Διακόσμηση Κουζίνας

45 πρωτότυπες ιδέες για ντουλάπια κουζίνας

Με μοτίβο:

Μια κλασική λευκή κουζίνα είναι διαχρονική, αλλά λίγο απλή. Για να την κάνετε πιο ενδιαφέρουσα, προσθέστε κρυφές λεπτομέρειες σαν αυτό το σχέδιο με τα πλέγματα στα ντουλάπια σας.

Απλά και κομψά:

Εάν η κουζίνα σας είναι ανοιχτή, ευάερη και γεμάτη φυσικό φως προσθέστε αντίθεση με ένα έντονο χρώμα στα ντουλάπια σας. Με αυτό τον τρόπο ένα βαθύ γκρι ή ακόμη και μαύρο δεν θα δείχνει τόσο σκούρο.

Rose gold :

Αυτό το θηλυκό εναλλακτικό χρώμα του ορείχαλκου, είναι η τέλεια επιλογή αν θέλετε να  ανανεώσετε το εξοχικό σας.

Γκρι:

Το γκρι μπορεί να εξομαλύνει την αντίθεση μεταξύ μαύρου-άσπρου.

Μαύρο:

Όλα τα ντουλάπια στο χρώμα του μαύρου με μικρές λεπτομέρειες ορείχαλκου τόσο στα ντουλάπια όσο και στο πάγκο της κουζίνας, θα ζεστάνει το χώρο και θα του δώσει μια vintage αίσθηση.

Γυάλινες βιτρίνες:

Αν θέλετε να δώσετε έμφαση σε ένα ήδη κομψό χώρο, προσθέστε γυάλινες πόρτες στα ντουλάπια του σαλονιού σας. Εάν πάλι δεν θέλετε να φαίνεται το εσωτερικό του ντουλαπιού σας, διαλέξτε ένα τζάμι με μοτίβο.

Μπλε:

Ένα έντονο χρώμα είναι κατάλληλο για ένα χώρο τύπου μπαρ. Είναι όμορφο αισθητικά, όμως μην το παρακάνετε.

Λευκό:

Αν έχετε rustic κουζίνα και θέλετε να προσθέσετε μια μοντέρνα πινελιά, σκεφτείτε τα ντουλάπια σας. Τα λευκά ντουλάπια και οι συσκευές από ανοξείδωτο χάλυβα, μπορούν να κάνουν το χώρο σας να δείχνει καθαρός και φρέσκος.

Κλασικά ντουλάπια σε φυσικές αποχρώσεις:

Είναι απόλυτα φυσιολογικό να σας αρέσουν οι πιο ήπιες και φυσικές αποχρώσεις. Το κλειδί για να το αποτρέψετε από το να δείχνει μονότονο, είναι να χρησιμοποιείτε διάφορα επίπεδα και τόνους χρωμάτων. Μπορείτε να βάψετε τα ντουλάπια σας με ένα πιο σκούρο λευκό και να δημιουργήσετε αντίθεση με πάγκο από μάρμαρο για να δημιουργήσετε διαστάσεις.

Ντουλάπια με ράφια:

Για μια πιο σπιτική αίσθηση, δοκιμάστε μια νησίδα κουζίνας με ντουλάπια και ράφια. Μπορείτε να αποθηκεύσετε τα εργαλεία της κουζίνας μέσα στα ντουλάπια και να διακοσμήσετε τα ράφια με βιβλία.

Ντουλάπια με ραβδώσεις:

Για μια μοντέρνα κουζίνα, δοκιμάστε minimal ντουλάπια με ραβδώσεις σε ανοιχτό πράσινο χρώμα.

Μουντά ντουλάπια:

Βάψτε τα ντουλάπια σας σε ένα πιο μουντό χρώμα, ώστε να εξισορροπήσει κάποιο άλλο έντονο χρώμα. Για να πετύχετε αυτό το vintage μπλε χρώμα, εφαρμόστε μαυρισμένο γυαλιστερό σμάλτο και μετά βάψτε το με ένα τιρκουάζ γυαλιστικό.

Ντουλάπια με ξύλο πεύκου:

Τιρκουάζ:

Μια απροσδόκητη τιρκουάζ απόχρωση στο πίσω μέρος των ντουλαπιών, θα ζωντανέψει ένα χώρο με ένα απλό λευκό χρώμα, ειδικά εάν έχετε τζάμι μπροστά.

