Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να επιστρέφεις στο σπίτι μετά από μια κουραστική ημέρα και να έχεις ένα δικό σου χώρο όπου μπορείς να χαλαρώσεις πραγματικά, να διώξεις την ένταση και να κάνεις πράγματα που σε ευχαριστούν, είτε πρόκειται για διάβασμα, είτε θέλεις να βλέπεις με τις ώρες σειρές στο Netflix ή απλά να διαβάζεις ELLE.gr από το smartphone σου.

Ειδικά τώρα που περνάμε όλη μας την καθημερινότητα στο σπίτι, αυτή η χαλαρωτική γωνιά μας φαίνεται περισσότερο απαραίτητη από ποτέ για να ηρεμούμε και λίγο, ειδικά αν μένεις με το σύντροφό σου ή έχεις και παιδιά σίγουρα καταλαβαίνεις απόλυτα τι εννοούμε.

Δεν είναι δύσκολο να δημιουργήσεις αυτό τον προσωπικό χώρο, εμπνεύσου από τιςιδέες διακόσμησης που σου προτείνουμε και ξεκίνα να φτιάχνεις αυτή τη δική σου γωνιά στο σπίτι που θα απολαμβάνεις περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο σημείο. Μετά άναψε το αγαπημένο σου κερί, πάρε στα χέρια σου και το βιβλίο που διαβάζεις τώρα και απόλαυσε αυτή τη στιγμή γιατί την έχεις πραγματικά ανάγκη.

Οι πιο relaxing deco ιδέες

Στη γωνία του καθιστικού σου μπορείς να κρεμάσεις πολλά μικρά καδράκια και να τοποθετήσεις μια αναπαυτική καρέκλα ή πολυθρόνα. Γύρω γύρω διακόσμησε το χώρο με φυτά και γλάστρες. Έτσι αυτή η τόσο ζεν γωνιά είναι έτοιμη.

Στο υπνοδωμάτιό σου μπορείς να τοποθετήσεις σε ένα σημείο ένα στρώμα ή πολλά μεγάλα μαξιλάρια. Κρέμασε από πάνω φωτάκια και γύρω γύρω τοποθέτησε μικρά γλαστράκια και διακοσμητικά από ρατάν όπως καλάθια.

Μια ακόμα υπέροχη ιδέα είναι να επιλέξεις ένα άνετο ανάκλιντρο και να το τοποθετήσεις δίπλα στο παράθυρο για να έχει φυσικό φως. Πρόσθεσε μεγάλα μαξιλάρια και γύρω γύρω αποξηραμένα φυτά. Εμείς θα μπορούσαμε να καθόμαστε εκεί όλη την ημέρα.

Αν έχεις βιβλιοθήκη στο σπίτι σου, τότε τοποθέτησε δίπλα μια αναπαυτική καρέκλα και ένα μικρό τραπεζάκι με τα αγαπημένα σου βιβλία.

Για όσες αγαπούν το μίνιμαλ στυλ, τότε αυτή η γωνιά τους ταιριάζει απόλυτα. Μπορείς να τη διαμορφώσεις είτε στο καθιστικό, είτε στο υπνοδωμάτιο, είτε και στο χολ αν παραμένει ανεκμετάλλευτο.

Το πιο εύκολο που μπορείς να κάνεις. Απλά τοποθέτησε στο πάτωμα πολλά μεγάλα μαξιλάρια και γύρω γύρω φυτά.

Πηγή : elle.gr