Διακόσμηση Ιδέες

Πώς να διακοσμήσετε τα δωμάτια σας

Όταν έρχεται η ώρα να διακοσμήσετε το σπίτι σας, είναι καλύτερο να αναλαμβάνετε ένα δωμάτιο τη φορά, καθώς πρέπει να σκεφτείτε ποια είναι τα κατάλληλα έπιπλα για το χώρο σας, το προϋπολογισμό σας κ.α.

Αν η καλύτερη επιλογή για τον προϋπολογισμό σας είναι να κάνετε ένα ένα τα δωμάτια, θα πρέπει να έχετε ένα πλάνο του σπιτιού σαν σύνολο όσον αφορά τα χρώματα, το στυλ και τις λεπτομέρειες.

Το  να δημιουργήσετε ένα ξεχωριστό χαρακτήρα για κάθε δωμάτιο αλλά ταυτόχρονα να υπάρχει ισορροπία μεταξύ αυτών, δεν είναι κάτι εύκολο, αλλά αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να διασφαλίσετε πως τα δωμάτια σας θα είναι ξεχωριστά, ενώ παραμένουν στο ίδιο σκεπτικό.

 

Χρώμα

Ένα από τα πρώτα σας βήματα, θα πρέπει να είναι η επιλογή χρωματικής παλέτας που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Δεν είναι ανάγκη όλοι σας οι χώροι να έχουν τα ίδια χρώματα, επιλέξτε διάφορους τόνους χρωμάτων, ώστε να μπορέσετε να έχετε ένα σπίτι με συνοχή. Για παράδειγμα, το σπίτι σας θα μπορούσε να έχει φωτεινά χρώματα με κάποιες πινελιές ψυχρών χρωμάτων όπως μπλε ή πράσινο. Ή εάν σας αρέσουν οι κλασικοί συνδυασμοί, παίξτε με τόνους του μαύρου και του άσπρου.

Δε θα υπάρχει η κατάλληλη σύνδεση εάν για παράδειγμα στη κουζίνα έχετε παστέλ αποχρώσεις, στο σαλόνι χρυσές ή ασημένιες λεπτομέρειες  και στο υπνοδωμάτιο ασπρόμαυρους τόνους.

Επίσης, δεν προτείνουμε να επιλέξετε μια λεπτομέρεια με έντονο χρώμα, την οποία θα επαναλαμβάνετε σε  όλα τα δωμάτια. Αυτό θα οδηγήσει, το σπίτι σας να δείχνει χωρίς έμπνευση και με έλλειψη ποικιλίας.

Εάν η διάταξη του σπιτιού σας είναι τέτοια ώστε οι χώροι να μην έχουν κάποιο σαφές χώρισμα μεταξύ τους, το να διαλέξετε ουδέτερα χρώματα θα είναι η πιο ασφαλής και σίγουρη λύση. Εναλλακτικά, διαλέξτε ένα τοίχο που θα δώσετε έμφαση (όπως ο τοίχος στο σαλόνι πίσω από το καναπέ), σαν ένα εύκολο τρόπο να προσθέσετε χρώμα, χωρίς να κάνετε υπερβολές.

Αν πάλι λατρεύετε το χρώμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έντονα χρώματα σε πολλά δωμάτια. Περιορίζοντας τον εαυτό σας σε 3-4 χρώματα, το οποίο θα αποτρέψει το χώρο σας από το να γίνει υπερβολικός.

Σε περίπτωση που δεν θέλετε ένα τοίχο με έμφαση, έντονα χρώματα ή ακόμη και ταπετσαρίες, είναι καλό σε δωμάτια που έχουν λευκούς τοίχους, να ξεχωρίζουν το ένα με το άλλο. Το παιδικό δωμάτιο ή η τραπεζαρία, είναι κάποιοι από τους χώρους που μπορείτε να βάλετε φαντασία.

Στυλ

Το κλειδί για να δημιουργήσετε ένα επιμελές στυλ, είναι να ανακατέψτε υφές, όμως περιορίστε τον εαυτό σας σε λίγες. Για παράδειγμα, θα ήταν προτιμότερο να περιορίσετε τις ξύλινες λεπτομέρειες εκτός και αν θέλετε ένα eclectic look.

Συνδυάζοντας  ξύλο βελανιδιάς και πιο ανοιχτόχρωμο ξύλο, θα δημιουργήσει μια πιο ενδιαφέρουσα αντίθεση με παρόμοιο στυλ. Παρόλα αυτά, ανακατεύοντας ένα κομψό μεσαιωνικό στυλ, ένα ανοιχτόχρωμο vintage ξύλο και ένα με rustic διάθεση, θα είναι κάπως φορτωμένο.

Ακολουθείστε αυτές τις συμβουλές και να είστε σίγουροι πως το σπίτι σας θα είναι  ισορροπημένο και με στυλ .

 

Πηγή: https://havenly.com/blog/how-to-make-rooms-flow