Ανυψωμένα ντουλάπια:

Ανυψώστε τα ντουλάπια σας μερικά εκατοστά από το πάτωμα. Έτσι και τα ψίχουλα δεν θα συσσωρεύονται κάτω από τα ντουλάπια σας και ο χώρος σας θα ευνοηθεί από το επιπλέον φως.

Φινιστρίνι

Εάν έχετε σπίτι κοντά στη θάλασσα και θέλετε κάτι ιδιαίτερο για τη κουζίνα σας, δοκιμάστε φινιστρίνι στα ντουλάπια σας και θα πετύχετε την  απόλυτη ναυτική διακόσμηση.

Μικτά υλικά:

Δώστε μια διαφορετική νότα στο χώρο σας χρησιμοποιώντας δυο διαφορετικά υλικά. Σε αυτή τη κουζίνα, για τα ντουλάπια χρησιμοποιήθηκε έλατο και τοποθετήθηκαν συρτάρια ανοξείδωτου χάλυβα για να ταιριάζουν με τις μπροστινές μεταλλικές λεπτομέρειες.

Ξύλο φράκτη:

Συνδυάζοντας φρέσκια λευκή μπογιά και παλιό ξύλο, θα δημιουργήσει ένα ήρεμο χώρο που θα θυμίζει εξοχικό σπίτι.

Λεία επιφάνεια: 

Για να ζεστάνετε μια μοντέρνα κουζίνα, προσθέστε φως. Ένα λείο τελείωμα στις επιφάνειες σας θα δημιουργήσει ανάκλαση φωτός στο χώρο σας.

 

Ξύλο και μεταλλικές λεπτομέρειες:

Χρησιμοποιώντας rustic υλικά, αυξάνεται η αίσθηση άνεσης στο χώρο σας.

Συρματόπλεγμα:

Είτε έχετε εξοχικό, είτε θέλετε απλά να ανανεώσετε το σπίτι σας, δοκιμάστε το συρματόπλεγμα στα ντουλάπια σας. Δεν ακούγεται πολύ γοητευτικό σαν ιδέα, όμως το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει.

Ντουλάπια με γυάλινη μπροστινή όψη:

Βάζοντας διαφανείς γυάλινες πόρτες στα ντουλάπια σας, θα επιτρέπετε και στους καλεσμένους σας να βλέπουν τα σερβίτσια που θα βρίσκονται μέσα στα ντουλάπια σας.

Συρόμενα ντουλάπια

Αυτές οι χειροποίητες πόρτες για τα ντουλάπια, έχουν κατασκευαστεί έτσι ώστε να σύρονται αντί  να ανοίγουν προς τα έξω, εξοικονομώντας χώρο.

Ντουλάπια εμπνευσμένα από το Βέλγιο:

Αυτά τα παραδοσιακά ντουλάπια, θα λειτουργήσουν απόλυτα σε ένα χώρο rustic, παραδοσιακό ή ακόμη και σε ένα εξοχικό.

Διακοσμημένα ντουλάπια

Τα επιχρυσωμένα ντουλάπια είναι ο καλύτερος τρόπος να κάνετε τη κουζίνα σας να δείχνει πιο γοητευτική και πολυτελής.

Ανοξείδωτο ατσάλι:

Χρησιμοποιείστε το ανοξείδωτο ατσάλι και σε άλλα μέρη εκτός από τις συσκευές. Θα είναι επίσης μια πολύ κομψή ιδέα και για τα ντουλάπια σας.

Θολό τζάμι:

Το ημιδιάφανο τελείωμα είναι ελαφρύ, αλλά ταυτόχρονα σας προσφέρει ιδιωτικότητα όσον αφορά τα αντικείμενα που θα βρίσκονται πίσω από το ντουλάπι σας.

Έντονο μπλε:

Ένα έντονο μπλε χρώμα, θα συμπληρώσει πολύ ωραία ένα τιρκουάζ φόντο.

Αντίθεση:

Εάν θέλετε να κρατήσετε τη χρωματική σας παλέτα σε λευκούς τόνους, θα είναι δύσκολο να προσθέσετε αντίθεση, αλλά κάποιες μικρές rustic λεπτομέρειες θα είναι οι κατάλληλες για εσάς.

