Η θερμοκρασία ανεβαίνει όλο και πιο ψηλά και το καλοκαίρι πλησιάζει, που σημαίνει ότι σύντομα θα περνάμε ακόμα περισσότερο χρόνο στο μπαλκόνι μας. Αν τώρα δεν περνάτε  όσο χρόνο θα θέλατε στο μπαλκόνι σας, γιατί το μπαλκόνι σας είναι μικρό και κατά επέκταση όχι τόσο λειτουργικό, ήρθε η ώρα αυτό να αλλάξει.

Χρησιμοποιήστε ανοιχτά χρώματα: Τα ανοιχτά χρώματα στους τοίχους και στα έπιπλα μπορούν να κάνουν το μικρό μπαλκόνι σας να δείχνει πολύ μεγαλύτερο και πολύ πιο φωτεινό. Αντί για έπιπλα σε σκούρες και ψυχρές αποχρώσεις, προτιμήστε εκείνα που έχουν αποχρώσεις του λευκού, του μπεζ ή παστέλ χρωμάτων, ιδίως σε ζεστούς χρωματικούς τόνους. Το αποτέλεσμα θα είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

Επενδύστε σε πτυσσόμενα και πολυλειτουργικά έπιπλα: Τα έπιπλα με διπλή χρήση είναι ιδανικά για το μικρό σας μπαλκόνι. Για παράδειγμα, ένας καναπές που λειτουργεί και ως αποθηκευτικός χώρος είναι μια τέλεια επιλογή. Μία ακόμα όμορφη πρόταση διακόσμησης είναι ένα πτυσσόμενο τραπεζάκι που διπλώνει στα κάγκελα και μπορεί να ανοίξει μόνο όταν το χρειάζεστε.

Κάθετη διακόσμηση: Το απόλυτο τρικ για να κάνετε το μικρό μπαλκόνι σας να δείχνει μεγαλύτερο είναι η κάθετη διακόσμηση. Τοποθετήστε ράφια στους τοίχους και φυτά σε κάθετη διάταξη για να εκμεταλλευτείτε το ύψος του μικρού μπαλκονιού σας. Αυτό βοηθά να κρατήσετε τον χώρο στο δάπεδο ελεύθερο και να δημιουργήσετε την αίσθηση ότι ο χώρο είναι πολύ μεγαλύτερος από ότι στην πραγματικότητα.

Συνθετικό χορτάρι: Αν θέλετε το μικρό μπαλκόνι σας να δείχνει πραγματικά μεγαλύτερο, κάντε το να ανθίσει! Το συνθετικό χορτάρι- που μπορείτε να προμηθευτείτε εύκολα και δεν κοστίζει ακριβά- είναι μία τέλεια ιδέα διακόσμησης που θα μεγαλώσει οπτικά το μπαλκόνι σας και παράλληλα θα δημιουργήσει σε αυτό πρόσθετες θέσεις καθίσματος χωρίς να στερηθείτε χώρο. Και αυτό γιατί μπορείτε απλά να κάθεστε πάνω στο χορτάρι σας και να απολαμβάνετε τον καφέ σας στο ανανεωμένο μπαλκόνι σας.

Πολύχρωμα λουλούδια: Τα όμορφα και πολύχρωμα λουλούδια μπορούν να δώσουν ζωή και χρώμα στο μικρό μπαλκόνι σας, να δημιουργήσουν την αίσθηση ενός φυσικού καταφυγίου και κυρίως να το κάνουν να δείχνει μεγαλύτερο λόγω της χρωματικής εναλλαγής που δημιουργούν. Οι κρεμαστές γλάστρες ή εκείνες που τοποθετούνται πάνω στα κάγκελα είναι ένα έξυπνο κόλπο διακόσμησης που δίνει την αίσθηση βάθους στο χώρο και κάνει το μικρό μπαλκόνι σας να δείχνει εντυπωσιακά μεγαλύτερο. Επιπλέον, ο χώρος σας θα γεμίσει με όμορφα αρώματα και έντονα χρώματα που θα σας χαρίζουν μία υπέροχη αίσθηση χαλάρωσης που θα σας βοηθά να ξεφεύγετε από την ένταση της καθημερινότητας.

Κρεμαστά καθίσματα και κούνιες: Μπορείτε να φανταστείτε πιο όμορφο κάθισμα για το μικρό μπαλκόνι σας από μία υπέροχη, κρεμαστή κούνια; Η κρεμαστή κούνια είναι η απόλυτη διακοσμητική πρόταση για ένα μικρό μπαλκόνι που θέλετε να δείχνει μεγαλύτερο. Αφενός θα κερδίσετε χώρο και αφετέρου θα δώσετε μία παιχνιδιάρικη διάθεση στο μικρό σας μπαλκόνι σας. Είναι σίγουρο ότι η κρεμαστή σας κούνια  θα γίνει όχι μόνο το δικό σας αγαπημένο σημείο στο μπαλκόνι σας, αλλά και σημείο αναφοράς ολόκληρης της παρέας.

Φωτισμός: Ίσως το πιο κοινό μυστικό διακόσμησης είναι ο τρόπος που ο κατάλληλος φωτισμός μπορεί να μεταμορφώσει ένα χώρο. Γιατί λοιπόν να μη χρησιμοποιήστε τα παιχνίδια του φωτός για να κάνετε το μικρό σας μπαλκόνι να δείχνει μεγαλύτερο; Με τον κατάλληλο φωτισμό μπορείτε να τονίσετε το χώρο και να δημιουργήσετε μια ζεστή ατμόσφαιρα. Λαμπάκια LED ζεστού φωτός, φανάρια, μικρά φωτιστικά ακόμα και κεριά θα βοηθήσουν να δείχνει το μικρό σας μπαλκόνι πιο ζεστό και κυρίως πολύ μεγαλύτερο καθώς η αντανάκλαση του φωτός δημιουργεί την αίσθηση του βάθους σε ένα χώρο.

Photos via pinterest
Πηγή : vwoman.gr