Διακόσμηση Ιδέες

Ανοιχτά δωμάτια χωρίς πόρτες, μετατρέψτε ένα σύγχρονο σπίτι σε ένα σχεδιαστικό αριστούργημα.

Τα ανοιχτά δωμάτια χωρίς πόρτες (open plan ο αγγλικός όρος) είναι ένα από τα πιο περιζήτητα χαρακτηριστικά στον σχεδιασμό ενός σπιτιού. Ενώ αυτό το είδος σχεδιασμού  είναι μοντέρνος και κομψός, αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα που αφορούν την ιδιωτική ζωή. Στο σπίτι που βλέπετε παρακάτω (δημιούργημα των σχεδιαστών του ρώσικου Studio Fedorova), οι πόρτες λείπουν ή ενσωματώνονται στον χώρο με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργείται η ψευδαίσθηση ενός ευρύ ανοιχτού χώρου.

saloni-gkri-monterno modern-living-room

Στον κάτω όροφο βρίσκονται οι χώροι που αφορούν την καθημερινότητα ενώ στον πάνω υπάρχει μια ευρύχωρη πολυτελής κρεβατοκάμαρα με μπάνιο από λευκό μάρμαρο και παιδικά δωμάτια που επίσης το καθένα διαθέτει το δικό του μπάνιο.

stroggilo-lefko-krevati polyteles-ntouz polyteles-krevati-styl-sofitas panemorfi-idea-gia-mpanio modern-designlefka-plakakia kokkini-karekla-grafeiou kalitexniko-design-domatiou

Σύμφωνα με τους σχεδιαστές, στόχος τους ήταν να δημιουργήσουν έναν χώρο που θα προκαλούσε το ενδιαφέρον ακόμη και με την πλήρη απουσία διακόσμησης. Έτσι, σε όλο το σπίτι μπορείτε να δείτε υλικά όπως το φυσικό ξύλο και την πέτρα.

kouzina-apo-graniti ksilini-ependysi-toixou-orofis trapezi-minimal-design kollona-me-plakakia

Έπιπλα κατασκευασμένα από χρώμιο και γυαλί, δίνουν μια μοντέρνα αίσθηση και μια ξεχωριστή λάμψη στα φυσικά υλικά των διάφορων επιφανειών.

modern-barstools ypnodomaio-lefko-marmaro modular-gray-sofa katapliktiko-mpanio-votsala-marmaro asimenio-fotistiko-orofis