Διακόσμηση Μπάνιου

Ιδέες για πλακάκια μπάνιου

Αν σχεδιάζετε να κάνετε ανακαίνιση στο μπάνιο σας, μπορεί να έχετε ενθουσιαστεί με την ιδέα του απόλυτου λευκού ή του μάρμαρου. Όμως, υπάρχει ένας χώρος μέσα στο σπίτι σας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έντονα και με μοτίβο πλακάκια και είναι το μπάνιο σας. Αν όμως και πάλι θέλετε να κάνετε λευκό μπάνιο, έχουμε εναλλακτικές λύσεις και για αυτή την επιλογή.

 

 Κυκλικό μοτίβο

Το κυκλικό μοτίβο σε αυτό το πλακάκι μας θυμίζει έντονα το ρωμαϊκό στυλ.

Καταπληκτικό όμπρε

Όχι, το όμπρε δεν είναι μόνο μια τάση που επικράτησε στο χρώμα των μαλλιών. Δείχνει επίσης πολύ όμορφο σε ένα τοίχο μπάνιου με πλακάκια.

Ηλιόλουστο με ρίγες

Οι κίτρινες ρίγες, μπορούν να δώσουν ένα ιδιαίτερο στυλ σε ένα τοίχο με πλακάκια σε ουδέτερα χρώματα.

Μπλε

Σε αυτό το μοτίβο με τις κυψέλες, μπορείτε να προσθέσετε ένα καθρέφτη στο ίδιο μοτίβο που θα μοιάζει σαν κόσμημα.

Μαύρο

Το γκρι μαρμάρινο πλακάκι, προσθέτει κομψότητα σε αυτό το μπάνιο.

Γίνετε τολμηροί

Αν αποφασίσετε να βάλετε χρώμα στο μπάνιο σας, γιατί να μην γίνετε τολμηροί;

Παλιρροϊκό κύμα

Μπορείτε να προσθέσετε καθρέφτες πάνω από τα κυματιστά  μωσαϊκά πλακάκια.

Κυψέλες

Δοκιμάστε ένα ντους με γυάλινη πόρτα και με ένα ασυνήθιστο μοτίβο, όπως εξάγωνα σχήματα.  Είναι ένα δυναμικό σχήμα όμως μια παλέτα με γήινα χρώματα θα το κάνει να δείχνει πιο φυσικό.

Χρώματα της θάλασσας

Αυτό το απαλό μπλε χρώμα με  το μοτίβο “χτένι”, δημιουργεί τη ψευδαίσθηση του μπάνιου μιας γοργόνας.

Κυματιστό

Τα πλακάκια στο πάτωμα αυτού του μπάνιου, ξεκινούν από τη μία άκρη του δωματίου και τελειώνουν στην άλλη, δημιουργώντας τη ψευδαίσθηση του κύματος. Παράλληλα, η ταπετσαρία με το μοτίβο με τα φύλλα δίνει μια τροπική διάθεση στο χώρο.

Μπλε και λευκό

Δεν είναι ανάγκη να βάλετε πλακάκι σε όλο το τοίχο. Αντίθετα, δοκιμάστε υαλοπίνακες πλακιδίων για να “σπάσει” τα μουντά χρώματα.

Πλακάκια στη μπανιέρα

Αντί αυτή τη φορά να προσπαθήσετε να δώσετε έμφαση στο πάτωμα, τοποθετείστε τα πλακάκια της αρεσκείας σας στη μπανιέρα και αφήστε όλο το υπόλοιπο δωμάτιο σε φυσικούς τόνους.

Τοποθετείστε εξάγωνα

Αν θέλετε ένα δραματικά διακοσμημένο μπάνιο, δοκιμάστε δυναμικά εξάγωνα πλακάκια. Με ένα πολυέλαιο και με μια μπανιέρα με χρυσά ποδαράκια, το μπάνιο σας θα έχει μια κομψή διάθεση.

Μπλε ναυτικό

Αυτός ο χώρος, βρίσκεται δίπλα στο νερό, οπότε τα πλακάκια σε αυτό το μπλε ναυτικό χρώμα ανακλούν τη θέα του ωκεανού. Στο πάτωμα  δημιουργείται η ψευδαίσθηση του πλοίου, χάρη στα εξάγωνα πλακάκια.