Ντουλάπια χωρίς  χερούλια:

Παραλείψτε τα πόμολα και τους μεντεσέδες. Τα απλά συρτάρια χωρίς χερούλια, θα ζεστάνουν το χώρο σας.

Μαόνι:

Το μαόνι είναι διαχρονικό και δίνει αίσθηση πολυτέλειας σε μια κουζίνα. Επίσης κολακεύει πολύ τους γκρι υποτόνους και κάνει αντίθεση με το λευκό μάρμαρο.

Καθρέφτης:

Έχετε έλλειψη χώρου; Τοποθετώντας καθρέφτες αντί για τζάμι στις πόρτες των ντουλαπιών σας, θα κάνετε το χώρο σας να δείχνει μεγαλύτερος.

Ανοιχτό μπλε:

Το γκρι και το μπλε, είναι εκπληκτικός συνδυασμός χρωμάτων για μια κουζίνα.

Πορτοκαλί:

Το χρώμα πορτοκαλί ακούγεται τρομακτικό όταν πρόκειται για κουζίνα, όμως η παρακάτω εικόνα είναι απόδειξη ότι μπορεί να είναι απολύτως chic.

Μαύρο gloss:

Προσθέστε ανακλαστικό φινίρισμα για να κάνετε έπιπλα από έβενο να ξεχωρίζουν ακόμα περισσότερο. Αυτό το στυλ είναι κατάλληλο για κουζίνες που έχουν πολύ φυσικό φως.

Ντουλάπια στα ψηλά:

Κερδίστε επιπλέον αποθηκευτικό χώρο στη κουζίνα σας, εγκαθιστώντας ντουλάπια ακόμη και ψηλά στην οροφή.

Ντουλάπια με καλοκαιρινή διάθεση:

Μια παραλιακή κουζίνα παίρνει κάποια vintage γοητεία από τα ντουλάπια κατασκευασμένα με σανίδα, ζωγραφισμένους μεντεσέδες και μαύρα χερούλια.

Ναυτικό μπλε:

Το λευκό και το μπλε είναι ένας από τους πιο κλασικούς συνδυασμούς χρωμάτων. Εάν δεν θέλετε κάτι πολύ έντονο, δοκιμάστε το βαθύ ναυτικό μπλε.

Ξεθωριασμένο ξύλο:

Τα ντουλάπια από ξεθωριασμένο ξύλο, προσθέτουν μια rustic διάθεση.

Φωτεινό πράσινο:

Το πράσινο δεν είναι ένα συνηθισμένο χρώμα για κουζίνα, αλλά μπορεί να δημιουργήσει ένα πολύ ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Τονίστε το ακόμα περισσότερο με φρέσκα λουλούδια και θα δώσει μια καλοκαιρινή διάθεση, ανεξαρτήτως εποχής.

Υψηλή λάμψη:

Το απόλυτο λευκό μπορεί να θυμίζει λίγο παραπάνω εξοχικό, οπότε εάν θέλετε μια πιο μοντέρνα εκδοχή, χρησιμοποιείστε υψηλή λάμψη στα ντουλάπια σας.

Ντουλάπια με διπλή λειτουργία:

Εάν θέλετε να κρύψετε κάποιο αντικείμενο όπως το πλυντήριο πιάτων σας, προσθέστε την όψη από ένα ντουλάπι στο μπροστινό μέρος.

Ντουλάπια από στερεό καρύδι:

Τα ντουλάπια από καρυδιά, θα δώσουν μια αίσθηση ζεστασιάς στο χώρο σας.

Ντουλάπια αξεσουάρ:

Ο πιο εύκολος τρόπος να αναβαθμίσετε το χώρο σας, είναι να αντικαταστήσετε τα κλειστά σας ντουλάπια με ανοιχτά.

Παλαιωμένο ξύλο:

Τα ντουλάπια από παλαιωμένο ξύλο, είναι μια διαχρονική ιδέα διακόσμησης για τη κουζίνα σας.

 

Πηγή: https://www.housebeautiful.com/room-decorating/kitchens/g1431/kitchen-cabinet-ideas/?slide=12