιμοποιημένα αντικείμενα (που όμως να διατηρούνται σε καλή κατάσταση), σε πατώματα,  οροφές ή τοίχους. Ή ακόμη, μπορείτε να επιλέξετε ανακυκλωμένο γυαλί για ένα μπάνιο για βιώσιμο στυλ.

 

Μπανιέρα ελεύθερης τοποθέτησης

Είτε λαμπερές και σκαλιστές, είτε καθαρές και παραδοσιακές, οι μπανιέρες ελεύθερης τοποθέτησης, η εποχή που χρησιμοποιούσαν τις κλασικές αυτές κατασκευές επέστρεψε. Τώρα πιο προσιτές από ποτέ, κατασκευασμένες από μοντέρνα υλικά, προσφέροντας πολυτελή εμφάνιση και την εμπειρία ενός Spa.

Minimal σχεδιασμός

Όταν πρόκειται για το σχεδιασμό του μπάνιου με βάση το μινιμαλισμό, επικρατεί η φράση   « Όσο λιγότερο, τόσο το καλύτερο». Η επιλογή προς την απλότητα, δίνει έμφαση στις καθαρές γραμμές αντικαθιστώντας την απαιτητική διακόσμηση, με υλικά του παρελθόντος.

 

Διαφανείς Ντουζιέρες

Οι ντουζιέρες με διαφάνεια έχουν αρχίσει να κάνουν πιο έντονη την εμφάνιση τους στις ανακαινίσεις του μπάνιου, καθώς γίνονται ολοένα πιο προσιτές οικονομικά. Τα ντουζ χωρίς καμπύλη, είναι πλέον εφικτά χάρις στα γραμμικά συστήματα αποστράγγισης. Επίσης η γυάλινη περίφραξη χωρίς πλαίσιο έχει δείξει μεγάλη άνοδο από τον κόσμο.

 

Έπιπλα σχεδιασμένα τύπου Vanities

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους να ανοίξεις το χώρο του μπάνιου, είναι να αφαιρέσεις τα βαριά έπιπλα  που επεκτείνονται στο πάτωμα. Έπιπλα κατασκευασμένα να στέκονται με τέσσερα πόδια και από κάτω  να είναι κενά, θα κάνουν το μπάνιο να μοιάζει ένας χώρος πιο ελαφρύς και αέρινος, ενώ ταυτόχρονα θα φαίνεται από κάτω το πάτωμα.

Φωτισμός με LED

Καθώς οι κλασικές λάμπες αργοσβήνουν, ο φωτισμός LED έχει επιτέλους μια ευκαιρία να βγει στην επιφάνεια. Παραδόξως αποτελεσματικά, αυτή η εναλλακτική  λύση δίνει μία πολυτέλεια στο φωτισμό του μπάνιου σας. Αυτός ο φωτισμός μπορεί να γίνει ελαφρύς ανάλογα με τη διάθεση σας, με μία απλή εφαρμογή διαχείρισης φωτισμού από το κινητό.

Μεγάλα πλακάκια

Ξεχάστε το γεγονός ότι πρέπει να ταιριάξετε το μέγεθος από τα πλακάκια του πατώματος με του τοίχου. Υπερμεγέθη πλακάκια τοίχου και πατώματος μπορούν να λειτουργήσουν και σε μικρούς αλλά και σε μεγάλους χώρους.

Μεσογειακές επιρροές

Μαροκινές πινελιές και στοιχεία με καμπύλες, μπορούν να φέρουν το Μεσογειακό στυλ στη μοντέρνα εποχή. Συνδυάστε ένα καθρέπτη με καμπύλες, μπανιέρα ή βρύση με καθαρές και ευθείες γραμμές, για μοντέρνα αντίθεση. Πλακάκια Arabesque ή χρωματισμένα στο χέρι, θα δώσουν μια πολύ ωραία νότα σε αυτό το στυλ.

Πάγκοι από χαλαζία

Αφήστε στην άκρη το μάρμαρο. Οι επιφάνειες από χαλαζία  προσφέρουν το εκτυφλωτικό αποτέλεσμα ενός πολύτιμου λίθου, χωρίς να χρειάζεται συνεχής συντήρηση. Το σχεδόν άφθαρτο αυτό υλικό, κρατά τα φυσικά χαρακτηριστικά που ευνοούνται από το υλικό του γρανίτη, χωρίς να χρειάζεται να σφραγιστεί.

Επιλέξτε γκρι

Το λευκό είναι ένα όμορφο χρώμα, όμως το γκρι είναι μια εκπληκτική επιλογή. Αυτή η κάπως μουντή επιλογή, έχει γίνει το νέο φυσικό χρώμα και δείχνει εξίσου γοητευτικό πάνω στα έπιπλα του μπάνιου, στο πάτωμα, ακόμα και στους τοίχους. Αποτρέψτε το χρώμα από το να γίνει ψυχρό, προσθέτοντας διάσπαρτα μεταλλικά στοιχεία, πινελιές σε λευκό χρώμα και θερμές rustic λεπτομέρειες.

Πινελιές τεχνολογίας

Υπάρχουν κάποιοι χώροι στο σπίτι, οι οποίοι δεν έχουν στοιχεία τεχνολογίας ακόμα. Στο δωμάτιο του μπάνιου η υψηλή τεχνολογία και το στυλ, συγκλίνουν σε τουαλέτες χωρίς αφή και βρύσες που ενεργοποιούνται με τη κίνηση. Ακόμη και οι ντουζιέρες μπορούν να αναβαθμιστούν ψηφιακά, με ψηφιακές εφαρμογές που μπορούν να ελέγξουν τη μουσική, τον ατμό και άλλα τα οποία μπορεί να παραπέμπουν στην εμπειρία ενός Spa.

Πατώματα με κλίση

Όταν η επιδιόρθωση για τα πλακάκια του τοίχου ή του πατώματος δεν είναι εφικτή, κοιτάξτε για την επιφάνεια κάτω από τα πόδια σας. Τα Statement πατώματα μπορούν να λειτουργήσουν σε χώρους είτε μικρούς είτε μεγάλους, προσθέτοντας στοιχεία κομψότητας, που συχνά μπορεί να παραβλέψουμε. Δοκιμάστε ένα μεγάλο όμορφο μοτίβο για να ζωντανέψει ένα μπάνιο με ουδέτερους τόνους.

Ασημί τελειώματα

Οι ασημί γυαλιστερές λεπτομέρειες προσφέρουν διαχρονική εμφάνιση και συνδυάζουν σύγχρονα και εξοχικά στοιχεία.

Πρώτα απ’όλα η ασφάλεια

Όπως στα αμερικάνικα χρόνια, οι ντουζιέρες χωρίς στρογγυλέματα με βοηθητικές μπάρες στα πλάγια  και ενσωματωμένα καθίσματα, έχουν γίνει αναγκαία. Τα τηλέφωνα ντουζιέρας και τα πατώματα που δεν γλιστράν, προσφέρουν ασφάλεια. Αλλά μην θεωρήσετε πως στερούνται σε στυλ. Τα καινούρια μοντέλα, ταιριάζουν απόλυτα σε μοντέρνα μπάνια.

Πηγή: https://www.bhg.com/bathroom/remodeling/planning/bathroom-trends/?slideId=9bf1c817-6594-4622-ba86-59508ba78aa6