Η διακόσμηση του κήπου και του μπαλκονιού, είναι η ιδανική επιλογή για να ανανεώσετε το σπίτι και τη διάθεσή σας και δε χρειάζεται να περιμένετε να έρθει το καλοκαίρι για να την ξεκινήσετε. Με τις κατάλληλες προσθήκες σε κατασκευές και έπιπλα, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τον εξωτερικό χώρο της οικίας σας όλες τις μέρες του χρόνου. Εκείνο που δυσκολεύει τους περισσότερους στις διακοσμήσεις κήπων και μπαλκονιών είναι το ζήτημα του κόστους και η επιλογή της κατάλληλης ιδέας για τον χώρο τους. Η διακόσμηση όμως μπορεί να γίνει απλά και οικονομικά, εάν γνωρίζετε τι ακριβώς χρειάζεται ο χώρος σας και από πού να το προμηθευτείτε.

Κάναμε την έρευνά μας για εσάς και συγκεντρώσαμε 5 Tips για οικονομική διακόσμηση κήπου και μπαλκονιού. Οι ιδέες μας, μπορούν να εφαρμοστούν σε κάθε τύπο αυλής και μπαλκονιού και να καλύψουν κάθε προϋπολογισμό. Διαβάστε παρακάτω και πάρτε ιδέες για να φτιάξετε το μπαλκόνι και τον κήπο των ονείρων σας!

Συνθετικό γκαζόν

Είναι ένα μαγικό υλικό, που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε βεράντες και κήπους και να ντύσετε το πάτωμα στα πράσινα. Το συνθετικό γκαζόν ή αλλιώς συνθετικός χλοοτάπητας, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη συντήρηση και μπορεί να κοπεί στα μέτρα που επιθυμείτε και να εφαρμόσει σε κάθε επιφάνεια με ευκολία. Το κόστος του είναι χαμηλό και η τελική του όψη δίνει την ψευδαίσθηση του αληθινού γρασιδιού. Έτσι, μετατρέπει τα μπαλκόνια σε κήπους και δίνει στους κήπους, μια αίσθηση φρεσκάδας και ζωντάνιας.

Κούνια ή αιώρα

Οι αιώρες και οι κούνιες, δίνουν μία μοναδική αίσθηση χαλάρωσης στον κήπο και τη βεράντα. Δεν χρειάζεται να έχετε ένα μεγάλο μπαλκόνι για τις τοποθετήσετε. Μπορείτε να πάρετε μία κούνια – καρέκλα που κρεμιέται με γάντζο από το ταβάνι και είναι ιδανική για μικρά μπαλκόνια. Ακόμη, εάν η ιδέα της κούνιας δε σας εντυπωσιάζει, θα βρείτε αιώρες με πανί ή και με δίχτυ, σε διάφορα σχέδια και χρώματα.

Καφασωτό με αναρριχώμενα φυτά

Τα καφασωτά, χρησιμοποιούνται κυρίως σε κήπους καθώς πέρα από την περίφραξή τους, συνηθίζεται να λειτουργούν ως βάση για τα αναρριχώμενα φυτά. Ένα ξύλινο καφασωτό με λουλούδια, μπορεί να γίνει το απόλυτο διακοσμητικό στοιχείο σε έναν κήπο. Για τη βεράντα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα διαγώνιο καφασωτό που θα ντύσει τον εξωτερικό τοίχο και πάνω θα τοποθετηθούν τα φυτά της προτίμησής σας. Μπορείτε να διαλέξετε καφασωτά με εμποτισμένη ξυλεία, σε διάφορες διαστάσεις, τα οποία προσφέρουν προστασία από τις ακτίνες του ήλιου, λειτουργούν ως περίφραξη αυλών και μπαλκονιών και αναβαθμίζουν την εικόνα του εξωτερικού σας χώρου.

Σπιτάκι Κήπου

Τα σπιτάκια κήπου, λειτουργούν ως αποθηκευτικοί χώροι αλλά και ως παιχνίδι για τα παιδιά. Η συγκεκριμένη ξύλινη κατασκευή, διαθέτει μεγάλη αντοχή στις καιρικές συνθήκες και γενικότερα στη φθορά που προκαλεί το πέρασμα του χρόνου. Το κόστος της, δεν είναι μεγάλο αφού δεν απαιτεί συντήρηση και η διάρκεια ζωής της είναι μεγάλη. Εάν τοποθετήσετε σπιτάκι στην αυλή σας, θα είναι το κεντρικό θέμα συζήτησης για όποιον σας επισκέπτεται. Είναι μία πρωτότυπη, μοντέρνα και χρηστική ιδέα διακόσμησης και σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο σημείο στην οικεία σας.

Συνθετικές φυλλωσιές

Εάν θέλετε να καλύψετε όμορφα ένα σημείο της βεράντας ή του κήπου που δεν σας αρέσει, η συνθετική φυλλωσιά είναι αυτό που ψάχνετε. Μπορείτε να τη βρείτε σε ρολό ή σε ξύλινο πλέγμα και να την τοποθετήσετε εύκολα δημιουργώντας μία αίσθηση φυσικής βλάστησης. Ειδικά, σε σπίτια που χαρακτηρίζονται για το βιομηχανικό τους στυλ, μία φυλλωσιά θα κάνει την τέλεια αντίθεση. Στις αυλές, οι φυλλωσιές μπορούν να καλύψουν πέργκολες αλλά και να χρησιμοποιηθούν ως περίφραξη. Έτσι, θα έχετε ένα φυσικό αποτέλεσμα στη διακόσμηση του κήπου, υπέροχη σκιά και προστασία από αδιάκριτα βλέμματα.

Οι παραπάνω ιδέες, μπορούν πραγματικά να αλλάξουν ολοκληρωτικά τη διακόσμηση του κήπου ή της βεράντας και να σας δώσουν τη δυνατότητα, να εκμεταλλευτείτε ακόμη έναν χώρο του σπιτιού σας, για τις δραστηριότητές σας.

*Πηγή : ecoshadow.gr