Μπλε σε μπλε

Αυτό το μπλε μπάνιο έχει μια αέρινη αίσθηση, λόγω του ψηλού ταβανιού του και των βαμμένων μπλε τοίχων. Το πάτωμα με μωσαϊκό, προσθέτει μια ακόμα πιο έντονη αίσθηση παραλίας.

Τσιμέντο

Το πάτωμα με πλακάκια από τσιμέντο, παίρνουν το γκρίζο και προσθέτουν ακριβώς τη σωστή “ποσότητα” μοτίβου, σε αυτό το λουτρό. Το δωμάτιο εμπνέει μια πολυτέλεια όμως με ένα πολύ μοντέρνο και χαλαρωτικό τρόπο.

Μαροκινό στυλ

Αυτά τα πλακάκια είναι τοποθετημένα έτσι ώστε να κάνουν το σχήμα ‘Τ’, και φτάνουν μέχρι κάτω από το έπιπλο του μπάνιου για να υπάρχει μια ομοιομορφία στο χώρο.

Μοτίβο σκακιέρας

Το συγκεκριμένο μπάνιο βλέπουμε πως στο πάτωμα έχει ένα μοτίβο σκακιέρας. Δεδομένου ότι αυτό το μοτίβο βρίσκεται μόνο στα πλακάκια του πατώματος, δεν το κάνει να δείχνει χαοτικό.

Μοτίβο με λουλούδια

Λευκά πλακάκια με ανάγλυφα σχέδια και ταπετσαρία με λουλούδια καλύπτουν αυτό τον τοίχο, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα πολύ όμορφο μπάνιο με ρομαντική διάθεση.

Ψευδαίσθηση

Μπορεί να το συγκεκριμένο πάτωμα να μοιάζει με χαλί, όμως στην πραγματικότητα είναι  πλακάκια με σχέδια. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα, είναι πως δεν θα σας εμποδίζουν στο καθάρισμα.

Μικρό αλλά λειτουργικό

Μια εναλλακτική λύση είναι τα πλακάκια ζωγραφισμένα στο χέρι. Θα μπορέσουν να μετατρέψουν ένα μικρό μπάνιο σε ένα καλλιτέχνημα.

Ασημένιο περίγραμμα

Τα πλακάκια τραβερτίνης στο τοίχο και στο πάτωμα, θα δώσει στο χώρο σας μια chic αίσθηση.

Μοτίβο

Μπορείτε να δημιουργήσετε ό,τι στυλ θέλετε, χρησιμοποιώντας πλακάκια με διάφορα μοτίβα.

Boho

Το μοτίβο στα πλακάκια, είναι βασισμένο σε ένα block print από την Ινδία. Αυτός είναι ένας έξυπνος τρόπος να κάνετε ένα boho χώρο να φαίνεται πιο μοντέρνος.

Vintage αίσθηση

Αν δεν έχετε μοντέρνο μπάνιο, μπορείτε να παίξετε με την χρονολογία  του σπιτιού. Για παράδειγμα αυτά τα τιρκουάζ πλακάκια, είναι εμπνευσμένα από τη δεκαετία του 1930.

Σχέδια εμπνευσμένα από την παράδοση

Αυτό το μπάνιο είναι εμπνευσμένο από την ιαπωνική παράδοση και οι το δέντρο κερασιάς συμβολίζει τον ερχομό της άνοιξης.

Μοτίβο ζιγκ-ζαγκ

Το μοτίβο αυτό είναι πολύ αγαπητό από τον περισσότερο κόσμο. Δοκιμάστε το στο πάτωμα του μπάνιου σας και δεν θα χάσετε.

Τοποθετήστε πλαίσιο

Ένα γεωμετρικό σχέδιο περικλείει το καθρέπτη και τις απλίκες, σχεδόν σαν να το πλαισιώνει.

Λάμψη

Δοκιμάστε κάτι διαφορετικό εκτός από τα ματ πλακάκια όπως είναι το λαμπερό τελείωμα, που θα προσθέσει την αίσθηση πολυτέλειας στο χώρο σας.

Πλακάκι “ τούβλο”

Βάζοντας γκρι πλακάκια που θα δημιουργήσουν το εφέ του τούβλου, θα δώσει διάσταση στο μπάνιο σας.

 

 

Πηγή: https://www.housebeautiful.com/room-decorating/bathrooms/g3414/bathroom-tile-ideas/