Διακόσμηση Ιδέες

6 Κορυφαία Επαγγελματικά Tips Διακόσμησης για Χώρους

Η μεταμόρφωση του σπιτιού σας σε έναν χώρο που κόβει την ανάσα δεν απαιτεί από εσάς να κάνετε θαύματα, αλλά να σκέφτεστε δημιουργικά και να σχεδιάζετε έξυπνα όλα τα σημεία του.

Αν δεν είστε σίγουροι για το πώς θα το πετύχετε δείτε τα 6 κορυφαία tips των διακοσμητών που θα σας λύσουν κυριολεκτικά τα χέρια!

Επιλέξτε τολμηρές ταπετσαρίες: Οι ταπετσαρίες δεν είναι πια ξεπερασμένες. Τα σύγχρονα σχέδια χαρακτηρίζονται από τολμηρά μοτίβα και υφές που μπορούν να ανανεώσουν αμέσως κάθε δωμάτιο. Φανταστείτε έναν τοίχο – «άποψη» με γεωμετρικά μοτίβα ή μεταλλικά φινιρίσματα πόσο πιο πολυτελή και πόσο πιο δραματικό θα κάνει τον χώρο σας.

Αναμείξτε χρονικές περιόδους: Ο συνδυασμός επίπλων και διακοσμητικών αντικειμένων από διαφορετικές εποχές θα δημιουργήσει έναν εκλεκτικό χώρο με δυναμισμό, που θα είναι το ίδιο μοναδικός όσο και διαχρονικός.

Αυτή η προσέγγιση προσθέτει βάθος και χαρακτήρα, δίνοντάς σας την ευκαιρία να διηγηθείτε μια ιστορία μέσω της διακόσμησης.

Επενδύστε σε τέχνη που σας εκφράζει: Η τέχνη σας προσφέρει τη δυνατότητα να εξατομικεύσετε οποιοδήποτε χώρο στο σπίτι. Είτε πρόκειται για έναν πίνακα μεγάλης κλίμακας, είτε για μια σειρά φωτογραφιών, είτε για ένα γλυπτό, καλό είναι να επιλέγετε πάντα κομμάτια που ανταποκρίνονται στην αισθητική και τα ενδιαφέροντά σας. Τα αντικείμενα τέχνης αποτελούν μια άμεση αντανάκλαση της προσωπικότητάς σας.

«Παίξτε» με τον φωτισμό: Ο φωτισμός αλλάζει δραματικά τη διάθεση ενός δωματίου. Συνδυάστε διάφορες πηγές φωτός σε διαφορετικά ύψη για να προσθέσετε διάσταση και ζεστασιά. Μεγάλη τάση είναι επιδαπέδια φωτιστικά που μοιάζουν με γλυπτά, ενώ τα φωτιστικά οροφής με dimmer και τα κεριά είναι οι πιο διαχρονικές λύσεις που θα σας προσφέρουν ένα πολυεπίπεδο σύστημα φωτισμού που θα σας επιτρέπει να το ρυθμίζετε από φωτεινό και ενεργητικό σε απαλό και γαλήνιο, ανάλογα με τη διάθεση και την περίσταση.

Προσθέστε ζωή στους χώρους σας με φυτά: Το πράσινο φέρνει ζωντάνια και φρεσκάδα σε κάθε χώρο. Συνδυάστε διάφορα μεγέθη φυτών και γλάστρες διαφορετικών στιλ για μια οργανική, ζωντανή αίσθηση. Τα φυτά εκτός από μια υπέροχη αισθητική θα σας χαρίσουν και ένα πιο υγιές περιβάλλον στο σπίτι.

φυτά

Η υφή είναι το κλειδί μιας επιτυχημένης διακόσμησης: Η διαστρωμάτωση διαφορετικών υφών θα ενισχύσει την αισθητηριακή εμπειρία ενός δωματίου.   

Συνδυάστε μαλακά ριχτάρια, ανάγλυφα χαλιά, κομψές μεταλλικές πινελιές και ρουστίκ ξύλινα στοιχεία για να χαρίσετε οπτικό ενδιαφέρον στους χώρους σας κάνοντας τους να δείχνουν ότι έχουν σχεδιαστεί από διακοσμητή!

Πηγή : spirossoulis.gr