Η διακόσμηση έχει τους δικούς της κανόνες όμως υπάρχουν 7 διακοσμητικά “λάθη” τα οποία αξίζει να κάνετε!

Δείτε παρακάτω τους κανόνες που δικαιούστε να παραβλέψετε!

#1 Τα μικρά δωμάτια δεν πρέπει να έχουν σκούρο χρώμα στους τοίχους
Στην πραγματικότητα αυτό είναι κάτι που δεν ισχύει απόλυτα. Οι σκούροι τοίχοι  χαρίζουν στους μικρούς χώρους βάθος πεδίου και πολύ (μα πολύ) χαρακτήρα. Απλά καλό θα ήταν να μπαίνει αρκετό φυσικό φως μέσα στον χώρο.

Σκούρο χρώμα σε μικρό δωμάτιο; Τολμήστε το!

#2 Τα μοτίβα δεν μπλέκονται μεταξύ τους
Τα διαφορετικά μοτίβα ασφαλώς και συνδυάζονται μεταξύ τους. Καρό με ρίγες, φλόραλ με γεωμετρικά, ρίγες μεταξύ τους, animal print, ethnic και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε, όλα συνδυάζονται, αρκεί να ταιριάζουν στο στιλ.

Ψηφίστε εμπριμέ άφοβα!

#3 Πρέπει να υπάρχει ομοιομορφία στα υλικά
Αυτός ο κανόνας ισχύει τόσο για τα διαφορετικά είδη μετάλλου όσο και για τα διαφορετικά είδη ξύλου. Τι ασορτί είναι πολύ ασφαλές, όμως βρίσκεται στο όριο να γίνει βαρετό. Τολμήστε να συνδυάσετε μεταλλικά αξεσουάρ από διαφορετικά υλικά και χρώματα (π.χ. μπρούτζο με σκούρα μέταλλα) και υφές και τολμήστε το αντίστοιχο για τα ξύλινα έπιπλά σας. Το αποτέλεσμα θα είναι παιχνιδιάρικο, τολμηρό και άκρως ενδιαφέρον!

Συνδυάστε διαφορετικά υλικά.

#4 Τα διακοσμητικά είναι για να συμπληρώνουν τη διακόσμηση και όχι για να ξεχωρίζουν
 Τις παλιότερες εποχές, τα διακοσμητικά αξεσουάρ εκτελούσαν ρόλο κομπάρσου στη διακόσμηση. Πλέον, αυτό δεν ισχύει αφού κατέχουν μια εξέχουσα θέση σε έναν χώρο. Ακόμα και ένα παλιό σερβίτσιο μπορεί να τοποθετηθεί με τρόπο που να κλέβει αμέσως τις εντυπώσεις.

Αναδείξτε τα αξεσουάρ σας.

#5 Μόνο η μονοχρωμία είναι σωστή
Μπορεί η μονοχρωμία να ήταν hot trend μέχρι και πρόσφατα, οι νέες τάσεις, όμως, προτάσσουν μαξιμαλισμό στο χρώμα και το ντεκόρ. Σπάστε, λοιπόν, τα καθιερωμένα βάζοντας χρωματιστά αξεσουάρ (βλ. μαξιλάρια, ριχτάρια, σεντόνια) στη ζωή σας και κάνετε το σπίτι σας πιο στιλάτο και μοντέρνο από ποτέ.

Μονοχρωμία τέλος!

#6 Μόνο τα σετ επίπλων χαρίζουν ομοιομορφία και συνοχή στη διακόσμηση
Το είπαμε και παραπάνω το ασορτί έχει εγκαταλείψει τα διακοσμητικά δρώμενα εδώ και χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι οι καρέκλες της τραπεζαρίας σας δε χρειάζεται να είναι απαραίτητα ίδιες, ότι το καθιστικό σας μπορεί να χωρέσει έναν καναπέ και μια πολυθρόνα διαφορετικού στυλ, κ.ό.κ. Τo mix & match σας χαρίζει όλη την ελευθερία που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε ένα μοντέρνο χώρο εκτός των κλασικών διακοσμητικών κανόνων.

Ναι στο mix&match!

#7 Το χαλί πρέπει να είναι πάντα μεγάλο
 Εννοείται ότι τα χαλιά είναι πανέμορφα όμως αν εσείς αγαπάτε περισσότερο το ξύλινο πάτωμά σας δεν χρειάζεται να το καλύψετε με ένα από αυτά. Προτιμήστε ένα μικρότερο περιοχής ώστε και να χαρίσετε περισσότερη υφή στον χώρο αλλά και να μη σας κρύβει το λατρεμένο σας δάπεδο.

Το χαλί δεν είναι απαραίτητο σε κάθε χώρο.

Πηγή : spirossoulis.com